Karkówka ze słoika

Karkówka ze słoika

Karkówka ze słoika

Ostatnio na blogu pokazałam mój nowy sposób na przygotowanie pysznej, domowej wędliny drobiowej ze słoika, przygotowuje się ją bez szynkowara. Takim samym sposobem przygotowałam teraz mięso z karkówki wieprzowej. Karkówka ze słoika przygotowana tym sposobem jest krucha, bardzo smaczna, doprawiona tak jak lubimy. Kiełbasę słoikową przygotowuję za każdym razem gdy robimy domową białą kiełbasę, Czasami robię też pasztet do słoika.  Tym razem pokroiłam lekko przerośniętą tłuszczem karkówkę w kostkę, był to celow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Iwona, 7 czerwca 2014 10:27:46

Mmmm, wygląda smacznie! Jak długo może postać w lodówce?

Michał, 7 czerwca 2014 11:13:13

No i widzę, że muszę sobie karkóweczkę przygotować. Nie ma nic lepszego, nad wędlinę przygotowaną we własnej kuchni. Mniam!

Asia, 7 czerwca 2014 14:03:48

Ile sloikow wychodi z podanej porcji?

Jolanta, 7 czerwca 2014 14:20:08

2 słoiki o poj. 1/2 litra.

Jolanta, 7 czerwca 2014 14:20:44

Długo, gdyż jest pasteryzowana.