Dzisiaj zapraszamy na domowy żurek. U mnie przeważnie gości taki, który przygotowuję na białej kiełbasie, jednak dla odmiany ten został przygotowany i podany w zupełnie odmienny sposób. A czy u Was jada się tą klasyczną zupę z grzankami ? Pomysł i sposób podania to tradycja mojej serdecznej koleżanki i przyznam, że mi pomysł ten przypadł mi bardzo do gustu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidigotuje.blogspot.com Nie tylko doskonała w okresie świątecznym, ale sprawdzi się również w przypadku zwykłego obiadu. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub puree. 5-6 kawałków białej kiełbasy (u mnie parzona) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula 1 łyżka mąki 4 łyżki śmietany (użyłam 18%) 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka masło/olej sól, pieprz Kiełbasę
Di gotujeSkładniki : surowa biała kiełbasa 2 jabłka majeranek, smalec gęsi Przygotowanie : Umytą kiełbasę przełożyć do naczynia żaroodpornego i posmarować lekko tłuszczem,posypać majerankiem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190*C na około 15 min. Po tym czasie obłożyć kiełbasę pokrojonymi w plastry jabłkami Piec jeszcze około 10-15 min. ( do zarumienienia kiełbasy ). Tak upieczona kiełbasa może stanowić danie
Proste PotrawySzybki żurek jest na prawdę bardzo szybki, u mnie ta zupa zwycięża w kategorii z mięsem ale nie na mięsie. Podaje z ugotowanymi ziemniakami. Składniki butelka żuru majeranek biała kiełbasa czosnek śmietana 18% sól pieprz liście laurowe Wykonanie: Kiełbasę pokroić w plasterki, zalać wodą i zagotować z liściem laurowym. Do wrzątku z kiełbasą dolać żurek i dodać resztę składników
PychotkaaaKrok 5. Dodać cukier i chrzan ,zamieszać . Na koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny . Gotować jeszcze ok 5 minut . Podawać z jajkiem gotowanym na twardo , białą kiełbasą lub z grzankami
Eli GotowanieŚwięta za pasem i czas na białą kiełbasę . Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego specyfiku .Tak mówiła moja babcia ,mama i ja za nimi powtarzam. I tak jak One, ja robię ją sama. Jest to naprawdę banalnie proste, łatwe i o niebo smaczniejsza od kupowanej. Co najważniejsze wiem co tam jest i co jemy. Składniki
Eli Gotowanietrochę inna wersja popularnego barszczu białego :) Składniki : około 1,5 l bulionu warzywnego zakwas żurkowy z butelki biała kiełbasa 3 ugotowane jajka na twardo 3 ziemniaki, marchew, 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao około 20 dag grzybów mun, 10 pieczarek kwaśna śmietana, 2 łyżki startego chrzanu Przygotowanie : Do gorącego bulionu wrzucamy namoczone i pokrojone grzyby
Proste PotrawySkładniki: * 7 białych kiełbas * 3 duże cebule * 6 ząbków czosnku * 2 łyżeczki majeranku * 2 łyżeczki tymianku * 25 dag żółtego sera * łyżka smalcu Sposób przygotowania: Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku
Pobite gary Barbaryarchiwów (to była moja pierwsza terrina), gdy jeszcze nie planowałam zakładać blogu. W najbliższym czasie planuję zrobić terrinę i wymienię zdjęcia ;) Podobne przepisy Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Perliczka w pomarańczowej marynacie .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px
Pociąg Do Kuchnigalaretki. Wystudzić. Podawać z ugotowanym makaronem i dodatkiem śmietanki. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Krem z pieczonej marchewki Zupa limonkowa z kurczakiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color
Pociąg Do Kuchnitatarskim , etc.), lub na ciepło. Podobne przepisy Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Jesienny pieczony udziec indyka .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post
Pociąg Do KuchniPomysł na pyszną szybką kolację Składniki - 2 białe kiełbasy - 2 pieczarki - 1 cebula - 1/4 papryki czerwonej - olej i troszkę masła - przyprawa ulubiona np grill Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w paski na patelnię wlać troszkę oleju dodać masło - Cebulę troszkę przesmażyć dodać pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną na grubsze kawałki - Kiełbasę ponacinać w kilku
W królestwie smaków Beatykiełbaski ucieszy każdego i wcale nie potrzebujemy mnóstwa czasu. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 2-3 listki kapusty lodowej kawałek papryki żółtej 1 kiełbasa biała delikatesowa 1 cienka parówka 2 jajka 1 łyżka masła klarowanego szczypiorek kilka łyżek sosu winegret WYKONANIE: przygotowujemy sos winegret (można przygotować na kilka porcji i przechowywać w lodówce
Kuchnia Beaty