Chrzan śmietankowy

Chrzan śmietankowy

Chrzan śmietankowy

Wielkanocne śniadanie nie może się obyć bez takiego dodatku, jak chrzan. Oczywiście najlepiej domowy, własnoręcznie starty, skropiony łzami :-). Idealny do jajek, wędliny, domowego pasztetu czy tradycyjnej białej kiełbasy. Na naszym stole pojawia się obowiązkowo, obok ćwikły czy sosu tatarskiego.   Chrzan śmietankowy Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1/2 szklanki świeżo startego chrzanu ok. 1/2 szklanki śmietany 18% 1 jajko ugotowane na twardo   szczypta cukru sól ew. kwasek cytrynowy Wykonanie:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.