indyk - 7266 przepisów (strona:110/485)

sznycle z indyka a 153

surową suszoną szynką i szałwią. zgodnie z tłumaczeniem salta in bocca - skacz do ust - ciężko tym sznyclom się oprzeć. tak samo z resztą stało się i w wersji z indykiem. samo danie przygotowuje się bardzo prosto, bardzo szybko i jest świetnym pomysłem na letni obiad. saltimbocca z indyka 4 sznycle z indyka, 4 plastry wędzonej szynki, 2 łyżki oliwy

Eksperyment sobotni
Indyk pieczony 134

Składniki: Pierś z indyka moczona w marynacie, a następnie pieczona. Idealna do obiadu podana z sosem lub jako wędlina na kanapki. Taka domowa-najlepsza. Bardzo lubię takie pieczone mięso na kanapki. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z udziałem mięsa to zapraszam tutaj    Znajdziecie tam mnóstwo przepisów, które warto wykorzystać. Polecam! 1 kg piersi z indyka marynata(...)nagrzanym do 200 stopni C około 20 minut, a następnie polać mięso zalewą w której się piecze i piec ponownie pod przykryciem w 180 stopniach C około 35 minut. Indyk pieczony

O kuchni z uczuciem
kolorowy udziec indyka 130

można przeprowadzić na dwa sposoby. Albo przez wycięcie kieszeni w mięsie, albo przez uformowaniu z mięsa w miarę cienkiego płatu, na którym rozkładamy dowolny farsz. Jako że wybrałam udziec indyka, to do jego środka postanowiłam włożyć coś, co urozmaici wizualnie upieczone mięso, a przy okazji nie zdominuje delikatnego smaku. rolada z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem(...)udziec indyka, 5 suszonych pomidorów nie z oleju, 1 pęczek szpinaku (ok, 15 dkg liści), 1 gałązka rozmarynu, sól, pieprz Rozmaryn drobno posiekaj, wymieszaj z solą i pieprzem i natrzyj mięso. Odstaw na noc do lodówki. Pomidory zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut. Wody nie wylewaj, a pomidory pokrój w paseczki. Umyte liście szpinaku włóż do wrzątku na minutę

Eksperyment sobotni
Jaglane gołąbki bez zawijania 235

Gołąbki bez zawijania, pyszny, pożywny obiad w wersji dietetycznej. Bez zawijania, ponieważ kapusta została poszatkowana i jest składnikiem gołąbków. Tradycyjny ryż zastąpiłam kaszą jaglaną, mielone mięso wieprzowe piersią z indyka, a w roli tradycyjnej kapusty wystąpiła młoda Spitzkohl. Nie mogło oczywiście zabraknąć sosu pomidorowego, bo właśnie z tym sosem smakują wyjątkowo. Gołąbki są bardzo delikatne i mięciutkie, konsystencją bardziej przypominaja(...)pulpety. Z podanych składników przygotujesz kilkanaście gołąbków, obiad na kilka dni gotowy. Składniki na farsz: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej lub 1/2 szklanki surowej 800 g piersi z indyka 1/2 młodej kapusty (u mnie Spitzkohl) - 400g 1 duża cebula 1 jajko sól, pieprz lubczyk lub pietruszka 3-4 łyżki bułki tartej mąka do obtaczania olej do smażenia Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gotowane mięso w nadchodzący weekend 133

podeszwa. Trzeba przyznać, że jeżeli ktoś bardzo się postara to z pewnością takie mięso uda mi się podać. Warto wiedzieć, że nie koniecznie musi tak być! Nasz indyk będzie dowodem na to, że gotowane mięso może być smaczne i aromatyczne. Ciasna Kuchnia i jej gotowane mięso (indyk) Nasz indyk będzie kruchy i soczysty. Podamy do z sosem curry oraz kaszą

Ciasna Kuchnia
Podudzia z indyka pieczone. Soczyste z piekarnika. 288

Dziś zapraszam na bardzo prosty i bardzo smaczny przepis na pieczone podudzia z indyka. Indyk to chyba moje ulubione mięso, zwłaszcza ciemna jego część. Odpowiednio przygotowany jest bardzo zdrowy i delikatny, a mięso miękkie, soczyste i rozpływające się w ustach. Bardzo polecam :) Składniki - podudzia z indyka ( po jednej sztuce na osobę.. u mnie trzy..) - czosnek 2-3 ząbki - papryka

Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwiczki z indyka ze szpinakiem i mozzarellą 285

Polędwiczki z indyka są bardzo łatwe w obróbce a zarazem bardzo smaczne. Jest dużo bardziej delikatne od piersi z indyka i szybsze w przygotowaniu. Ja przygotowałam ją z szpinakiem i delikatną rozpływającą się mozzarellą. Do tego podałam ziemniaki puree i surówkę z młodej kapusty.  Składniki: 2 polędwiczki z indyka po około 150 g liście szpinaku 6 łyżek mozzarella krojona

Ala piecze i gotuje
Kaszotto z indykiem i warzywami z orientalną nutą 128

Polska potrawa z orientalnym akcentem. Stworzyłam dosyć niestandardowe połączenie kaszy, piersi z indyka i  naszych warzyw (czyli bez grzybków num, kiełków bambusa itp.) z przyprawami wschodu. Potrawa wyszła przepyszna. Wyrazista, a zarazem delikatna w smaku. Na prawdę warto spróbować. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi indyka oliwa 2 opakowania kaszy jęczmiennej (2 x 100 g) 1 kostka rosołowa(...)kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 cukinia 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) sól, pieprz, curry WYKONANIE Pierś z indyka umyć, odkroić tłuszcz, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Mięso polać oliwą i dobrze przyprawić curry, pieprzem i solą. Wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć, mieszając od czasu do czasu

Passions hobbies life
Penne z awokado 108

dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi  awokado ! Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200g makaronu penne, 1 x awokado, 1 x pierś z indyka, 2 x ząbki czosnku, 4 x małe łyżeczki koncentratu pomidorowego, 8 x pomidory koktajlowe, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Pierś(...)indyka myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojonego indyka. Doprawiamy go solą oraz pieprzem. Rozdrabniamy czosnek i dodajemy na patelnie. Awokado myjemy, rozcinamy na pół i wyjmujemy pestkę. Za pomocą łyżeczki wybieramy miąższ z obu połówek, a następnie ugniatamy go widelcem. Tak przygotowaną masę dodajemy na patelnie. Następnie do sosu dodajemy 4 łyżeczki

Fit&Fast Kitchen
Roladki z golonek indyka (z bazylią, czosnkiem i marchewką) 153

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski mój. Jak wiadomo, indyk jest chudym i niskokalorycznym mięsem, więc roladki doskonale sprawdzą się jako propozycja na zdrowy obiad. Natomiast po wystygnięciu - będą idealnie smakowały ze świeżym pieczywem. (Marchewka nie wypadnie.) Mięso wychodzi miękkie, soczyste niezwykle aromatyczne. Przepis jest tak łatwy, że bez problemu każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam(...)efekt (pomimo prostoty) zaskakuje - pozytywnie! Poniżej podam przepis na 1 roladkę, a Wy dostosujcie ich ilość do własnych potrzeb. (1 sztuka) 1 golonka z indyka (średnia) 5 listków świeżej bazylii 3 ząbki czosnku 1 marchewka (mała, lub kawałek większej) 1 łyżeczka soli Dodatkowo: olej Golonkę z indyka dokładnie umyć, rozciąć i pozbawić kości. Mięso porządnie natrzeć solą. Na rozłożonym płacie

Di gotuje
Roladki z polędwicy z indyka w boczku 277

spożycia, pochodzenie produktu, dane producenta, numer partii oraz klasa jakości produktu. Kupując drób w opakowaniu MAP wiem, że został zachowany wysoki standard higieniczny i jakościowy mięsa. Składniki: Roladki z indyka : 2 polędwiczki z indyka po około 250 g 250 g boczku wędzonego w plasterkach świeży szpinak suszone pomidory mozzarella krojona 2 łyżki masła klarowanego Sałatka z kaszy kuskus(...)kaszy kuskus 80 g mrożonego groszku kawałek czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka Do smaku: sól pieprz sok z cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie: Polędwiczki z indyka rozbić cienko na kształt prostokąta. Doprawić z dwóch stron solą i pieprzem. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć suszone pomidory, liście szpinaku i posypać mozzarellą. Zwinąć polędwiczkę na kształt roladki. Ułożyć na szerokość roladki plasterki boczku

Ala piecze i gotuje
Zupa z młodych liści botwinki 117

buraczkami to zupa będzie miała piękny różowy kolor :) bulion: 2-3 pokrojone w plasterki, młode marchewki mała pietruszka mały seler opalona cebula i 3 ząbki czosnku mały filet z indyka pęczek natki pietruszki sól, pieprz, lubczyk, majeranek do smaku   duży pęczek liści botwinki 150 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny kilka kropel tabasco sól, pieprz do smaku(...)dodatkowo ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki   Do gotującej wody (około 3l) wrzucamy umyty filet z indyka. Po chwili zdejmujemy pianę z powierzchni wody i wrzucamy do niej warzywa. Gotujemy około godzinę, dodajemy ziołą i przyprawy i gotujemy jeszcze 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy indyka, cebulę i selera. Botwinkę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości

Mienta blog
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 117

Znakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz.  SKŁADNIKI:  4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam

Gotowanie Patki
Pieczona golonka z indyka 98

Pieczona golonka z indyka Golonka z poniższego przepisu wychodzi bardzo aromatyczna, miękka i soczysta, a jej przypieczona skóra jest dla mnie czymś wspaniałym, bo zazwyczaj golonka kojarzy mi się z tłustym mięsem i tłustą, nie jadalną skórą Tu jednak jest całkowicie inaczej, jest pysznie Składniki na golonkę: 3 golonki z indyka 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę łyżka papryki słodkiej(...)wody i wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika. Pieczemy przez 1,5 godziny ( godzinę pod przykryciem, resztę czasu bez przykrycia, by miały szansę się przypiec ). Artykuł Pieczona golonka z indyka pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 138

się już starożytni Rzymianie, ale to Francuzi sprawili, że stały się prawdziwymi przysmakami. Pierwsze przepisy trafiły do Polski już w XVI wieku. Oto prosty przepis na niebanalny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z chrupiącą posypką z pistacji. Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu warzywnego 500 g mięsa mielonego z indyka 30 g pistacji bez łupin 1 łyżka(...)gotujemy w bulionie warzywnym i odstawiamy do absolutnego przestudzenia. Można to zrobić dzień wcześniej. Pistacje, obrane wcześniej z łupin, drobno siekamy. Zimną kaszę jaglaną blendujemy. Dodajemy mięso mielone z indyka, oliwę z oliwek, sos sojowy, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy, aby powstała jednolita masa. Formę, najlepiej keksówkę, smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej mięso. Na wierzchu układamy pistacje, lekko

My Chcemy Jeść