Takie koreczki wyglądają trochę jak gniazdka. Są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Wam posmakują. Składniki: 2 białe kiełbasy 14 jajek przepiórczych chrzan garść kiełek z brokułu Przygotowanie: Kiełbasę ugotuj. Zagotuj wodę w osobnym rondelku, do gotującej się wody włóż jajka i gotuj 3 minuty. Ostudź w zimnej wodzie. Ugotowaną wcześniej kiełbasę, obierz ze skórki i pokrój w krążki ok 1 cm. Na kiełbasę ułóż odrobinę chrzanu, kiełki oraz obrane ze skorupki jajko. Wszystko przebij wykałaczką.&... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...