Przepis na : obiad
Wielkanoc to święta, kiedy na naszych stołach królują żurki i białe barszcze. Każda pani domu ma swoje sposoby, aby były pyszne i jedyne w swoim rodzaju. Ja dzisiaj chcę Was namówić na biały barszcz troszkę inny niż standardowy. Proponuję zrobić gęstą, częściowo zmiksowaną zupę z białych warzyw, doprawioną zakwasem. Jako dodatek ugotowane jajka, ale w towarzystwie łososia. Zupa jest bardzo sycąca, więc świetnie nada się na świąteczny obiad, podany po długim spacerze. Można ją ugotować dzień lub dwa dni wcz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.