ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:105/245)

Przepis na brzoskwinie w syropie na zimę 40

Przepis na brzoskwinie do słoików Dziś przepis na brzoskwinie w syropie jak z puszki. Pyszne, soczyste brzoskwinie do słoików, to bez wątpienia odrobina lata na zimę. Brzoskwinie w syropie znakomicie sprawdzą się do ciast, deserów jak i na kompot. Latem cierpimy na nadmiar wszelkich owoców, a zimą gdy mamy ich deficyt chętnie korzystamy z przetworów. Dlatego warto robić przetwory

Dieta moja pasja
Ciasto Kryształek z jogurtem greckim 223

brzoskwiń ( 240g po odsączeniu ). Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto(...)masy jogurtowej dodać pokrojone w kostkę galaretki - wymieszać i wylać na ostygnięty biszkopt. Włożyć do lodówki do stężenia. Warstwa górna: Galaretki rozpuścićw 1l wody, ostudzić. Brzoskwinie pokroić w mniejsze kawałki i wyłożyć na ciasto. Zalać galaretką i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu ciasto jest gotowe. Smacznego

W kuchni u Moniki
49 tygodni - ciasto jogurtowe 157

najlepiej tortownicy o średnicy 25-25cm, wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Na wierzch można ułożyć owoce, ale nie jest to konieczne. Ja użyłam brzoskwiń i na specjalne zamówienie taty, na części ciasta położyłam pokrojonego ananasa. Piec w 180 C przez ~30 minut, a w zasadzie do suchego patyczka, bo mnie pieczenie zajęło aż 40 minut i dopiero wtedy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zalewajka - ciasto z kremem i owocami 180

postawić ponownie na parze, miksować jeszcze 2 minuty. Następnie masę przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę jajeczną. Krem rozsmarować na cieście, a na około wycisnąć rozetki przy pomocy szprycy. Wierzch:  6 połówek brzoskwiń z puszki,  słoik wypestkowanych wiśni,  2 galaretki cytrynowe.   Owoce odsączyć, rozłożyć na cieście. Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku, ostudzić. Tężejące

Z miłości do słodkości
Ciasto szampańskie 103

wykonaniu ciasto bez pieczenia :). Na samym spodzie mamy podłużne biszkopty ( można też użyć okrągłych ), na biszkoptach warstwa pokrojonych w kostkę brzoskwiń zalanych galaretką, następnie kakaowe herbatniki z kakaowym kremem pomiędzy nimi, a na wierzchu polewa czekoladowa. Ciasto przed podaniem musi leżakować przynajmniej całą noc, aby zarówno biszkopty jak i herbatniki zmiękły, ale tak naprawdę najlepiej smakuje na trzeci dzień, kiedy(...)odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce do momentu, aż zacznie tężeć. Na spodzie formy ułożyć biszkopty. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w kostkę, następnie rozłożyć je na biszkoptach ( przed wyłożeniem brzoskwiń, można lekko nasączyć biszkopty syropem z puszki ). Na brzoskwinie wylać tężejącą galaretkę - galaretka powinna być wyraźnie ścinająca się. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników. W naczyniu umieścić śmietankę

Opowieści z piekarnika
Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką. 7874

Mamy weekend więc przydało by się pyszne ciasto , wymyśliłam sobie Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką, w sumie nie jest pracochłonne a bardzo pyszne i lekkie. Zapraszam do wypróbowania na święta w sam raz :) Składniki na biszkopt  :   4 jajka płaska szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)galaretki poziomkowe 1/2 l przegotowanej wody 1/2 puszki brzoskwiń w syropie    Blaszak 25/30 cm Wykonanie : Białka ubić z cukrem na puch następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.Na końcu olej i wodę, delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka

Sama słodycz i szczypta chili
Śmietanowiec ze śliwkami w kakaowym cieście 32

ciasto zawsze smakuje, nie tylko w wersji ze śliwkami. Jakiś czas temu robiłam bardzo podobne, ale z brzoskwiniami i bez kakao. Zapraszam na bardziej sezonową wersję tego ciasta.  Składniki (20x32cm): Kruche ciasto: 3 szklanki mąki  200 g masła 5 żółtek 3-4 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki ciemnego kakao

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki drożdżowe z brzoskwinią. 146

cukier puder do posypania. Przygotowanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną w kostkę margarynę i posiekać. Dodać pokruszone drożdże, wymieszać. Dodać śmietanę i zagnieść. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części, tak by rozpłaszczyć, położyć brzoskwinię i uformować bułeczkę. Ułóżyć na papierze do pieczenia, na blaszce. Piec na złoty kolor w  temp.180 st.,ok.35 min. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem

W kuchni u Moniki
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 119

książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty i jej Tort śmietanowy z brzoskwiniami i borówkami . Nagroda  to książka  Najlepsze przepisy na ciasta i ciasteczka oraz foremki do ciasteczek .   4 Miejsce zajęła Pani Justyna Dragan i jej Tort Crispello . Nagroda to książka Ciasta Siostry Anieli oraz foremki

Sama słodycz i szczypta chili
Maślana tarta z morelami w karmelu 126

Tarta z morelami w karmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych.  Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła(...)łyżka cukru Przygotować ciasto: Do miski dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę, wyrobić w palcach na kruszonkę. Żółtko roztrzepać z cukrem. Dodać do ciasta razem ze śmietaną, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto w proporcjach 2/3 i 1/3 i włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie wyciągnąć 2/3 ciasta, rozwałkować i wyłożyć

Smaczny zeszyt
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 147

Pyszny, soczysty, delikatny sernik z dodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek malin wydobył z tego ciasta niesamowity, wyrafinowany smak. Polecam!!! Składniki na sernik z malinami i lekką budyniową pianką na blachę o wymiarach 28x40 cm SZKLANKA - 250 ml CIASTO KRUCHE: 400 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Rozpustne gotowanie
Pizza owocowa 162

smak was przekona że warto było! Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: Duża blacha Składniki: 2 banany 3 brzoskwinie z puszki 5 plasterków ananasa Kilka plasterków chudej drobiowej wędliny Ok 250g żółtego sera Ketchup Ciasto przygotujemy według tego przepisu . Jako sos posłuży nam ketchup posypany oregano. Można również użyć sosu pomidorowego . Wszystkie owoce kroimy: banana i brzoskwinie

Kolizje Smaków
Kostka sernikowa z brzoskwiniami i galaretką - na zimno 352

Kolejny sernik na zimno. Ostatnio spodobała mi się ta forma ciast i prawie w każdym tygodniu pojawia się inna wersja na naszym stole. Dziś delikatny sernik z kawałkami brzoskwiń i galaretką cytrynową dla przełamania smaku. Orzeźwiający i przywołujący lato sernik na zimno. Składniki: 1kg sera białego śmietankowego 450g jogurtu brzoskwiniowego (może być z kawałkami owoców) 100g cukru brzoskwinie z puszki(...)oraz cukier miksujemy na gładką masę. Dodajemy ostudzoną żelatynę, miksujemy aż płyn połączy się z masą serową. Brzoskwinie wyciągamy z puszki, odsączamy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy lub delikatnie miksujemy.  Masę serową wlewamy powoli do tortownicy, wstawiamy ciasto do lodówki na 6-8godzin. W trakcie chłodzenia wylewamy na sernik tężejące galaretki

Gotowanie i blogowanie
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście 177

wyglądała na stole świątecznym ale sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30 minut. Wystarczy polędwiczka wieprzowa, duże opakowanie ciasta francuskiego i jakieś owoce do nadziewania: suszone śliwki, figi, żurawina, brzoskwinie z puszki... w tym przepisie świeże daktyle.   Czas przygotowania: 30 minut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat), polędwiczka wieprzowa

SzczyptaSmaQ