Przepis na : obiad
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc w naszym domu zaczęły się już pierwsze przymiarki do świątecznego menu. Dziś chciałabym pokazać wszystkim tym, którzy mają dość monotonnych, tradycyjnych dań, że można pozostać przy smakach dzieciństwa nie odwracając się całkowicie od tego, czego nauczyła nas mama. Zapraszam na moją najnowsza tartę. Składniki: na ciasto: 200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: 2 białe kiełbasy 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko 300 ml śmietany maje... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...