Zupa kalafiorowa 143gotuję ponownie. Ten zabieg sprawi, że śmietana się nie zwarzy. /” Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Zupa pieczarkowa – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.
Zupa pieczarkowa 148mniejsza szansa, że śmietana się zważy w czasie gotowania Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Kapuśniak z kiszonej kapusty – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.
Carbonara z pieczarkami 202Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajecznica z pomidorem 215Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami 443Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami to pożywna i bardzo oryginalna sałatka. Połączenie charakterystycznego smaku tuńczyka ze słodkimi rodzynkami tworzy wyśmienitą propozycję na przystawkę. Oczywiście sałatka ta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carbonara w klasycznym wydaniu 212Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z suszonymi grzybami 288Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śląski żur żyniaty 291zupą lub na osobnym talerzu. Obie te wersje królują na śląskich stołach. Wędzone żeberka wieprzowe można zastąpić wędzonymi kośćmi wieprzowymi lub dobrej jakości wędzonym boczkiem (w kawałku), a kiełbasę śląską - białą lub swojską. Suszone grzyby można zastąpić pieczarkami (podsmażonymi z cebulką), jednak grzyby leśne nadają zupie głębszy smak i aromat. Źródło przepisu: Reminiscencje smaku ; Przyślij Przepis
Gospodyni Miejska
Koreczki wielkanocne 367SKŁADNIKI: ( na 7 szt. ) majonez biała parzona kiełbasa jajko na półtwardo 4 suszone pomidory rzeżucha wykałaczki WYKONANIE: 1. Kiełbasę i jajko pokrój w grube plastry podobnej grubości. 2. Suszone pomidory odsącz z zalewy i przekrój na pół. 3. Każdy plaster kiełbasy posmaroj majonezem, posyp rzeżuchą
Atlas Smaków
Jajka po szkocku po polsku 188Tym wpisem zaczynam tegoroczną serię receptur, które fantastycznie sprawdzą się na wielkanocnym stole. Jajka po szkocku jakoś nigdy wcześniej nie gościły w moim świątecznym jadłospisie, no
Pichceniomania
Bruschetta z mozzarellą 280Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka Po Bretońsku 150SKŁADNIKI: 400g fasoli białej 170g kiełbasy toruńskiej 160g kiełbasy wiejskiej 180g boczku 1,5 l wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 3-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 ziela angielskie liść laurowy 2 łyżki majeranku sól pieprz 1-2 łyżki ketchupu kotlin WYKONANIE: 1. Suchą fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na całą
Dziś Ja gotuje
Biała kiełbasa w serwatce 167dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3 Składniki 1 kg białej, surowej kiełbasy 2 l serwatki 1 cebula 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchen
Domowa wędlina – pieczona łopatka 315Zapewne wielu z Was zastanawia się z czego są zrobione wędliny, które możemy kupić w sklepie :) Ile jest w nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka Po Bretońsku 151SKŁADNIKI: 400g fasoli białej 170g kiełbasy toruńskiej 160g kiełbasy wiejskiej 180g boczku 1,5 l wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 3-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 ziela angielskie liść laurowy 2 łyżki majeranku sól pieprz WYKONANIE: 1. Suchą fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na całą noc do namoczenia. 2. Następnego dnia
Dziś Ja gotuje