Klasyka zawsze sprawdza się na stole ... U mnie w domu żurek gości często. Nie zawsze jest on jednak przygotowywany w taki sam sposób. Dzisiaj chciałam zaprosić na klasyczny żurek na żeberkach podany z białą kiełbaską i gotowanym jajkiem. Klasyczny żurek z białą kiełbasą na żeberkach SKŁADNIKI: 300 g żeberek wędzonych 3 - 4 kiełbaski 3 -4 jajka 5 ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka 300 ml żurku 200 ml śmietany ziele angielskie liść laurowy 2 ząbki czosnku sól pieprz PRZYGOTOWA... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...