Sałatka z pieczoną marchewką i batatem, bryndzą i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z pieczoną marchewką i batatem, bryndzą i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z pieczoną marchewką i batatem, bryndzą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki: 3-4 liście sałaty rzymskiej 20 gram bryndzy (lub sera lazur) 1/2 średniego batata 2 marchewki łyżka syropu z agawy 1 łyżka sambal oelek szczypta cynamonu sól oliwa z oliwek 5-6 pomidorków koktajlowych Robimy marynatę: syrop z agawy, oliwę z oliwek, sambal oelek, cynamon i sól mieszamy. Batata i marchewkę kroimy w kostkę, mieszamy z marynatą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Sałatę rzymską kroimy w paski, bryndzę kroimy w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół. Wszystko mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.