Post Żurek na zakwasie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Zrobię oczywiście ale pozwolisz,ze dodam kostkę wędzona,grzybki suszone i troszkę galaretki od pieczonego schabu,to doda takiej tresci do smaku ok? do tego sporo zieleniny i liście laurowe,to nabierze takiego super brązowego,przepysznego koloru,pamiętaj,nie może zabraknąćprzesmażonej cebulki,przyprawy to podstawa musi być choć ciut pikanterii bo jak dołoźycie jajla,żurek zaczyna być mdły,pomoże w uzyskaniu smaku kilka kropel sosu sojowo-grzybowego,lub Maggi,ciut ,