sałatka z marchewki - 3205 przepisów

PRZETWORY - Sałatka szwedzka (ogórki, marchewka, cebula) 275

Przetworowych szaleństw ciąg dalszy:) Sałatka szwedzka Składniki: 2 kg ogórków 0,5 kg marchewki 0,5 kg cebuli  2 łyżki soli 4 ziela angielskie 1 łyżka ziarnek gorczycy Zalewa: 3 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu 10% 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe Ogórki umyj i  zetrzyj na tarce jak na mizerię, marchewkę obierz

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Letnia sałatka - bób z marchewką i bekonem 192

Składniki (dla dwóch osób): 1/2 woreczka bobu 1 marchewka 3 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli      + sos (3 łyżki śmietany

My Culinary Art
PRZETWORY - Sałatka z ogórków, marchewki i papryki wg przepisu Ewy Wachowicz 3519

Sezon na gromadzenie zimowych zapasów w pełnym rozkwicie:)Dziś propozycja zimowej sałatki z ogórków, marchewki, czerwonej papryki i cebuli, którą przygotowałam według przepisu Ewy Wachowicz. Ponieważ to nie kwestionowany, kulinarny autorytet liczę, że jej smak nie zawiedzie:) Składniki: 2 kg ogórków 50 dag marchwi 50 dag cebuli 50 dag papryki czerwonej pół główki czosnku Zalewa: 2 łyżki oleju 1 szklanka(...)półplasterki. Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach - ja cienko posiekałam w plastry. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie paski. Czosnek obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, zalewamy je  zalewą (nie gotujemy jej wcześniej), mieszamy i wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z pieczoną marchewką i batatem, bryndzą i pomidorkami koktajlowymi 200

Składniki: 3-4 liście sałaty rzymskiej 20 gram bryndzy (lub sera lazur) 1/2 średniego batata 2 marchewki łyżka syropu z agawy 1 łyżka sambal oelek szczypta

Mango Papaja
PRZETWORY - Sałatka z czerwonej kapusty z marchewką 201

Jesień w pełni, spiżarnia systematycznie powiększa się o nowe zapasy. Dziś o sałatkę z czerwonej kapusty. Sałatka z czerwonej kapusty z marchewką Składniki: 3 kg czerwonej kapusty 1 kg marchewki 1 kg cebuli i na zalewę: 0,5 litra octu 10% 2 litry wody 0,5 kg cukru kilka liści laurowych 1 łyżka ziela angielskiego 2 - 3  łyżki soli(...)posolić i odstawić na 2-3 godziny lub na całą noc. Po tym czasie zetrzeć na tarce marchewkę. Składniki zalewy zagotować. Do wrzątku wrzucić  kapustę i cebulę, gotować 20, następnie dodać marchew  i gotować kolejne 10 minut. Gorącą sałatkę przekładać do przygotowanych wcześniej słoików, dokładnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora VIDEO 167

Łatwa i prosta w przyrządzeniu sałatka idealnie nadająca się jako dodatek do obiaduUwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - główka kapusty pekińskiej - 3 jabłka - biała część pora - 2 marchewki - mały słoik majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką na tarce

Świat Smaku
Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) 719

Post Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Marokańska sałatka z marchewki 173

Marokańska sałatka z marchewki Egzotyczna sałatka z marchewki, do której przygotowania nie potrzeba egzotycznych składników. Składniki dla 4 osób: Sałatka 4-5 marchewek 1/3 puszki ciecierzycy pełna garść rodzynek 1 szalotka 4 łyżki posiekanej mięty, kolendry lub natki pietruszki ,polecam mix wszystkich trzech 2 łyżki płatków migdałowych , do posypania Dressing 3 łyżki oliwy sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżeczki skórki

Pełny talerz
Marokańska sałatka z marchewki 228

Marokańska sałatka z marchewki Egzotyczna sałatka z marchewki, do której przygotowania nie potrzeba egzotycznych składników. Składniki dla 4 osób: Sałatka 4-5 marchewek 1/3 puszki ciecierzycy pełna garść rodzynek 1 szalotka 4 łyżki posiekanej mięty, kolendry lub natki pietruszki ,polecam mix wszystkich trzech 2 łyżki płatków migdałowych , do posypania Dressing 3 łyżki oliwy sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżeczki skórki

Pełny talerz
Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta 148

Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta to pyszna propozycja zdrowej przekąski na przyjęcia. To świeża kompozycja składników, która odbiega od typowych sałatek z majonezem. Tutaj, zamiast majonezu pojawia się sos musztardowo-miodowy, które doskonale współgra ze wszystkimi składnikami sałatki. Przygotowanie jej jest dość pracochłonne, ponieważ wcześniej musimy upiec marchewkę, a także obrać granat. Jednak jest warta poświęcenia tego(...)możecie zastąpić ją natką pietruszki. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka z granatem i kurczakiem Przepis na sałatkę z pieczoną marchewką Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 50 minut Składniki 3 marchewki granat 270 g sera feta dwie garście świeżej kolendry (lub pietruszki) łyżka oliwy z oliwek

Kuchnia Bazylii
Sałatka z młodej kapusty z kukurydzą, marchewką i świeżym ogórkiem 245

Dzisiaj kolejna propozycja na sałatkę z młodej kapusty. Tym razem  oprócz kapusty,  głównymi składnikami sałatki są młoda marchewka, świeże ogórki i kukurydza. Dzięki marchewce sałatka ma piękny, słoneczny kolor :) Składniki: pół małej główki młodej kapusty 2 młode marchewki 3 gruntowe ogórki 1 puszka kukurydzy 1 cebula szalotka 1 łyżka soku z cytryny pół płaskiej łyżeczki cukru pudru sól(...)puści sok i lekko zmięknie. Dodajemy marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy  obrane i pokrojone w drobną kostkę ogórki.  Dodajemy odsączoną kukurydzę. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy sok z cytryny i cukier puder. Całość solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy oliwę, ponownie sałatkę mieszamy i odstawiamy na pół godziny

Smak mojego domu
LEKKA SAŁATKA ŚWIĄTECZNA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI + FILMIK 153

dodatkami. Przygotowałam sałatkę lekką, z tuńczykiem, ryżem i warzywami w dodatku w kształcie choinki na lekkie święta. Można ją podać z sosem czosnkowym lub bez, tak przygotowana nie zaszkodzi diecie w trakcie świąt. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 woreczek ryżu  180 g tuńczyka w puszce 6 jajek przepiórczych 1 łyżka majonezu 1 mały brokuł 2 marchewki 1/2 puszka groszku(...)Ryż gotujemy, odcedzamy, studzimy.  Do miski przekładamy ryż, odcedzonego tuńczyka, przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Na kwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt choinki, na dole umieszczamy marchewkę. Dekorujemy sałatkę brokułem, marchewką, groszkiem, kukurydzą, pomidorkami, oliwkami, i przekrojonymi jajkami.  Sałatkę można podać z odrobiną sosu jogurtowo - czosnkowym.  Smacznego.          Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Wiosenna sałatka z czerwonej kapusty i marchewki 167

Prosta, pyszna i kolorowa. Idealnie prezentująca się na talerzu sałatka z czerwonej kapusty, marchewki oraz pietruszki. Zrobiona jest tak naprawdę z dwóch składników, które prawie zawsze mam w spiżarce: czerwona kapusta i marchewka. Dużą zaletą czerwonej kapusty jest to, że można ją przechowywać naprawdę długo. Sama sałatka pasuje do każdego dania. Szybka w przygotowaniu. Idealna jako dodatek do steku(...)kapusty, nadaje się do zabrania do pracy jako zdrowy lunch lub drugie śniadanie. Składniki: czerwona kapusta marchewka oliwa z oliwek sok z cytryny pietruszka sól i pieprz Przygotowanie sałatki: Kapustę szatkujemy, marchewkę kroimy w cienkie słupki, wszystko mieszamy w misce, (proporcje zależą od preferencji oraz wielkości kapusty, ja robię z 1/2 główki kapusty i 3 marchewek). Przyozdabiamy pietruszką lub kolendrą

PaleoLife
Sałatka ogórkowa na zimę 12875

Sezon ogórkowy w pełni, dlatego też prezentuję przepis na pyszną sałatkę ogórkową z cebulą i marchewką. Sałatka jest bardzo łatwa do przygotowania. Warto zapełnić półki w spiżarni słoikami w tą pyszną sałatką. Z podanego przepisu wychodzi około 15-17 słoiczków o pojemności 1/2 litra. SKŁADNIKI: 4 kg ogórków, 1 kg marchewki, 1 kg cebuli, ½ łyżki soli, 1 szklanka octu(...)oleju, 1 szklanka cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę i marchewkę obieram. Cebulę kroję w grubszą kostkę. Marchewkę ścieram na tarce o dużych otworach. Ogórki kroję w plasterki. 2. Wszystkie przygotowane warzywa przekładam do dużej miski. Dodaję sól, ocet, olej oraz cukier. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Sałatkę odstawiam na 3 godziny w chłodne miejsce. 3. Po upływie 3 godzin sałatkę mieszam. Sałatkę

Tradycyjna kuchnia Kasi