jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ ). Składniki na ok. 10 szaszłyków: – 700g filetu z piersi indyka lub kurczaka – 300g chudego boczku lub szynki domowej bez E – 10 małych pieczarek – 2 czerwone papryki – 2 cebule – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju(...)patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek, paprykę oraz pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego! Artykuł Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongPapryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikdomu, więc siłą rzeczy więcej gotujemy. Ale żeby nie było nudno, staram się wymyślać inne formy podania dań i przekąsek. Rollsy francuskie z indykiem i fetą okazały się trafione… Artykuł Rollsy francuskie z indykiem i fetą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikdomu, więc siłą rzeczy więcej gotujemy. Ale żeby nie było nudno, staram się wymyślać inne formy podania dań i przekąsek. Rollsy francuskie z indykiem i fetą okazały się trafione… Artykuł Rollsy francuskie z indykiem i fetą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikMałe, podobnej wielkości golonki z indyka zamarynowałam, upiekłam i ze smakiem się nimi zajadałam. Marynatę z sosu sojowego, musztardy Dijon, czerwonej cebuli i czosnku przygotowałam, oraz dużą ilość przypraw do niej dodałam. Całą noc w lodówce sobie leżały i smakami się mieszały. Do pieczenia jeszcze marchewkę i pietruszkę korzeń dodałam i w rękawie foliowym wypiekałam. Wyszły znakomicie i smakowały wyśmienicie(...)Mięso, to co od razu nie zostało zjedzone, na drugi dzień do innego dania zostało dołożone. Składniki: 5 małych, podobnej wielkości golonek z indyka (1.80 kg), marynata: 4 łyżki sosu sojowego, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej, 1 płaska łyżeczka całego kminku, 4 liście laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego, 2 duże łyżki musztardy
Moniki SmakołykiPapryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikWykorzystuję zapasy z zamrażarki. Znalazł się zmielony indyk, szpinak oraz piersi drobiowe z których powstały mi takie zawijańce. Część zniknęła na obiad zanim zrobiłam zdjęcie a reszta jako wędlina na kanapkę. składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka ( moje miały po 300 g) 400 g mięsa mielonego z indyka, u mnie zmielony udziec 150 g szpinaku, u mnie mrożony pół
Monia miesza i gotujeSzynka z indyka z suszonymi pomidorami, czekała na publikację dosyć długo. Ciągle wyprzedzały ją przepisy sezonowe;) Wraz z szynką z kurczaka z oliwkami, należy ona do moich ulubionych wędlin z szynkowaru. Robię ją z połowy porcji jaka mieści się w szynkowarze. Lepiej zrobić jej mniej na raz niż ugotowć 1 kg wędliny, która będzie leżeć w lodówce za długo(...)Pamiętajcie, że to produkt przygotowany jest bez soli peklującej. Składniki: 1/2 kg piersi z indyka 8 połówek suszonych pomidorów 9 g soli 3 g cukru 1/2 łyżeczki żelatyny szczypta czosnku granulowanego 4 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Połowę mięsa pokroić w małą kostkę. Drugą połowę zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać blenderem. Żelatynę, sól i cukier wymieszać z gorącą wodą
Codziennik KuchennySkładniki: 500 mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko słodka i ostra papryka zioła prowansalskie jarzynka 1 łyżka ostrego sosu chili sos: 1 duża cebula 3 … Czytaj dalej Fit pulpeciki z indyka
czarrna od kuchnidomu mam, to nie musiałam nawet robić specjalnie zakupów z myślą o dzisiejszej kolacji 😁 Burgery w grzankach - przepis na 3 porcje Do przygotowania burgerów będziesz potrzebować: 250g piersi z indyka, jajko, 2 łyżki otrąb, małą cebulę, łyżkę oleju rzepakowego, łyżkę wody, 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego, 2 ogórki kiszone, pół papryki, 2 pomidory, ketchup, sól, pieprz, bazylię, oregano. 1. Nagrzej piekarnik(...)stopni C. 2. Do piekarnika włóż kromki chleba, aby upiekły się na kruche grzanki. 3. Mięso z indyka zmiel. 4. Cebulę drobno posiekaj. 5. Do mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, otręby i przyprawy, po czym dodaj łyżkę wody i dobrze wyrób na jednolitą masę, z której uformuj kotlety. 6. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety. 7. Ogórki
Z notatnika dietetykapowiem Wam, że świetnie tutaj pasowały, a następnym razem spróbuję z dodatkiem selera, albo szpinaku, zamiast marchewki możliwości jest tutaj naprawdę wiele. Składniki: ok 500 g fileta z indyka (może być także kurczak) 100 g żółtego sera (u mnie podlaski MSM Mońki ) 3 średniej wielkości marchewki 1 duża lub 2 średnie cebule pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku(...)naturalnego ok 4 łyżek mąki ziemniaczanej po 1/2 łyżeczki soli, kolorowego pieprzu, słodkiej papryki opcjonalnie ulubione zioła (ja dodałam natkę, dlatego z ziół zrezygnowałam) olej do smażenia Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek, a następnie siekamy na bardzo drobne kawałeczki (ok 0,5x0,5 cm). Cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy. Marchewki obieramy
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 440 g fileta z indyka 2 cebule 1 większa marchewka 4 łodygi selra naciowego 250 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 200 g cukinii jarzynka 2 papryczki mini chili … Czytaj dalej Spaghetti z indykiem
czarrna od kuchnipierogi można po swojemu przygotować, ale warto mojego przepisu wypróbować. Jest elastyczne, do tego farszu idealne, nie za miękkie, nie za twarde. Farsz zaś z polędwiczek z indyka przygotowałam, które podsmażyłam, krótko zmiksowałam, potem z cebulką, szpinakiem, pomidorami połączyłam, ale jeszcze serek i pinii dołożyłam. Pierogi wyszły pysznie, nietypowo, a z masłem rozmarynowym smakowały wyjątkowo. Skład(...)mąki poznańskiej typ 500, 1 duża łyżka masła, 200 ml gorącej wody (zagotowanej i odstawionej na 2 minuty). ½ łyżeczka soli, farsz: ok. 500 g polędwiczki z indyka (1 -2 szt.), 150 g serka twarogowego ze szczypiorkiem i cebulka, 1 niewielka cebula czerwona, 100 g świeżego szpinaku, 10 pomidorów suszonych w oleju, 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych, 2 łyżki orzeszków
Moniki Smakołykirozłóż mozzarellę. Cebulę posiekaj drobno, pieczarki pokrój na półplasterki – usmaż je lekko na niewielkiej ilości oleju. Rozłóż cebule i pieczarki równomiernie na plackach pizzy. Ułóż plastry pomidorów i indyka lub ulubionej szynki. Posyp pokrojonymi w plasterki oliwkami oraz startym, żółtym serem. Wstaw pizzę do piekarnika na około 10-15 minut. Będzie gotowa gdy brzegi ładnie się zarumienią Pizzę przed(...)podaniem posyp rukolą. Składniki 10 plasterków szynki z indyka (wędzonej lub typu łososiowa) lub szynki serrano 200 g sera żółtego light dwie garście rukoli czarne oliwki – około 150 g 200 g pieczarek (możesz pominąć lub zamienić na inny ulubiony składnik) 1 cebula 200 g pomidorów 55 g mozzarelli light Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku
Eat me! Fit me!sposób możemy włączyć do diety. Tym razem postawiłam na kalafior! Kotlet mielony z kalafiorem - przepis na 4 porcje Do przygotowania kotletów z kalafiorem będziesz potrzebować: 250g piersi z indyka, łyżeczkę oleju rzepakowego, pół marchewki, 150g kalafiora (może być zarówno świeży, jak i mrożony), ząbek czosnku, pół szklanki bulionu, oregano, natkę pietruszki, garam masalę, sól, pieprz. 1. Czosnek obierz i posiekaj(...)Czosnek warto posiekać kilka minut wcześniej, żeby móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 2. Mięso z indyka zmiel, dodaj 2 łyżeczki zimnej wody i wyrób na gładką masę. 3. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a kalafior pokrój w drobną kostkę. 4. Gdy wszystkie składniki masz już przygotowane na patelni rozgrzej olej, po czym dodaj marchewkę, kalafior, czosnek
Z notatnika dietetyka