
Czy robicie sami zakwas na wielkanocny (i nie tylko świąteczny) żur, żurek? Jest to jeden z tych zakwasów, który wychodzi mi zawsze bez problemu. 6 podstawowych składników, 4-5 dni czekania i można delektować się, samodzielnie wyhodowanym zakwasem na żurek. To już ostatni dzwonek, jeśli chcecie, aby Was świąteczny żurek był najlepszy z najlepszych! Już nie mogę się doczekać, kiedy spróbuję pysznego, kwaśnego żurku z dużą ilością majeranku, z jajkiem i białą kiełbasą :) Składniki: - 6 łyżek mąki żytniej... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...