Przepis na : kolacja
Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka Wielkanoc kulinarnie kojarzy nam się z jajami, białą kiełbasą, żurkiem, mazurkami i słodkimi drożdżowymi babami. Jeżeli mamy foremkę do baby możemy zrobić babkę, ale tym razem nie na słodko. Galareta podana w takiej formie może stanowić smaczny i jednocześnie dekoracyjny element wielkanocnego stołu. Moja foremka ma pojemność około 1 l więc cześć galarety przygotowałam w mniejszych miseczkach. Składniki WYWAR 500g porcja rosołowa z indyka – 2 szyjki i 2 skrzyd... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...