ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:103/245)

Sernik owocowa kopuła 107

Pamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego

Monia miesza i gotuje
Makowiec japoński 142

Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 197

Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
CIASTO ,,JADĄ GOŚCIE'' 237

łyżkę i trzepaczkę do jajek. Po 5 minutach ciasto już jest w blaszce, a po 40 minutach po domu unosi się wspaniały zapach świeżo upieczonego ciasta z owocami. Ja robiłam już ze śliwkami i brzoskwiniami ale możecie wykorzystać dowolne sezonowe owoce. W obu przypadkach placek był znakomity i bardzo szybko został zjedzony. Ciasto jest mięciutkie i wilgotne. Przy pierwszym podejściu

Pani na deser
Muffinki z brzoskwiniami 169

oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobno pokrojonych świeżych brzoskwiń Połączyć ze sobą wszystkie suche składniki. W drugim naczyniu wymieszać jajka z mlekiem i olejem, dodać brzoskwinie. Suche składniki połączyć z mokrymi. Ciasto wlać do foremek, piec w  piekarniku nagrzanym do ok. 190 'C (grzałki góra-dół), piec  około 25-30 minut. SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie

Wielopokoleniowo
Kostka owocowa bez pieczenia 180

Pyszna owocowa kostka powstała z tego co miałam pod ręką. Wykorzystałam resztki owoców oraz galaretki. Do masy użyłam serka homogenizowanego o smaku naturalnym ale można dodać

Monia miesza i gotuje
Babeczki maślane z truskawkami 100

Codziennie znoszę do domu owoce. Maliny, jagody, melony, poziomki, morele i brzoskwinie zwane „ufo”. Robię koktajle,kompoty, ciasta z owocami, naleśniki, rano do owsianki dorzucam garść pokrojonych sezonowych darów. Teraz żegnam się z truskawkami. Te babeczki jedliśmy na śniadanie, po obiedzie, zdążyłam nawet zachomikować je dla swojej przyjaciółki na popołudniowe spotkanie. Polecam, bo pyszne! Składniki: (na 8 dużych

Raj dla Podniebienia
Torcikowe ciasto z owocami 177

tyle innych zajęć, że znów, pieczenie schodzi na dalszy plan. Ale nie zawsze. Na swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM

Cakes By Kejt
Delikatny, piankowy sernik z brzoskwiniami 211

Sernik to mój najulubieńszy deser, lubię je lekkie na zimno czy ciężkie, pieczone z dużą ilością sera. A jakie są Wasze ulubione serniki? Ten lekki, piankowy

Moje Małe Czarowanie
Placek z jabłkami 206

musu. Do gorących jabłek dodać galaretki i mieszać do momentu aż będą rozpuszczone. Gorącymi jabłkami przełożyć placki. Ciasto wystudzić. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Do mojego ciasta przy ostatnim pieczeniu dorzuciłam kilka brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę

In my kitchen
Brzoskwiniowy sernik na zimno 166

składniki * 1 opakowanie podłużnych biszkoptów(jak do tiramisu) masa serowa * 750 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego * 150 ml mleka skondensowanego niesłodzonego * 2 łyżki żelatyny masa brzoskwiniowa * 1

Mix smaku
Ciasto brzoskwiniowo - śmietanowe 148

zawsze ma wielu zwolenników u nas w domu.  Początkowo robiłam je z dodatkiem żelatyny i warstwą galaretki na górze, ale ostatnio chodzę na łatwiznę.  Ciasto można zrobić nie tylko z brzoskwiniami.  W czerwcu polecam Wam wersję truskawkową (od kilku lat jest na blogu ).     Składniki: biszkopt (np ten ) 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki (jasne

Sto kolorów kuchni
Ciasto brzoskwiniowo-jogurtowe. 108

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa i dekoracja : 6 dkg żelatyny 4 łyżki cukru 1 litr jogurtu naturalnego 1 duża puszka brzoskwiń w syropie herbatniki  polewa czekoladowa Sposób wykonania : Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto biszkoptowe. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie podgrzać aby się nam rozpuściła. Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem na jednolitą masę

Przepisy i porady kulinarne
Muffinki z brzoskwiniami 171

jednym naczyniu wymieszać składniki mokre, a w drugim suche. 2. Brzoskwinie pokroić w kostkę. 3. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać do połączenia, dodać pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz wymieszać. 4. Ciasto przełożyć do foremek do 2/3 wysokości i piec w 180 st. C przez 15 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekane owoce pod kruszonką z figami ;-) 178

owoce pod kruszonką czyli wszystko to co najlepsze, bo chyba każdy z nas uwielbia kruszonkę na cieście i często pewnie zdarzało się Wam podskubywać ją z ciasta ;-) mi też! Owoce które użyłam: - brzoskwinie z puszki - jabłka - świeże figi składniki na kruszonkę: - masło - cukier kryształ - mąka pszenna Proporcje jakie należy zachować robiąc kruszonkę: 1 część masła (np. 4 łyżki

SMYKWKUCHNI