ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:94/245)

KOLOROWA PIANKA Z OWOCAMI, GALARETKĄ I SŁOMKĄ PTYSIOWĄ 75

owoce, galaretka i słomka ptysiowa. Proste ciasto, które nie wymaga pieczenia, nie licząc czasu tężenia galaretek to jest szybkie w przygotowaniu. Takiemu przysmakowi nie oprze się żaden łasuch, ani duży, ani mały ;) Składniki: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 1 galaretka brzoskwiniowa * 2 galaretki jagodowe * 4,5 szklanki wrzącej wody * 1 puszka brzoskwiń w syropie * garść jagód (u mnie mrożone(...)porcje masy śmietanowej, raz jeden raz drugi kolor. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa stwardniała. Na wierzchu poukładać pokrojone w mniejsze kawałki brzoskwinie i jagody. Całość zalać drugą tężejącą jagodową galaretką. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki, aby wszystko dobrze stwardniało

Zrób to smacznie
Brzoskwiniowiec Serowy 142

CIASTO: -25 dag margaryny -3,5 szkl. mąki najlepsza pszenna -1 szkl. cukru -2 łyzeczki proszku do pieczenia -100 ml gęstej śmietany 18% -10 dag smalcu (jeśli ktoś nie ma doda margaryne) -3 łyżki kakao Wszystkie składniki połączy i zagnieśc, schłodzic na czas przygotowywania masy serowej. MASA SEROWA: -25 dag margaryny -6jaj -1szkl. cukru -1 kg sera(...)Dodac ser (jeżeli kupiony na kg to wcześniej zmielic), wsypa budynie i dalej ucierac. Na koniec ubic na sztywno pianę z białek. Do masy dodac pokrojone brzoskwinie oraz ubitą pianę-delikatnie wymieszac. Wyjąc ciasto z lodówki i podzielic na 2 części-jedna większa, druga mniejsza. większą częśc ciasta rozwałkowac i przenieśc na blaszkę wyłożoną papierem. Na ciasto wylac masę serową

Moje Słodkie Piekiełko
SERNIK CYNAMONOWY Z BRZOSKWINIAMI 212

żółtka - 70g mielonego ksylitolu (lub w kryształach) - 2 płaskie łyżeczki cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń   oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 168

tworzy genialne połączenie! Niesamowitego uroku dodają mu male morele ozdobą przypominające pszczółki w ulu – taki mały szczegół, a sprawia, ze proste ciasto staje się tym wyjątkowym! Spróbujcie! Ps. Ciasto jest przepyszne i jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta, ale i na każdą okazje! UWAGA PRZYPOMINAM! TRWA AKCJA PAJACYK! Nie wiem czy wiecie, ale KUPUJĄC KASIĘ DOŁĄCZACIE DO SZLACHETNEJ(...)mleko – 500 ml *miód wielokwiatowy – 2 łyżki *kostka Kasia – 200 g *cukier puder – 2 łyżki MASA BRZOSKWINIOWA: *brzoskwinie w puszcze – 1 op *galaretka brzoskwiniowa – 2 op *woda – 500 ml DODATKOWO: *morele w syropie *czekolada mleczna *płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier, wlewamy po 1 żółtku, ucieramy

Ostra na Słodko
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 181

moim stoliku znalazły się: *  muffinki marchewkowe z biała czekoladą   * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą   * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się przepisy na owe smakołyki. Pozostałe dziewczyny częstowały m.in. tartaletkami

kolorowotorcikowo
Ucierane ciasto z serem i malinami 66

Czas czytania: 2 min Ucierane ciasto z serem i malinami? Tak, tak jest to przepis dwa w jednym, czyli połączenie sernika z ciastem ucieranym i dodatkowo pyszną chrupiącą kruszonką taką, jak na ciastach drożdżowych. Przygotowując dzisiejsze ciasto, koniecznie musicie pamiętać o temperaturze składników potrzebnych do jego przygotowania. Dlatego mając w planach upieczenie ciasta ucieranego z serem i malinami pamiętajcie(...)cukru waniliowego Dodatkowo 1 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru do posypania ciasta 1/2 szklanki agrestu opcjonalnie Instructions Piekarni rozgrzać do temperatury 170 st C. W miseczce zagnieść składniki na kruszonkę, umieścić ją w lodówce na czas przygotowania ciasta. Przygotowanie ucieranego ciasta Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej! Do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek

SprawdzonaKuchnia.pl
OMLET CESARSKI 109

kogel-mogel, dodajemy mąkę i mleko - mieszamy, całość dodajemy do białek i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy masło na patelni, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy nasze ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Smażymy z obu stron na złoto. Brzoskwinie kroimy w kostkę, banana w plastry. Omlet smarujemy serkiem, posypujemy owocami, składamy na pół i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!  Inspiracja: przepis Ewy Wachowicz

słodki bratek
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM 114

przygotowywuje. Mnie zależało na czasie, więc zrobiłam tylko nadzienia z budyniu i jabłka. Ale przepyszne są również z powidłami,czekoladą, śliwkami lub brzoskwiniami. (Jak zrobię następnym razem to... pokażę;-) Składniki: płat ciasta francuskiego jabłko budyń waniliowy cynamon cukier brązowy jajko cukier puder do posypania W garnku przygotowałam budyń waniliowy o gęstej konsystencji. Płat ciasta francuskiego lekko rozwałkowałam

potrawyregionalne
Zupa curry z brzoskwiniami i rybą – farerska Karrysuppe 72

Słodko-pikantna Karrysuppe við ferskum og fisk , czyli zupa curry z brzoskwiniami i rybą, to przysmak kuchni farerskiej. Zupa curry z brzoskwiniami i rybą to jedno z najpopularniejszych nordyckich dań. Tradycyjna kuchnia mieszkańców Wysp Owczych opiera się na mięsie ryb oraz owiec – najłatwiej dostępnych na tym północnym archipelagu. Większość warzyw, owoców i nabiału importowana jest z Danii. Dlatego kuchnia farerska(...)jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Recepturę przywieźliśmy z zaprzyjaźnionego pensjonatu na Wyspach Owczych – Fjordcottage . Masz ochotę na deser? Wypróbuj APPLE CRUMBLE – najprostsze ciasto jabłkowe na świecie Print Zupa curry z brzoskwiniami i rybą – farerska Karrysuppe Słodko-pikantna Karrysuppe við ferskum og fisk, czyli zupa curry z brzoskwiniami i rybą, to jedno z moich ulubionych farerskich dań. Kategoria Zupa

smakowitehistorie.com
Ciasto ucierane z masą serową i owocami 98

Ciasto ucierane z masą serową i owocami to przepis który znalazłam przeglądając stare gazety i który chciałam wypróbować :). Bardzo smaczne i dość proste w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na co dzień i od święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram masła lub margaryny 7 jajek 380 gram(...)cukru 250 gram mąki pszennej 135 gram mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego odsączone brzoskwinie z puszki 500 gram twarogu sernikowego z wiaderka 125 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dobrze odsączone brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, miękkie masło ucieramy/miksujemy z 200 gramami cukru, kiedy masa zbieleje i będzie puszysta kolejno miksując wbijamy

Blog kulinarny S9.PL
Ucierane ciasto z brzoskwinimi 152

pyszne ,proste i niedrogie ciasto,bardzo wilgotne jogurtowe,idealne do popołudniowej kawki,Można do niego użyć różnych owoców ja mam akurat wysyp brzoskwiń na ogrodzie więc postawiłam właśnie na nie,Można również zamiast lukru po prostu posypać cukrem pudrem jak kto woli-ale ja uwielbiam lukrowane ciasta . oczywiście nie mogłam się oprzeć i pierwszy kawałek jeszcze na ciepło zjadłam,hihi(...)SKŁADNIKI: 4 jajka około 500 gram mąki pszennej 300 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 300 ml jogurtu naturalnego szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 brzoskwiń świeżych lub 6 połówek z puszki lub jakiekolwiek inne owoce tylko odsączone z nadmiaru soku cukier puder i kilka kropli soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: jajka, cukier waniliowy i cukier wszystko

Swojskie jedzonko
Podpłomyki na słodko z powidłami śliwkowymi, brzoskwinią, płatkami migdałów i polewą czekoladową 119

chrupiący podpłomyk posmarowany obficie powidłami śliwkowymi, a właściwie moją ulubioną ostatnio czeko-śliwką, z dodatkiem brzoskwiń, rozmarynu i migdałów! Całość zapieczona w piekarniku i polana przepyszną polewą czekoladową tuż przed podaniem. Jest smacznie, armatycznie i zdecydowanie jesiennie. Składniki (na 1 duży podpłomyk): Ciasto: 100 gram mąki pszennej 100 gram mąki pszennej 30 gram świeżych drożdży szczypta soli(...)minut, Wyrobione ciasto odstawiam do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto wałkuję na cienki placek. Odstawiam na kolejne 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie smaruję placek powidłami śliwkowymi. Brzoskwinie kroję na ćwiartki lub ósemki i układam na posmarowanym powidłami placku. Całość posypuję płatkami migdałów i rozmarynem i umieszczam w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Crostata (włoska tarta) 140

móc potem odtworzyć je w mojej kuchni :-) Crostata to bardzo popularna włoska tarta. Genialna w swej prostocie bo składa się z kruchego ciasta z nutką cytryny, cienkiej warstwy migdałów i konfitury owocowej, najczęściej z moreli, brzoskwini lub owoców leśnych. Crostata di marmellata ma zwykle na swym wierzchu kratkę ułożoną z paseczków lub wałeczków z ciasta. Nie przejmujcie się jeśli paseczki

maniapieczenia
Fale Dunaju / Danube Waves Cake 72

Dziś zapraszam na pyszne i bardzo popularne nie tylko w Polsce ciasto, czyli Fale Dunaju. U mnie z wiśniami, ale pasują do niego również jabłka lub brzoskwinie. Mój przepis nie jest tradycyjnym przepisem, ale zdecydowanie szybszą i łatwiejszą jego wersją. Zamiast tradycyjnego ciasta biszkoptowego postawiłam na lżejsze, wilgotne i dłużej zachowujące świeżość ciasto, które jest moim sprawdzonym, uniwersalnym przepisem bazowym

Lekcje w kuchni
Puszysty sernik limonkowy 138

serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C. Warto do piekarnika, poniżej rusztu z sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik można polukrować lukrem z soku cytrynowego lub limonkowego i cukru pudru, posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Sernik wspaniale smakuje

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 154

serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C. Warto do piekarnika, poniżej rusztu z sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik można polukrować lukrem z soku cytrynowego lub limonkowego i cukru pudru, posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Sernik wspaniale smakuje

Korniszonki