Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą

Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą

Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą

Przepis na : kolacja

Z młodej kapusty gotuję zupę, potrawkę, a dziś wypełniłam nią pierożki z ciasta francuskiego. Z braku czasu i wygody użyłam ciasta francuskiego, chociaż pierwotnie zamierzałam zrobić ciasto drożdżowe. Kapusta duszona z kiełbasą to bardzo smaczna potrawa, jako farsz do pierogów też się sprawdziła Dobrze smakowały na ciepło i na zimno. Pierożki udały się wybornie, zostały zjedzone w ekspresowym tempie. Dziecko złożyło zamówienie na kolejną porcje pierożków.  Składniki: 1/2 główki młodej kapusty (ok. 450 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, pierogi przepis, pierogi, kiełbasa, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto francuskie, potrawka, drożdżowe, zupa, biała kiełbasa, wieprzowina, kolacja, obiad, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierożki drożdżowe, ciasto na zimno

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.