Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami

Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami

Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej. Składniki: 500g mięsa mielonego (ja daję pół na pół drobiowe i wieprzowe) 300g wątróbki drobiowej (lepiej z kurczaka, niż indyka) 300g boczku w plastrach (ja akurat tutaj miałam taki szeroki parzony, 10 plastrów) 4-5 ząbków czosnku 2 szalotki drobno posiekane łyżka tymianku garść natki pietruszki 2 liście laurow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, pomarańcze, mielone, orzechy, mięso, śliwka, pasztet, mięso mielone, drobiowe, siekane, wątróbka drobiowa, marynaty, gruszka, żurawina, imbir, sosy, kiełbasa, biała kiełbasa, grzyby, żurek, indyk, sałata, żeberka, kurczak, przekąska, zakąski, przystawki, przekąski, żurek z białą kiełbasą, pieczony boczek

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.