śniadania - 47413 przepisów (strona:120/3161)

BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM 167

Pomysł na babkę wielkanocną... znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Jest tak pyszna, że znika w tempie ekspresowym

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK SADZONE JAJKO 117

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 145

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z

Kuchnia MagdaLeny
Omlet bananowy 189

śniadanie dla dzieci. Jajka i banany to dobre połączenie, które, co ciekawe, ma trochę inny smak zależnie od sposobu przyrządzenia (naleśnik, jajecznica, omlet…). Omlet bananowy to zdrowe śniadanie dla dzieci, choć pewnie wielu dorosłych łasuchów nie pogardzi 🙂 Omlet bananowy – bezglutenowy, bez nabiału (laktozy i kazeiny), bez cukru – sprawdzony przepis: jajka – 4 duże banany(...)Bananowy omlet z przepisu dostarcza 74 g przyswajalnych węglowodanów, 49 g tłuszczu i 29 g białka – to dużo – razem 852 kcal. Jest bardzo syty , przez co na śniadanie zjesz raczej połowę, a nie cały 🙂 Ten przepis nie mieści się w diecie niskowęglowodanowej ani w protokole autoimmunologicznym – restrykcyjnej wersji diety paleo stosowanej przy chorobach autoimmunologicznych. Jeśli użyjesz

PaleoSMAK
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 144

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Korniszonki
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 126

Kefir należy to fermentowanych napojów mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy użyciu odpowiednich szczepów bakterii i drożdży, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i

Kuchnia MagdaLeny
PRALINY DAKTYLOWE A'LA FERRERO ROCHER 130

Pralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 185

Ekspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze

Kuchnia MagdaLeny
Puszyste bułeczki maślano - miodowe 128

Wypiekanie na śniadanie - Monika wybrała przepis na te wspaniałe bułeczki. Są mega puszyste i mają rewelacyjny miodowy smak. Idealnie nadadzą się na śniadanie z kubkiem kakaa czy mleka. Znakomite będą na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły czy deser przy kawie. Warto wypróbować przepis który pochodzi z bloga Moje Wypieki , a oryginalny przepis tutaj . Maślane bułeczki

Moje Małe Czarowanie
Potrawy na stół wielkanocny – tradycyjne śniadanie i obiad 708

czasie Wielkiego Postu. Jakie dania powinny znaleźć się na wielkanocnym stole? Co podać na świąteczny obiad i jakimi ciastami ugościć rodzinę? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne śniadanie wielkanocne Podstawą śniadania wielkanocnego jest oczywiście święconka, w której obowiązkowo powinny znaleźć się produkty o określonej symbolice. I tak, w tradycyjnej święconce nie może zabraknąć: jaj – symbolu odradzającego się życia, chleba – gwarantującego(...)symbolu siły i zdrowia oraz baranka (zwykle z masła lub cukrowego) – oznaczającego zmartwychwstałego Chrystusa. W koszyczku najczęściej umieszczamy także wędliny, ser czy kawałek drożdżowej babki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Świąteczne śniadanie uzupełniamy także o ciepły posiłek – ten zwykle zdominowany jest przez tradycyjny żur z białą kiełbasą, jajkiem a nawet chrzanem . Domowy żurek na zakwasie nierzadko serwowany jest w chlebie. Kuchnia

Kulinarne Przeboje
Placuszki drożdżowe, bardzo puszyste 101

Już nie muszę Wam mówić że uwielbiam takie śniadania. Kto tu wchodzi częściej szybko to zauważy, jak często się pojawiają słodkie śniadania. Takie placuszki to nie tylko śniadania, mogą być na obiad lub kolację. Z tej porcji wychodzi 14 placuszków. Wykonanie – do kubka wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki i połowę letniego mleka

Kuchnia Pokoleń
CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI 140

Składane ciasteczka twarogowo-maślane o kształcie przypominającym gęsie łapki, stąd ta ich śmieszna nazwa 😉 Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu. Składają się z 5 składników

Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 151

Sos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 229

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki z banana i płatków owsianych 132

płatków owsianych to placuszki, które zrobione są wyłącznie z trzech bazowych składników! Przygotowuje się je za pomocą blendera, aby miały gładką i puszystą konsystencje. Idealne na leniwe, weekendowe śniadania. Smakują doskonale z syropem(...)klonowym i owocami – świeżymi, jak i mrożonymi. Można również podawać je z jogurtami wszelkiego typu lub z dżemem. Takie placuszki możecie z powodzeniem zabrać do pracy na drugie śniadanie, są smaczne na ciepło, jak i na zimno. Placuszki przygotowuje się w około 15 minut. Z podanych proporcji wyjdzie około 14 placuszków. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu – gwarantuję

Kuchnia Bazylii