indyk - 7266 przepisów (strona:117/485)

Domowe wędliny na Wielkanoc 15

piwie Karkówka pieczona Karkówka pieczona w sosie BBQ Baleron pieczony Szynka pieczona Szynka gotowana – przepis Pieczona szynka w glazurze Szynka pieczona w marynacie z czerwonego wina Pieczona pierś indyka Schab ze śliwką Schab po warszawsku Wieprzowina pieczona z jałowcem w białym winie Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony – domowa wędlina Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy(...)Cielęcina pieczona Boczek pieczony w miodzie Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet – najlepszy Pasztet – przepis Delikatny pasztet drobiowy Pasztet z królika domowy Pasztet z kaczki Pasztet w boczku Indyk w galarecie malaga Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Pasztet wieprzowy z morelami Pieczeń rzymska Pasztet z dzika Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem Grillowane polędwiczki

Dorota Smakuje
Gulasz z indyka z warzywami w sosie własnym 28

Gulasz z indyka z warzywami w sosie własnym to moja propozycja na smaczny i lekki obiad, który nie wymaga spędzenia w kuchni mnóstwa czasu. Lubię takie szybkie dania, a Wy? Filet z indyka jest niskokaloryczny i dostarcza wielu składników odżywczych. W połączeniu z warzywami oraz sosem to Czytaj więcej

Di gotuje
Udziec z indyka na kanapki 23

pory robiłam taką wędlinę z piersi indyka. Tym razem wypróbowałam udziec i wędlina wyszła wyśmienita!  Przepis jest taki sam jak na  👉 indyka na kanapki , z tym, że dodałam jeszcze do mięsa 5  zmiażdżonych ziaren kolendry. Jeżeli nie lubicie jej za intensywny smak, po prostu pomińcie 😊   (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Wieniec drożdżowy z indykiem i brokułami 21

Wieniec drożdżowy z indykiem i brokułami Wieniec drożdżowy z indykiem i brokułami, to eleganckie danie, które bardzo łatwo i szybko przygotujesz w swojej kuchni. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto na pizzę. Można je kupić w popularnych sieciówkach. Bardzo ułatwia życie, kiedy na przykład masz niespodziewanych gości, lub mało czasu na stanie przy kuchni. Do niedawna takim moim must have

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną 20

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną to pyszne i pożywne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Gulasz jest przygotowywany z mięsa z piersi indyka, warzyw i aromatycznych przypraw, a kasza jęczmienna stanowi doskonałe uzupełnienie smaku i dodaje lekkości temu danie. Jako dodatek do gulaszu warto skorzystać z kaszy, bowiem kasza jest źródłem węglowodanów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filet z indyka z papryką i pieczarkami w sosie jogurtowym 24

Filet z indyka z papryką i pieczarkami w sosie jogurtowym to moja propozycja na szybki i smaczny obiad, który przypadnie do gustu dla każdego. Takim daniem może zajadać się zarówno dziecko, osoba licząca kalorie, jak również prawdziwy miłośnik mięsa. Indyka w sosie jogurtowym podaję najczęściej z Czytaj więcej

Di gotuje
Golonka z indyka pieczona z dzikim koprem włoskim 29

kopru włoskiego powoduje, że mięso jest bardzo aromatyczne, ponieważ koper ma delikatnie anyżowy smak. Taki koper dodaje się między innymi do przyprawy 5 smaków. Co potrzeba: 2 golonki z indyka, ok 450 g każda, Kucharek, Czosnek granulowany, Oregano, Kurkuma, Curry, Ostra papryka, Baldach dzikiego kopru włoskiego z nasionami Wykonanie: Golonki myjemy, osączamy z wody, obsypujemy z każdej strony kucharkiem, czosnkiem(...)Pieczemy 50 minut na termoobiegu, po tym czasie odwracamy, pieczemy 30 minut. Po tym czasie wlewamy 1/3 szklanki wody, odwracamy mięso, pieczemy 15 minut. Smacznego:)) dziki koper włoski, indyk, kurkuma, curry, oregano

Bułka z Chlebem
Indyk w cieście francuskim z pieczarkami 15

Spodziewasz się gości? Nie masz czasu na gotowanie? Zrób kilka godzin wcześniej prosty ale elegancki obiad. Składniki na 6 porcji: ? 6 plastrów fileta z indyka ? 250 g pieczarek ? 1 cebula ? sól, pieprz do smaku ? zioła prowansalskie ? 2 łyżki masła ? 1 kula mozzarelli ? 2 opakowania ciasta francuskiego ? 1 żółtko ? 1 łyżka mleka Wykonanie: ? Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć(...)maśle. ? Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Poddusić. ? Gotowe pieczarki osączyć z płynu na sitku. ? Filety z indyka posypać solą, pieprzem i obsmażyć na oliwie z obu stron. ? Mozzarellę pokroić na 6 plastrów. ? Każdy płat ciasta francuskiego podzielić na 3 części. ? Na cieście kłaść wystudzony filet, pieczarki i ser. ? Zawinąć pakieciki, z resztek ciasta zrobić

To co kocham
Kotleciki mielone z pieczarkami 16

Kotleciki mielone z indyka bez smażenia i bez zapachów w kuchni, tylko pieczone w piekarniku z pieczarką usadowioną pośrodku. Smaczku kotletom dodają suszone pomidory i tymianek. Składniki: ? 500 g mięsa mielonego z indyka ? 250 g pieczarek ? 1 cebula ? 2 łyżki oleju ? 1 bułka kajzerka ? 1 jajko ? 3 łyżki suszonych pokrojonych pomidorów ? sól, pieprz, majeranek, tymianek do smaku ? 1 łyżeczka suszonych

To co kocham
Pieczeń z indyka z zielonym groszkiem i soczewicą 17

bułka doskonale nadała pieczeni puszystości. A zielony groszek spełnia nie tylko funkcję dekoracyjną, ale dodaje też objętości i smaku. Oczywiście można użyć innego mięsa mielonego niż z indyka, lecz pieczeń nie będzie wtedy taka delikatna. Składniki: ? 500 g mielonego mięsa z indyka ? 1/2 szklanki zielonej soczewicy ? 1 szklanka mrożonego zielonego groszku ? 3 jajka ? 2 łyżki siemienia lnianego ? 2 cebule ? sól

To co kocham
Gulasz mięsny kapuściany 15

mamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny! Składniki: ? 300 g mięsa z udźca indyka ? 1 szklanka kapusty kiszonej ? sól, pieprz, sos sojowy do smaku ? mrożona mieszanka warzywna wiosenna ? 1 cebula ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego

To co kocham
Pieczone golonki indycze 13

sukcesie w mojej kuchni i na blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej preferuję mięso z nóg niż z piersi, bo jest bardziej soczyste. Tak jak się spodziewałam, golonki wyszły rewelacyjne. Mięso bardzo miękkie, soczyste i delikatne o lekkim maślano-pomarańczowym smaku. Po upieczeniu golonek zlałam sos i zagęściłam go łyżeczką mąki(...)minutach wyjąć golonki, zmniejszyć temperaturę do 160 st.C. ? Ja piekłam je 1,5 godziny, w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa. ? Co 15 minut wyjmować indyka z piekarnika i polewać przygotowanym płynem. ? Po upieczeniu zlać sos do małego garnka. ? Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku i zagotować z sosem. ? Polać golonki powstałym sosem

To co kocham
Makaron z mięsem po chińsku zrobiony 30

Mięso indyka marynowane i smażone razem z pak choy i dymką a następnie zmieszane z makaronem. MAKARON Z MIĘSEM PO CHIŃSKU SKŁADNIKI 250 gramów chińskiego makaronu pszennego; kapusta pak choy; 200 gramów mięsa z indyka; 1 jajko; dymka; 1-2 ząbki czosnku; MARYNATA do mięsa (na 200 gramów mięsa) sos sojowy 3 łyżki; sos rybny pół... Artykuł Makaron z mięsem

Kuchnia Tomka
SZNYCLE Z INDYKA W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ I PARMEZANU 27

Pyszne, soczyste sznycle z filetu indyka gościły u nas ostatnio na stole. Chrupiąca panierka z odrobiną startego parmezanu + smażenia na klarowanym maśle, przez co sznycle są bardzo aromatyczne są sukcesem prostego, pysznego dania. Aby klasyki stało się zadość 😉 moje sznycle zaserwowałam z tłuczonymi ziemniakami oraz kiszoną kapustą.  Składniki: 4 kotlety z filetu indyka sól pieprz ziołowy 3 jajka bułka

Walijskie Pichcenie
Fasolka po meksykańsku. 38

Fasolka po meksykańsku. Ta fasolka po meksykańsku jest niezwykle smaczna, aromatyczna i delikatna! Fasola w towarzystwie pomidorów , czosnku , natki pietruszki , piersi z indyka oraz przypraw. To pikantne danie może wyglądać skromnie, ale uwierz mi, że ta fasolka po meksykańsku jest szalenie pyszna i taka zdrowa. Spróbuj podawać tą fasolkę z ryżem lub pieczywem aby uzyskać satysfakcjonujący i sycący posiłek . Możesz(...)potas, wapń, magnez, fosfor, sód, żelazo, cynk, miedź, mangan. Składniki jakie będą potrzebne: – 400 g białej fasoli – 1 puszka czerwonej fasoli – 500 g mielonej piersi z indyka – 2 cebule – 3 ząbki czosnku – 500 ml pomidorów z puszki – 1 łyżka przecieru pomidorowego – sól, pieprz – olej – oregano – kminek – natka pietruszki

Zdrowy Styl Joanny