
Dla miłośników chrzanu i ćwikły, którzy nie wyobrażają sobie Świąt Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy z chrzanem. Lekka nuta jabłka, łamie ostry smak chrzanu ale też nie zabiera jego "chrzanowości". Spróbujcie! Składniki: - 90-100g chrzanu - 1 twarde jabłko - 1 ugotowane żółtko Żółtko rozgnieść widelcem. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 2-3h, aby składniki się przegryzły. Smacznego! czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...