Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt wiele chemii nie służy kiszonkom. Kiszone jabłka to bomba witaminowa i wspaniała przekąska. Pasu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, śniadania, obiad, deser, ryby, desery, kolacja, sałatki, sałatka, przekąski, przekąska, kapusta kiszona, ciasto, ogórki, śledź, pasta, kanapki, pasztet, ryba, kapustą, mięso, sałatka ze śledziem, gulasz, surówka, ciasto z kremem, przetwory, surówka z kapusty, dania bez mięsa

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.