ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:104/245)

Tort z m&ms'ow 248

łyżka cukru pudru -> ½ puszki brzoskwiń Klej „do cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina  -> Garść mrożonych malin -> 1 łyżeczka żelatyny -> 2 łyżki cukru Dekoracja: -> Największa paczka m&ms’ów -> Wafelki w czekoladzie (500g)   Wykonanie:   Krok 1 – ciasto czekoladowe Całość rozpoczynamy od nagrzania piekarnika na 180stopni. Wstawiamy(...)koniec dodajemy cukier puder. Do tak powstałem masy wrzucamy pokrojone w drobna kostkę brzoskwinie. Krok 5 – klej do cukierków  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego. Odstawiamy do ostygnięcia, jednakże musi pozostać wciąż płynna. Krok 6 – składanie Na tacy układamy 1 kawałek ciasta, nasączamy ponczem brzoskwiniowym, kolejno smarujemy przestudzoną frużeliną malinową i wykładamy ½ masy. Na nią kolejny

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Placek poduszkowiec z owocami 54

Bardzo smaczny sposób na wykorzystanie owoców, poprzez owiniecie ich w mięciutkie bardzo delikatne ciasto serowe, wyłożenie w blaszce i upieczenie w formie placka. A potem możemy ominąć brutalne traktowanie wypieku nożem, bo poszczególne jego elementy w formie poduszeczek, odrywać możemy, jedna za drugą. Ciasto zagniata się bezproblemowo, jest plastyczne, dzięki czemu idealnie oblepiać możemy nim owoce, podobnie, jak przy procedurze(...)jako ciasto przeznaczone w plenerowe degustacje. Piekłam je kilkukrotnie, za każdym razem z innymi owocami, ostatnia odsłona była morelowa. Każdą połowę moreli oprószyłam cukrem pudrem i cukrem waniliowym, owoce te są mało słodkie po upieczeniu. Poszczególne poduszeczki z owocowym wnętrzem, nie powinny być zbyt duże, bo wówczas ciasto wymaga dłuższego czasu pieczenia. Zatem nie wykorzystujcie do niego połówek brzoskwiń

Kronika Piekarnika
NAJLEPSZY Sernik waniliowy z brzoskwinią FIT 107

W Trójmieście mamy szary weekend. Jest zimno i pada… więc, mam dla Was dziś coś specjalnego! Najlepszy sernik waniliowy bez spodu z brzoskwiniami. Jestem pewna

Be Fit Be Strong
Sernik z kutią 108

puszka brzoskwiń Galaretkę z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy  w litrze gorącej wody i odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę. Układamy je na serniku. Na koniec całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężało. Smacznego

Pyszności Słodkości
Baba drożdżowa „leniwa” z kruszonką 194

Uwielbiam drożdżowe ciasta , ale niestety nie mam cierpliwości do ich wyrabiania. Drożdżowe z kruszonką … Drożdżowe ze śliwkami … Drożdżowe z brzoskwiniami … I zwykłe drożdżowe bez żadnych dodatków! I ten zapach unoszący się w domu jeszcze przez długie godziny! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto drożdżowe , które absolutnie nie wymaga wyrabiania! Zasypujemy , zalewamy i zostawiamy , żeby pracowało

Ostra na Słodko
Niepozorna szarlotka z orzechami 152

Brak pomysłu na niedzielne ciasto, a tym bardziej brak chęci na stanie w kuchni oraz długie i skomplikowane pieczenie, zrodził pomysł na szarlotkę z gotowej masy z prażonych jabłek z brzoskwinią. W prostocie tkwi siła. Biszkopt według mojego ulubionego przepisu (do zrobienia w 20 minut), przełożyłam gotową masą jabłkową, a na wierzch położyłam karmelizowane drobno siekane orzechy. Ciasto niepozorne

Bon appetit mon amie
Truskawkowy sernik na zimno 64

przepis na ten letni deser przypadł Ci do gustu! Wypróbuj też inne pyszne desery doskonałe na lato: Sernik z malinami Bułeczki z jagodami Ciasto bananowe z truskawkami Serniko-brownie z owocami Sernik z brzoskwiniami Tarta z budyniem i musem wiśniowym Truskawkowy sernik na zimno Pin Print Truskawkowy sernik na zimno Recipe by Healthy Creations Składniki na formę o średnicy 22cm(...)Wykonanie SPÓD Rodzynki oraz śliwki zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków

Healthycreations.pl
TĘCZOWA PIANKA Z BRZOSKWINIAMI 128

lodówki. * Tak samo postępujemy z trzecią galaretką.Odstawiamy do stężenia na ok pól godziny. *Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. *Brzoskwinie kroimy w cienkie plastry, następnie każdy z nich przekrawamy na połowę. Wykładamy na ciasto. Zalewamy przezroczystą galaretką. Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni
Ciasto jajko sadzone 230

piękny, prosty pyszny sernik na zimno, który można szykować na spodzie z biszkoptów. Na górze układamy morele lub brzoskwinie z puszki i całość zalewamy krystaliczną galaretką.  - super sernik na Wielkanoc i nie tylko - bardzo pomysłowe i śliczne ciasto bez pieczenia - dokładny opis wykonania krok po kroku i wiele porad

AniaGotuje.pl
Sernik puszysty 126

jeszcze chwile miksujemy do połączenia się składników.  Białka ubijamy na sztywno w osobnym naczyniu, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łopatką. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w małą kostkę, dodajemy do masy, mieszamy. Wylewamy ciasto na wytłuszczoną i wysypaną grysikiem blachę. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Sernik „noc i dzień” 139

spróbować. Sernik „noc i dzień” Składniki: Ciasto : 4 jajka 100 g mąki 200 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 jajka 600 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 36% 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w dwóch szklankach wody(...)twarogu i mieszamy. W osobnej misce ubijamy śmietanę po czym dodajemy ją, stopniowo do masy serowej. Gotową masę rozkładamy na schłodzonym cieście i schładzamy. Kiedy nasza masa serowa stężeje, układamy na niej odcedzone i pocięte na plasterki brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Sernik „noc i dzień” pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto ananasowe bez pieczenia 2686

Maxi King . Jednak zdarza mi się przygotować ciasto z tego, co mam akurat w domu. I dzisiaj tym sposobem przedstawiam wam przepis na ciasto ananasowe bez pieczenia. Ananasa możecie zastąpić innymi owocami, na przykład brzoskwiniami. Na pewno wyjdzie równie pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 350 g herbatników 250 g serka(...)herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Rozsmarować resztą kremu bez ananasa. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 5. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby ciastka zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
CIASTO Z POŁÓWKAMI KAKI 141

skórę, korzystnie wpływają na układ pokarmowy (zawierają więcej błonnika niż jabłka), a także mają działanie antyrakowe. Nic tylko jeść😉 Ciasto z kaki wyszło równie pyszne co z jabłkami. Kaki w smaku, jak dla mnie, przypominają  trochę brzoskwinie, trochę mango. Jedyna różnica to taka, że jabłka miękną podczas pieczenia, natomiast kaki nadal pozostają jędrne, jednak dla mnie to żadna wada

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno z morelami 92

sernik na zimno z morelami. Jeśli nie ma sezonu na morele, to można też użyć moreli z puszki, ewentualnie wymienić je na brzoskwinie. Z pewnością przepis na ten sernik przekona do siebie każdego miłośnika deserów i słodyczy. Ciasta tego typu idealnie sprawdzają się na letnie upalne dni. Nie są zbyt ciężkie i bez wyrzutów sumienia może się nimi zajadać. Ciasta

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Porzeczkowiec kajmakowo – brzoskwiniowy 75

drugim smakuje mi coś innego. Wymyśliłam więc sobie moje własne ciasto. W nim jest wszystko, co lubię. Słodkie ciasteczko z nutą kwaśnego dżemu. Pycha! Składniki: * 1 opakowanie ciasteczek owsianych * 1 i 1/3 kostki masła * 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok. 200 ml * 1 szklanka soku z brzoskwiń * 2 budynie waniliowe * 3/4 szklanki wody * 4 żółtka * 3 – 4 łyżki(...)dżem porzeczkowy. Na dżem zaś wyłożyłam herbatniki ciemne. Ubiłam śmietankę 30 % i wyłożyłam na wierzch ciasta Tym też zakończyłam przekładanie ciasta. Ozdobiłam startą czekoladą i wstawiłam do lodówki. Notatki: * można dodać do masy budyniowej pokrojone drobno kawałki brzoskwiń * miałam sok z brzoskwiń w puszce Smacznego! Lidka Artykuł Porzeczkowiec kajmakowo – brzoskwiniowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją