Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików

Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików

Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików

Jeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze jednej tury, bo jeden słoik nie postał nawet 24h w spiżarni ;) Surówka ta jest również idealna zaraz po przygotowaniu! Składniki: - 2 kg cukinii - 2 marchewki - 2 średnie cebule - 0,5 kg papryki (użyłam czerwonej, zielonej i żółtej) - 4 łyżki soli - 8-10 łyżek oliwy * zalewa: -  2/3 szklanki octu 10% - 1/3 szklanki wody - 6 z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.