Pyszny żurek na domowym zakwasie, podany w chlebkach. Smaczne danie i efektowne. ZAKWAS NA ŻUREK : 6 łyżek mąki żytniej, pełnoziarnistej 5 ząbków czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 10 ziarnek pieprzu 500 ml przegotowanej, letniej wody CHLEBKI DO ŻURKU : 30 g świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 250 ml ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju 1 płaska łyżka soli 600 g mąki pszennej tor... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...