Mimo, że chrzan kojarzymy z Wielkanocą to jednak ta zupa gości w naszym domu przez cały rok, bo świetnie smakuje i można ją szybko przygotować. Intensywność chrzanowej dawkujemy wg. upodobań własnego podniebienia, ja robię łagodną, ale znam takich co chrzanu nie żałują. Składniki: - 4 białe kiełbasy ok. 1/2 kg - 2 marchewki - 1 pietruszka - plaster selera - 1/3 pora, może być zielona część - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki tartego chrzanu - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany - 2 małe ziemniaki - 1 mała opi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...