Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii
Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub „Amandina”. To bardzo popularne rumuńskie ciasto pachnie czekoladą, rumem i kawą. Przygotowanie Amandine nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu - jak każdy tradycyjny tort :) Składniki na rumuński tort czekoladowy Amandine Biszkopt czekoladowy 6 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 4 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Korniszonki
Autor
Katarzyna Nowak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tort, torty, ciasto, śniadania, biszkopt, obiad, deser, desery, kolacja, ryby, krem czekoladowy, sałatka, sałatki, przekąski, pasztet, ryba, mięso, pasta, kanapki, przekąska, pieczywo, kanapka, polewa czekoladowa, ciastka kremówki, ciasto 3 bit, cytryna, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasto cytrynowe, ciasto z orzechami
Inne przepisy z Korniszonki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję