Indyk z szynkowaru

Indyk z szynkowaru

Indyk z szynkowaru

Przepis na : śniadanie

Kolejna propozycja domowej wędliny, tym razem z indyka.  Składniki: 1 kg filetu z indyka sól pieprz do smaku sól, pieprz majeranek czosnek żelatyna  woda Przygotowanie: Filek z indyka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na większe kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do specjalnego worka, zawiązujemy szczelnie i zamykamy w szynkowarze. Szynkowar wstawiamy do garnka z wodą i podgrzewamy do temperatury 90 stopni w tej temperaturze parzymy mięso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję