Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną

Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną

Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną

Pasztet. W sumie to słowo niby oddaje wszystko. Ale przecież pasztet pasztetowi nierówny. Ten akurat jest wyśmienity (to oczywiste), mięsny, taki do krojenia, raczej nie nadaje się do smarowania. Idealny na duże okazje, święta, ale nie tylko. Ten pasztet łączy kilka rodzajów mięs, ale tak naprawdę możecie zrobić go z jednego mięsa zachowując proporcje.   Składniki: – 0,4-0,5 kg łopatki wołowej – 0,4 kg karkówki wołowej – 0,8 kg karkówki wieprzowej – 0,35-0,4 kg wątróbki drobiowej &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, grzyby, mięso, śliwka, bułki, mielone, żurawina, boczek, gruszka, seler, przepisy na święta, marchewka, orzechy, ciasta z kremami, ciastka kremówki, pomarańcze, sosy, karkówka, mięso mielone, wątróbka drobiowa, por , papryka, drobiowe, kiełbasa, biała kiełbasa, żurek, indyk, żeberka, mięsa pieczone, francuskie

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.