
Mimo, że tradycyjny żurek powinno robić sie na zakwasie ja nie przepadam za tym smakiem, dlatego zawsze wykorzystuję gotowa mieszankę w proszku do żurku. Taki żurek jest łagodniejszy i jak dla mnie smaczniejszy. Ma jeszcze jeden dodatkowy plus - robi sie go o wiele szybciej. SZYBKI ŻUREK WIELKANOCNY Składniki: 1 l bulionu 2 torebki żurku w proszku 1 machew 1 cebula 3/4 szkl wody sól, pieprz i majeranek do smaku śmietana do zabielenia jajka lub biała kielbasa do podania Przygotowanie: Bulion gotuje... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...