CHRZANOWY ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

CHRZANOWY ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

CHRZANOWY ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Przepis na : obiad

Żurek- jedna z najbardziej popularnych zup w Polsce, gotowana w różnych wersjach. Mój ulubiony żurek to z dużą ilością chrzanu i z białą kiełbaską, bez dodatku śmietany. Dawniej do żurku nie dodawałam krojonej marchewki, ani żadnych innych warzyw, ale odkąd spróbowałam na Mazurach żurku z marchewką teraz już nie wyobrażam sobie innego 😉   Składniki: 1/2 litra żurku w butelce 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 białych kiełbasek 4 jajka 2-3 łyżki chrzanu ze słoiczka liść laurowy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.