Składniki: 2 pałki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 5 ziemniaków 4 łyżki kaszy jaglanej drobnej 2 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pierzu czarnego sól 2 łyżki oleju natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą (około 2 litrów) i gotujemy przez godzinę. Gdy na powierzchni wywaru pojawi się(...)garnka z gotującym się mięsem. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę oraz przyprawy. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania odławiamy z zupy pałki z indyka. Mięso oddzielamy od skóry i kości i wrzucamy z powrotem do garnka. Zupę przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką pietruszki
Qchnia po prostuŻołądki w sosie chrzanowo musztardowym Dużo ludzi nie lubi podrobów, szkoda, bo żołądki z indyka można przygotować na wiele sposobów i są naprawdę dobre. Składniki: · 1 kg żołądków z indyka · 1 kg pieczarek · 1 cebula
Kulinarna Chwilalekki zapach dymu, liści i mokrej ziemi. A po długim, wietrznym spacerze przyjemnie zjeść coś ciepłego i sycącego, dlatego dziś posyłam Wam pomysł na październikowe klopsiki. Mielone mięso z indyka z dodatkiem siekanych pieczarek staje się wyjątkowo soczyste i wyraziste w smaku. Do tego aksamitny sos ze świeżmi kurkami na bazie śmietanki i odrobiny tartego parmezanu, który wspaniale podkreśla smak(...)ogrzeje wnętrze i zadowoli podniebienie leśnych smakoszy. A potem znów można się puścić w szeleszczącą, złotą jesień! :) Bardzo grzybowe klopsiki w sosie kurkowym Potrzebujesz: Klopsiki 300g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 100g pieczarek 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 szczypty mielonej słodkiej papryki 2 łyżki oleju Sos kurkowy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaProsty przepis na pyszny delikatny, aromatyczny gulasz z indyka z cukinią. Taki gulasz to świetna alternatywa dla gulaszu wieprzowego czy wołowego. Doskonale smakuje z wszelkimi kaszami, makaronem jak również z kromką chleba. Składniki: 600 g mięsa z indyka 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki 1 łyżeczka maki ziemniaczanej 1/2 łyżki maki pszennej olej do smażenia
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka
czarrna od kuchniSkładniki: Pulpety: 400 g mięsa z indyka (pierś lub udźce) 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 3/4 tymianku sól, pieprz Zupa: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 1 nieduży seler (ok. 150g) 150 g obranych ziemniaków 350 g obranych gruszek, bez gniazd nasiennych 1 l bulionu warzywnego 20 g masła 3 łyżki oleju 3 ziarna ziela angielskiego sól
Qchnia po prostuProsty, szybki i bardzo smaczny gulasz z udźca indyka z papryka. Gulasz podałam z kaszą jęczmienną, bo w takiej wersji lubimy najbardziej. A Wy z czym lubicie z kasz, ryżem czy ziemniakami? Składniki: 800 g mięsa z udźca indyka 2 czerwone papryki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 kopiasta łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
magiczna kuchnia KasiDanie Pana Stróża Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne uroczystości. 60 minut czas przygotowania 5 porcji Składniki: · 1 kg żołądków z indyka
Kulinarna ChwilaBrak pomysłu na obiad? Już go masz! Pęczotto czyli kasza pęczak przygotowana na wzór risotto z porem, mięsem z indyka i pieczarkami to idealna propozycja na proste i sycące danie. Minimum składników, a maksimum smaku to zasada, którą w kuchni lubię najbardziej. Przepis jest idealny nawet dla najbardziej opornych kulinarnie osób. Składniki do wykonania tego przepisu znajdziecie w każdym sklepie(...)316kcal, B: 25g, T: 6,2g, W: 39,8g. Składniki: – 750ml bulionu warzywnego (750ml wody + 1,5 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 400g mięsa mielonego z piersi indyka – 230g kaszy pęczak – 150g pieczarek – 1 por – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju Dodatkowo: po 2 łyżki: posiekanej natki pietruszki i tartego parmezanu Bulion zagotowujemy
Be Fit Be Strongprzygotowania piersi kurczaka lub indyka w sosie kurkowym można użyć pierś w kawałku lub filety. 500 g piersi z kurczaka lub indyka w kawałku lub kotletach, filetach, 200 g kurek, 1 nieduża cebula (u mnie cukrowa), parę gałązek tymianku lub gałązka rozmarynu, 1 – 2 ząbki czosnku, sól, pieprz świeżo zmielony, 250 ml śmietany kremówki 30%, 100 ml białego wytrawnego wina
królestwo garówSkładniki: 200 g kaszy gryczanej 500 g indyka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 duża cebula 1 średnia cukinia 150 g groszku cukrowego sól, pieprz sos chili słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Kaszotto z indykiem
czarrna od kuchniprzygotowania potrzebujemy: GULASZ Indyk- 400g Pomidory w puszce- 400g Boczek- 150g Papryka czerwona- 100g Cebula- 70g Ser gouda- 80g Smalec- 30g Śmietana 30%- 20g Koncentrat- 10g Erytrytol- 1/2 łyżeczki Sól, pieprz, przyprawa do drobiu, liść laurowy, papryka słodka, czosnek mielony PLACKI Kalafior- 400g Pieczarki- 300g Jajko- 1 sztuka Ser gouda- 80g Cebula- 80g Smalec- 30g Masło- 20g Guma guar(...)10min. Boczek, cebulę i paprykę kroimy w kostkę według upodobań. Całość sera ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku topimy smalec i wrzucamy boczek, po 10min dodajemy indyka. Po 5 minutach dodajemy cebulę i paprykę, smażymy chwilę. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy wraz z erytrytolem. Całość gotujemy 25- 30 minut lub do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy
serzmiesemporcje, 1 porcja (3 pulpeciki + sos) to około 310kcal, B: 29,4g, T: 18,5g, W: 7,3g. Składniki na pulpeciki (12 sztuk): – 500g mięsa mielonego z indyka – 85g mozzarelli mini – 20g parmezanu, tartego – 1 jajko – 1 pęczek natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju – 1 płaska łyżeczka soli – ½ łyżeczki(...)s/obr. 5 , następnie dusimy 1 min 30 s/120°C/obr. 1 . Dodajemy pomidory, cukier, sól, pieprz, chili, bazylię i tymianek, gotujemy 10 min/100°C/obr. 2 . Smacznego! Artykuł Pulpety z indyka nadziane mozzarellą z sosem marinara i pieczonymi szparagami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongIndycza Idylla Potrawka z indyka w sosie musztardowym, idealnie do tego pasują młode ziemniaczki. Składniki: · 1 kg fileta z indyka · Cebula · ½ kg pieczarek · 4 ogórki kiszone · 2 łyżki musztardy sarepskiej
Kulinarna Chwilapieczarkami to pyszne podanie znienawidzonych przez wielu podrobów 🙂 Jak już kilka razy wspominałam w moich wpisach, moja rodzina uwielbia podroby wszelkiego rodzaju. Tym razem przygotowałam ubogacone smakowo serca z indyka. Często robię serduszka czy z kurczaka czy z indyka w wersji jak to mówię podstawowej, bez dodatkowych warzyw tylko … Czytaj dalej Gulasz z serc indyczych z pieczarkami Artykuł Gulasz
Pieprzyć z Fantazją