ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:106/245)

STYROPIAN Z MANDARYNKAMI 213

Już dawno miałam ochotę na zrobienie tego ciasta, w końcu się udało. Większość osób tradycyjnie dodaje brzoskwinie z puszki, ja akurat miałam mandarynki w puszce - wyszło pysznie. Jogurt naturalny z dodatkiem budyniu tworzy delikatną piankę, której nie można się oprzeć. Ciasto robi się łatwo i szybko, nie ma opcji żeby nie wyszło. SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 25x25 cm) 250 g masła

słodki bratek
Lekki serniczek z brzoskwiniami i galaretką 290

Pyszny, lekki i bardzo wakacyjny deser. Idealny na upały. Na szczęście to nie wszystko;) Deser jest całoroczny, a to za sprawą brzoskwiń, które poza sezonem z

Smaki Na Talerzu
Jajka sadzone na słodko 141

cukru pudru 2 żółtka 120g masła lub margaryny szczypta soli Krem: 300g margaryny 50ml wody 250g cukru pudru 140g mleka w proszku Dodatkowo: 12 połówek brzoskwiń (mogą być odsączone z syropu) Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Do przesianej na blat mąki dodajemy posiekany tłuszcz, żółtka, przesiany cukier puder oraz szczyptę soli. Wszystko razem zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki(...)minut. 2. Schłodzone ciasto dzielimy na 12 części i każdą wylepiamy przygotowane foremki na tartaletki (u mnie o średnicy 9cm). Dziurkujemy widelcem spód i przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, a następnie obciążamy kulkami ceramicznymi lub drobną fasolką (jak u mnie). Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku 10 minut, po czym ściągamy papier z kulkami (lub fasolką) i pieczemy ponownie

Kuchnia w czekoladzie
SEROWE KOPERTY Z BRZOSKWINIAMI 101

twarogu (może być mielony, ale nie musi) 250 g masła 250 g mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1-2 łyżki cukru (do obtoczenia ciastek) brzoskwinie (u mnie z puszki) lub inne owoce Wykonanie: Brzoskwinie kroimy na ósemki. Jeśli mamy z puszki wcześniej dokładnie odsączamy z zalewy (ja zrobiłam to na sitku, a następnie delikatnie wytarłam jednorazowym ręcznikiem). Schłodzone masło możemy(...)masła dodajemy mąkę i zmielony (lub poduszony widelcem) ser oraz cukier waniliowy i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy je  na 30 minut do lodówki.   Następnie, po wyjęciu rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty 6×6 cm. Na każdy nakładać plasterek brzoskwini, i sklejać ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić

Walijskie Pichcenie
Ciasto z owocami 105

Banalnie proste ciasto z owocami. Próbowałam już z brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi a teraz z malinami. Bardzo puszyste a w lodówce zachowa świeżość przez kilka dni :) Polecam :) Oryginalny przepis pod nazwą Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru(...)proszkiem do pieczenia do wysokiego naczynia. Dosyp cukier, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wbij jajka, dolej mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Owoce opłucz, osusz a następnie oprósz odłożonymi wcześniej dwiema łyżkami mąki. Delikatnie przemieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch

cucinare
Ciasto z owocami 105

Banalnie proste ciasto z owocami. Próbowałam już z brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi a teraz z malinami. Bardzo puszyste a w lodówce zachowa świeżość przez kilka dni :) Polecam :) Oryginalny przepis pod nazwą Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru(...)proszkiem do pieczenia do wysokiego naczynia. Dosyp cukier, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wbij jajka, dolej mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Owoce opłucz, osusz a następnie oprósz odłożonymi wcześniej dwiema łyżkami mąki. Delikatnie przemieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch

cucinare
DELIKATNY SERNIK Z DODATKIEM UGOTOWANEGO BUDYNIU 114

delikatny, kremowy i nie mocno słodki. Jeśli więc jesteście łasuchami posypcie go cukrem pudrem, polejcie lukrem czy zwyczajnie zwiększcie ilość cukru. Ja tego nie zrobiłam, bo lubię delikatnie słodkie ciasta, więc dlas mnie balans słodyczy jest tutaj w punkt. Dodałam jedynie (w stosunku do oryginału) 1 cukier waniliowy oraz skórkę otartą z 1 cytryny. Sernik możemy upiec z dowolnymi owocami(...)sera 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub kilka kropli aromatu cytrynowego Dodatkowo: dowolne owoce, u mnie brzoskwinie z puszki Wykonanie: Składniki na kruche ciasto zagnieść. Zawinąć w folię i chłodzić 1h w lodówce lub 30 minut w zamrażarce.  W międzyczasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym

Walijskie Pichcenie
Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe 130

Przekładane ciasto, które wymaga większego nakładu pracy i czasu, ale jest tego warte. Ciasto zostało "sklecone " z wielu starych przepisów zeszytowych. Na zdjęciu nie widać, ale w środku między warstwami kremu jest wkładka kokosowa.  Biszkopt kakaowy : - 3 jajka, - 4 łyżki cukru, - 2 łyżki wrzątku, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kakao, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki mąki pszennej(...)zimnym budyniem. Kremówkę ubić i delikatnie wymieszać z kremem budyniowym. Galaretka : - 2 galaretki brzoskwiniowe, - brzoskwinie z puszki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać pokrojone brzoskwinie i odstawić do lekkiego stężenia. Złożenie ciasta : Z upieczonego biszkoptu zdjąć skórkę i posmarować małą ilością kremu.Nałożyć blat kokosowy odwracając go papierem do góry. Zdjąć papier i posmarować resztą kremu. Na wierzch

Przepisy Mikołaja
Tort Ambasador 177

pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem: 40 dag masła 1 szk cukru kryształu 600 ml mleka(...)pierwszej części dodać drobno pokrojonego ananasa. Do drugiej dodać kakao, pokrojoną czekoladę, orzechy i rodzynki, oraz alkohol. Biszkopt można nasączyć sokiem z ananasa. Na ciasto wykładamy masę ciemną, a potem masę jasną. Brzoskwinie kroimy w plastry i równo rozkładamy na wierzchu , po czym zalewamy tężejącą galaretką, (na rozpuszczenie 2 galaretek dajemy 700 ml wody). Tort odstawiamy do lodówki na kilka

Apetyczna babeczka
Ciasta na Święta – najlepsze propozycje 451

wpisie zebrałam dla Was najciekawsze propozycje na świąteczne wypieki. Pośród nich każdy z Was z pewnością znajdzie coś idealnego pod swoje smaki. Zapraszam! Makowa panienka z brzoskwiniami Orzechowiec bez pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Słonecznikowiec Ciasto Śnieżka Ciasto Cassis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto świąteczne Orzechowiec z jabłkami Ciasto z chałwą bez pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śmietanowiec z białą czekoladą Ciasto

Przepiski.pl
Ciasto czekoladowe z mascarpone 324

bardzo smaczne. Wreszcie się zmobilizowałam i napisałam przepis na to Ciasto czekoladowe z mascarpone , polewą czekoladową i truskawkami. Można się pokusić i zrobić to ciasto na długi świąteczny weekend sierpniowy. Truskawki można zastąpić np. brzoskwiniami, czy morelami, chociaż truskawki też można jeszcze kupić co prawda drożej, ale jak ktoś się uprze to zrobi identyczne ciasto. Składniki: 125 g margaryny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rustykalna tarta morelowa 201

pieczona bezpośrednio na papierze, wystarczy bowiem rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele puszczą sok, który nasączy migdałowe nadzienie nadając

Mia Cucina Sofieta
SŁODKA PIRAMIDA:) 396

cukrem, dodawać stopniowo po jednym żółtku i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie zamieszać. Ciasto upiec w tej samej formie co poprzednie ciasta, około 30 minut w temp. 175 stopni. Masa pomarańczowa ·          3 pomarańcze ·          2 jabłka(...)obydwie galaretki stężeją, pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody i ostudzić. Kremówkę ubić i dodać lekko tężejącą galaretkę cytrynową, następnie brzoskwinie i pokrojone galaretki. Wszystko wymieszać. Składanie ciasta Na pierwszy blat makowy wyłożyć tężejącą masę pomarańczową - wstawić do lodówki, by masa dobrze stężała i nie wsiąkła w ciasto. Następnie położyć ciasto orzechowe, wyłożyć masę czekoladową

Moje Słodkie Piekiełko
CIASTO NA OLEJU Z CZEREŚNIAMI Z BABCINEGO ZESZYTU 123

wspaniale smakuje. Ciasto na oleju przygotowujemy szybko więc na spokojnie możemy przygotować go jak goście zadzwonią, że za godzinę będą u Was.   Ciasto możemy przygotować z naszych ulubionych owoców (truskawki, morele, maliny, jagody, brzoskwinie, jabłka, gruszki itp). Poza sezonem idealnie sprawdzą się owoce mrożone a latem świeże. Osobiście uwielbiam to ciasto z jagodami a także z czereśniami. Jako

Kuchnia w oparach
Szarlotka z pigwą - pyszna 172

Szarlotka ( jablecznik) to pochodzacy z Francji wyrob cukierniczy,skladajacy sie z ciasta kruchego lub polkruchego oraz owocow.Nadzienie oprocz jablek moga stanowic gruszki ,brzoskwinie lub morele.Jesli ktos sie zastanawia szarlotka,czy jablecznik,ma juz odpowiedz,bo nasz polski jablecznik to ciasto ,ktore w swoim skladzie ma wylacznie jablka. Ciasto o nazwie charlotte russe stworzyl specjalnie dla Aleksandra I francuski cukiernik Maria

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Beatka 43

wody. Galaretki wiśniowe rozpuścić również w litrze wody. Z ciemnego ciasta wykroić literatką kółka. Jasny biszkopt ułożyć na desce, najlepiej zabezpieczyć go wysokim rantem, bo ciasto wychodzi naprawdę spore. Biszkopt smarujemy 1 częścią kremu, na masie ułożyć ciemne krążki biszkoptu. Wolne miejsca wypełnić winogronami i zalać tężejącą zieloną galaretką. Ciasto włożyć do lodówki(...)całkowitego zastygnięcia galaretki. Następnie wyłożyć kolejną część kremu i przykryć ciemnym biszkoptem z otworami. W otwory włożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie. Wierzch przykryć pozostałym kremem. Jeśli zostały Wam brzoskwinie to można ułożyć na kremie. Następnie wylać tężejącą wiśniową galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania