biała kiełbasa - 3369 przepisów (strona:121/225)

Leczo z białą fasolą 150

Leczo chyba wszyscy znamy i lubimy. W tym przepisie zamieniłam klasyczną kiełbasę na białą fasolę.  Jeżeli mamy pokrojone warzywa i ugotowaną fasolę to leczo przygotujemy tak naprawdę  w jakieś pół godzinki. Możemy też użyć fasolę z puszki, ale ja zdecydowanie polecam tą samodzielnie ugotowaną.Sprawdzi się na obiad i na kolację. Ok.1 szklanka ugotowanej białej fasoli

Andzia Pichci
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z awokado i pomidorkami 225

Sałatka z awokado i pomidorkami to danie składające się praktycznie z 4 składników – awokado, pomidorków koktajlowych oraz cebulki i natki pietruszki. Szybkie, smaczne i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna jajecznica z kajzerką 210

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 188

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne włoskie bruschetty 336

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa kalafiorowa 100

gotuję ponownie. Ten zabieg sprawi, że śmietana się nie zwarzy.             /”   Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Zupa pieczarkowa – Zupa ryżowa

Kulinarne S.O.S.
Zupa pieczarkowa 100

mniejsza szansa, że śmietana się zważy w czasie gotowania                 Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Kapuśniak z kiszonej kapusty – Zupa ryżowa

Kulinarne S.O.S.
Carbonara z pieczarkami 154

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajecznica z pomidorem 174

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami 374

Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami to pożywna i bardzo oryginalna sałatka. Połączenie charakterystycznego smaku tuńczyka ze słodkimi rodzynkami tworzy wyśmienitą propozycję na przystawkę. Oczywiście sałatka ta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carbonara w klasycznym wydaniu 166

Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z suszonymi grzybami 244

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śląski żur żyniaty 248

zupą lub na osobnym talerzu. Obie te wersje królują na śląskich stołach. Wędzone żeberka wieprzowe można zastąpić wędzonymi kośćmi wieprzowymi lub dobrej jakości wędzonym boczkiem (w kawałku), a kiełbasę śląską - białą lub swojską. Suszone grzyby można zastąpić pieczarkami (podsmażonymi z cebulką), jednak grzyby leśne nadają zupie głębszy smak i aromat. Źródło przepisu:   Reminiscencje smaku ; Przyślij Przepis

Gospodyni Miejska
Koreczki wielkanocne 313

SKŁADNIKI:    ( na 7 szt. )                    majonez biała parzona kiełbasa jajko na półtwardo 4 suszone pomidory rzeżucha wykałaczki WYKONANIE: 1.  Kiełbasę i jajko pokrój w grube plastry podobnej grubości. 2. Suszone pomidory odsącz z zalewy i przekrój na pół. 3. Każdy plaster kiełbasy posmaroj majonezem, posyp rzeżuchą

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania