Sałatka wiejska z ziemniaczkami gotowanymi w łupinach, jajkami na twardo oraz podsmażaną kiełbasą, podana z sosem chrzanowym na bazie jogurtu greckiego oraz majonezu. Typowo polskie smaki
Kuchnia MagdaLenySałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli z nuta miodu Zimowa sałatka w słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka
KorniszonkiProsta, a zarazem bardzo smaczna surówka do obiadu... z sałaty lodowej i świeżych ogórków z dodatkiem szczypiorku oraz koperku, przygotowana na bazie kefiru ze śmietaną. Surówka
Kuchnia MagdaLenyOgórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek
Kuchnia MagdaLenyPapryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana
KorniszonkiSałatka z fasoli Jaś i sera feta z warzywami sezonowymi Fasola, ser i świeże warzywa to zestaw, który świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Sałatka przygotowana
KorniszonkiPotrawka jednodaniowa z białej kapusty z dodatkiem wołowiny, duszona w soku pomidorowym. Pyszne, a zarazem proste danie obiadowe - zaledwie 5 składników głównych plus przyprawy. Samo przygotowanie
Kuchnia MagdaLenyDomowe nachosy z gotowych placków tortilli o smaku słodkiej chili, pieczone w piekarniku. Pikantne chipsy z nutą słodyczy z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ostrych smaków
Kuchnia MagdaLenyKiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można
KorniszonkiTortilla z dodatkami w stylu greckim... sałata lodowa z kurczakiem, pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulką oraz serem feta i opcjonalnie oliwkami, podana z sosem tzatziki. Smakuje
Kuchnia MagdaLenySorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak
Korniszonkitrzeba zrobić, żeby móc wystąpić przed kamerą. No to już odpowiadamy. Przede wszystkim trzeba mieć farta! (wiem, wkurzająca odpowiedź, ale zaraz wszystko wyjaśnimy). Jak gotowaliśmy w Pytanie na śniadanie możecie zobaczyć tutaj . W “Pytanie na śniadanie” wystąpiliśmy dwa razy. Za pierwszym razem wystarczył mail do redakcji o tym co robimy i jak gotujemy. Zimą rozesłaliśmy info(...)głowy! Sami więc widzicie, że mieliśmy niezłego farta! Co jeszcze mogło nam pomóc? Pewnie doświadczenie telewizyjne – Eugeniusz był już kilka razy w “Pytanie na śniadanie” jako ekspert od finansów (bo z zawodu jest dziennikarzem i całe życie pisze właśnie o finansach), ja przez ponad dwa lata pracowałam jako prezenterka telewizyjna. Tutaj możecie zobaczyć mój pierwszy telewizyjny
Niedzielny kucharzMuffinki czekoladowe - prosty przepis na szybkie babeczki Ten przepis na muffinki czekoladowe warto mieć zawsze pod ręką. Te babeczki przygotowuje się dosłownie 10 minut z nagrzaniem
KorniszonkiSałatka makaronowa z ciecierzycą Sałatka makaronowa to tak naprawdę bardzo pożywne danie. Makaron z dodatkiem ciecierzycy stanowi pełnowartościowy posiłek z zawartością węglowodanów, białka, dobrego tłuszczu oraz
KorniszonkiSzarlotka super krucha na ciepło z cukrem pudrem Sezon na jabłka trwa cały rok, ale późnym latem szarlotki i jabłeczniki królują na stołach miłośników słodkości. Upieczone
Korniszonki