biała kiełbasa - 3369 przepisów (strona:122/225)

Klasyczna jajecznica z kajzerką 205

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 181

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne włoskie bruschetty 329

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa kalafiorowa 93

gotuję ponownie. Ten zabieg sprawi, że śmietana się nie zwarzy.             /”   Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Zupa pieczarkowa – Zupa ryżowa

Kulinarne S.O.S.
Zupa pieczarkowa 89

mniejsza szansa, że śmietana się zważy w czasie gotowania                 Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Kapuśniak z kiszonej kapusty – Zupa ryżowa

Kulinarne S.O.S.
Carbonara z pieczarkami 148

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajecznica z pomidorem 170

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami 363

Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami to pożywna i bardzo oryginalna sałatka. Połączenie charakterystycznego smaku tuńczyka ze słodkimi rodzynkami tworzy wyśmienitą propozycję na przystawkę. Oczywiście sałatka ta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carbonara w klasycznym wydaniu 158

Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z suszonymi grzybami 241

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śląski żur żyniaty 241

zupą lub na osobnym talerzu. Obie te wersje królują na śląskich stołach. Wędzone żeberka wieprzowe można zastąpić wędzonymi kośćmi wieprzowymi lub dobrej jakości wędzonym boczkiem (w kawałku), a kiełbasę śląską - białą lub swojską. Suszone grzyby można zastąpić pieczarkami (podsmażonymi z cebulką), jednak grzyby leśne nadają zupie głębszy smak i aromat. Źródło przepisu:   Reminiscencje smaku ; Przyślij Przepis

Gospodyni Miejska
Koreczki wielkanocne 306

SKŁADNIKI:    ( na 7 szt. )                    majonez biała parzona kiełbasa jajko na półtwardo 4 suszone pomidory rzeżucha wykałaczki WYKONANIE: 1.  Kiełbasę i jajko pokrój w grube plastry podobnej grubości. 2. Suszone pomidory odsącz z zalewy i przekrój na pół. 3. Każdy plaster kiełbasy posmaroj majonezem, posyp rzeżuchą

Atlas Smaków
Jajka po szkocku po polsku 141

Tym wpisem zaczynam tegoroczną serię receptur, które fantastycznie sprawdzą się na wielkanocnym stole. Jajka po szkocku jakoś nigdy wcześniej nie gościły w moim świątecznym jadłospisie, no

Pichceniomania
Bruschetta z mozzarellą 233

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka Po Bretońsku 95

SKŁADNIKI: 400g fasoli białej 170g kiełbasy toruńskiej 160g kiełbasy wiejskiej 180g boczku 1,5 l wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 3-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 ziela angielskie liść laurowy 2 łyżki majeranku sól pieprz 1-2 łyżki ketchupu kotlin WYKONANIE: 1. Suchą fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na całą

Dziś Ja gotuje