Żurek

Żurek

Żurek

Ta zupa to poezja kultywowana od lat. Czasami lekko modyfikowana, jednak smak tej zupy jest niezmienny. Wielki szacuj kto wynalazł zakwas na żur. Na święta podawana jest z białą kiełbasą. Tym razem postanowiliśmy nieco urozmaicić jej aromat przez dodanie wędzonych akcentów. No i oczywiście, koniecznie jajko musi być. Składniki: 320 g polskiej kiełbasy surowej 300 g wędzonych żeberek wieprzowych 2 marchewki 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.