Jajka faszerowane chrzanem

Jajka faszerowane chrzanem

Jajka faszerowane chrzanem

Jajka faszerowane to danie bez którego Święta Wielkanocne u nas nie istnieją! Na świąteczne śniadanie podajemy jajka faszerowane na różne sposoby. A chrzan i jajka to główny bohater wielkanocnego stołu. Zobaczcie przepis na koreczki z jajek przepiórczych z białą kiełbasą i sosem chrzanowym. Możemy również w tym przepisie połączyć te dwa składniki, tworząc pyszne faszerowane jajka z kremem chrzanowym? Jajka faszerowane chrzanem to klasyczny przepis. Wydrążone żółtka z 10 jajek ucieramy z 1 łyżeczką majonezu, łyżką ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.