Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Rzadko jadam mięso z indyka, dlatego tym razem spróbowałam nim nafaszerować. Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka SKŁADNIKI: 2 bakłażany 500g mięsa mielonego z indykiem 1 cebula sos pomidorowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska tarty ser żółty Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego zeszkloną cebulę, przeciśnięt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, indyk, tarta, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, sosy, ser, ser żółty, obiad, sos do mielonego , mięso na obiad

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.