ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:105/245)

Brzoskwinie w lekkim syropie , przetwory 72

sklepie o tej porze roku nie jest wygórowana i można kilka słoików zrobić Jest to pierwsze podejście , ale jak dla mnie bardzo udane . Brzoskwinie są smaczne , nie przekombinowane i pasują dosłownie do wszystkiego , od ciasta począwszy na kurczaku skończywszy Polecam , prosty przepis na smaczne przetwory . składniki : 2 kg brzoskwiń ( tak na oko ) zalewa : 3 l wody 1,5 kg cukru

Ogrodnik w podróży
Piankowa rozkosz 128

blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.  Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka. Następnie układamy druga warstwę biszkoptów, bitą śmietanę, brzoskwinie, zalewamy galaretką cytrynową i ponownie schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Deserek serowy z brzoskwiniami 165

Macie ochotę na szybki deser, taki dosłownie w 5 minut? Deserek serowy z brzoskwiniami Zupełnie bez pieczenia i nie w formie ciasta a w pucharku bądź kubeczku. Taka oto jest moja propozycja smacznego i szybkiego deserku do zrobienia w kilka minut . Deser serowy z bitą śmietaną, herbatnikami i brzoskwiniami z syropu. Niezwykle lekki i kremowy deser , który nie jest

mecooks
Naleśniki z serkiem, brzoskwiniami i bitą śmietaną+ film 174

nadzienie 300 g serka śmietankowego kremowego ( typu Bieluch, Philadelphia ) 16 g cukru waniliowego 8 połówek brzoskwiń z puszki 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru przepis                 ciasto naleśnikowe Do wysokiego naczynia wsypujemy przesianą mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz wodę mineralną, dodajemy również olej(...)Wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie, jednolite ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni do naleśników na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe naleśniki zabezpieczamy przed wystygnięciem (np. w ciepłym piekarniku).          nadzienie Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w większą kostkę, 3-4 połówki owoców  kroimy w ćwiartki i odstawiamy

Smakowite Dania
Przepis na brzoskwinie w syropie na zimę 37

Przepis na brzoskwinie do słoików Dziś przepis na brzoskwinie w syropie jak z puszki. Pyszne, soczyste brzoskwinie do słoików, to bez wątpienia odrobina lata na zimę. Brzoskwinie w syropie znakomicie sprawdzą się do ciast, deserów jak i na kompot. Latem cierpimy na nadmiar wszelkich owoców, a zimą gdy mamy ich deficyt chętnie korzystamy z przetworów. Dlatego warto robić przetwory

Dieta moja pasja
Ciasto Kryształek z jogurtem greckim 209

brzoskwiń ( 240g po odsączeniu ). Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto(...)masy jogurtowej dodać pokrojone w kostkę galaretki - wymieszać i wylać na ostygnięty biszkopt. Włożyć do lodówki do stężenia. Warstwa górna: Galaretki rozpuścićw 1l wody, ostudzić. Brzoskwinie pokroić w mniejsze kawałki i wyłożyć na ciasto. Zalać galaretką i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu ciasto jest gotowe. Smacznego

W kuchni u Moniki
49 tygodni - ciasto jogurtowe 155

najlepiej tortownicy o średnicy 25-25cm, wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Na wierzch można ułożyć owoce, ale nie jest to konieczne. Ja użyłam brzoskwiń i na specjalne zamówienie taty, na części ciasta położyłam pokrojonego ananasa. Piec w 180 C przez ~30 minut, a w zasadzie do suchego patyczka, bo mnie pieczenie zajęło aż 40 minut i dopiero wtedy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zalewajka - ciasto z kremem i owocami 178

postawić ponownie na parze, miksować jeszcze 2 minuty. Następnie masę przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę jajeczną. Krem rozsmarować na cieście, a na około wycisnąć rozetki przy pomocy szprycy. Wierzch:  6 połówek brzoskwiń z puszki,  słoik wypestkowanych wiśni,  2 galaretki cytrynowe.   Owoce odsączyć, rozłożyć na cieście. Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku, ostudzić. Tężejące

Z miłości do słodkości
Ciasto szampańskie 101

wykonaniu ciasto bez pieczenia :). Na samym spodzie mamy podłużne biszkopty ( można też użyć okrągłych ), na biszkoptach warstwa pokrojonych w kostkę brzoskwiń zalanych galaretką, następnie kakaowe herbatniki z kakaowym kremem pomiędzy nimi, a na wierzchu polewa czekoladowa. Ciasto przed podaniem musi leżakować przynajmniej całą noc, aby zarówno biszkopty jak i herbatniki zmiękły, ale tak naprawdę najlepiej smakuje na trzeci dzień, kiedy(...)odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce do momentu, aż zacznie tężeć. Na spodzie formy ułożyć biszkopty. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w kostkę, następnie rozłożyć je na biszkoptach ( przed wyłożeniem brzoskwiń, można lekko nasączyć biszkopty syropem z puszki ). Na brzoskwinie wylać tężejącą galaretkę - galaretka powinna być wyraźnie ścinająca się. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników. W naczyniu umieścić śmietankę

Opowieści z piekarnika
Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką. 7867

Mamy weekend więc przydało by się pyszne ciasto , wymyśliłam sobie Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką, w sumie nie jest pracochłonne a bardzo pyszne i lekkie. Zapraszam do wypróbowania na święta w sam raz :) Składniki na biszkopt  :   4 jajka płaska szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)galaretki poziomkowe 1/2 l przegotowanej wody 1/2 puszki brzoskwiń w syropie    Blaszak 25/30 cm Wykonanie : Białka ubić z cukrem na puch następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.Na końcu olej i wodę, delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka

Sama słodycz i szczypta chili
Śmietanowiec ze śliwkami w kakaowym cieście 30

ciasto zawsze smakuje, nie tylko w wersji ze śliwkami. Jakiś czas temu robiłam bardzo podobne, ale z brzoskwiniami i bez kakao. Zapraszam na bardziej sezonową wersję tego ciasta.  Składniki (20x32cm): Kruche ciasto: 3 szklanki mąki  200 g masła 5 żółtek 3-4 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki ciemnego kakao

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki drożdżowe z brzoskwinią. 132

cukier puder do posypania. Przygotowanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną w kostkę margarynę i posiekać. Dodać pokruszone drożdże, wymieszać. Dodać śmietanę i zagnieść. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części, tak by rozpłaszczyć, położyć brzoskwinię i uformować bułeczkę. Ułóżyć na papierze do pieczenia, na blaszce. Piec na złoty kolor w  temp.180 st.,ok.35 min. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem

W kuchni u Moniki
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 115

książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty i jej Tort śmietanowy z brzoskwiniami i borówkami . Nagroda  to książka  Najlepsze przepisy na ciasta i ciasteczka oraz foremki do ciasteczek .   4 Miejsce zajęła Pani Justyna Dragan i jej Tort Crispello . Nagroda to książka Ciasta Siostry Anieli oraz foremki

Sama słodycz i szczypta chili
Maślana tarta z morelami w karmelu 125

Tarta z morelami w karmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych.  Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła(...)łyżka cukru Przygotować ciasto: Do miski dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę, wyrobić w palcach na kruszonkę. Żółtko roztrzepać z cukrem. Dodać do ciasta razem ze śmietaną, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto w proporcjach 2/3 i 1/3 i włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie wyciągnąć 2/3 ciasta, rozwałkować i wyłożyć

Smaczny zeszyt
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 145

Pyszny, soczysty, delikatny sernik z dodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek malin wydobył z tego ciasta niesamowity, wyrafinowany smak. Polecam!!! Składniki na sernik z malinami i lekką budyniową pianką na blachę o wymiarach 28x40 cm SZKLANKA - 250 ml CIASTO KRUCHE: 400 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Rozpustne gotowanie