ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:120/245)

Ptysie z kremem nugatowym – przepis na pyszne ptysie z miodem! 51

jednym jajku, miksując całość. Ważne, aby pomiędzy dodaniem kolejnego jajka ciasto dobrze wymieszać mikserem. Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Ciasto wyciskaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc ptysie o szerokości 4 cm. Ciasto umieść na blasze w odległościach 5 cm, aby ciasto mogło swobodnie urosnąć. Ptysie piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym(...)przepis na pyszne ptysie z miodem! Ryż smażony z grzybami i papryką – prosty przepis na ryż Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem

Via Gusto
błyskawiczne półkruche ciasto z czereśniami, dzięki któremu zabłyśniesz sama przed sobą 113

ciasto, po spróbowaniu którego, każdy zapieje z zachwytu. Jeśli nie macie jeszcze nic w tym stylu, polecam Wam coś na szybko. Błyskawiczne półkruche ciasto z czereśniami lub dowolnymi owocami. Latem mogą to być truskawki, maliny, brzoskwinie, zimą świetnie sprawdzą się jabłka z cynamonem. W dodatku z kruszonką. A kto kruszonki nie lubi? Nie znam nikogo takiego. Nawet moja wybredna starsza

W Kawiarence
Szarlotka z budyniem 160

część rozpłaszczyć i włożyć do zamrażarki, a drugą rozwałkować i ułożyć w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. O tym, że nie lubię wałkować ciasta i jak tą czynność omijam pisałam już przy okazji Sernika z brzoskwiniami. Tu postępuję tak samo: szczypię małe kawałki, rozkładam je na blaszce i "rozciągam" je lekko zwilżonymi palcami, dzięki czemu wszystko ładnie się skleja

Kto ugości moich gości?
Letni przekładaniec 142

przypomina mus piankowy. Do jego przygotowania potrzebujemy skondensowane mleko i kilka galaretek. Najlepiej użyć 3 różnych kolorów, aby ciasto ładnie się prezentowało. Jeżeli lubicie ciasta z owocami, to na samym wierzchu można ułożyć plasterki brzoskwiń.  Składniki: 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 3 galaretki, np. agrestowa, brzoskwiniowa i niebieska (wieloowocowa) kilka kostek białej czekolady Każdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance(...)Najlepiej do tego celu użyć łyżki stołowej i nakładać po 3-4 łyżki danego koloru, aż do wyczerpania pianek.  Z powyższych składników przygotowałam 4 desery w pucharkach i ciasto w tortownicy o średnicy 20 cm. Przygotowane ciasto na zimno włożyć do lodówki na kilka godzin. Gdy masa stężeje posypać startą białą czekoladą, ozdobić miętą i ewentualnie kolorowymi kulkami

Ugotować
Ciasto serowo-orzechowe 167

mleka - 1 budyń śmietankowy - 4 żółtka - 4 łyżki cukru kryształu - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 250 g masła - 1 puszka brzoskwiń piana - 4 białka - 150 g cukru kryształu - 150 g wiórków kokosowych - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto orzechowe - 4 jajka - 100 g cukru kryształu - 100 g mielonych orzechów włoskich - 1 łyżka mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku(...)czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Następnie studzimy. Miękkie masło miksujemy i porcjami dodajemy przestudzony budyń. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do masy. Delikatnie mieszamy. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Gdy już mamy wszystko gotowe, możemy zabrać się za składanie ciasta. Na spód kładziemy sernik, na to masę, następnie ciasto orzechowe a na wierzch tężejącą galaretkę

Zainspirowana w kuchni
SEROWE CIASTECZKA Z BRZOSKWINIAMI 87

miski wsypujemy mąkę, ścieramy zmrożone masło, dodajemy drobno pokruszony twaróg, żółtka oraz wodę, szybko zagniatamy. Wkładamy na pół godziny do zamrażarki. Następnie ciasto wyjmujemy z lodówki, cienko rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka, na środku układamy kawałek brzoskwini, składamy na pół, smarujemy rozkłóconym białkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, posypujemy

słodki bratek
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 259

Ciasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KRUCHE KOPERTY Z BRZOSKWINIAMI.PROSTE, SZYBKIE I BARDZO SMACZNE. 104

przepisów na kruche koperty. Piekę je z różnymi owocami, nutellą, powidłami śliwkowymi ... czasem posypuję maślaną kruszonką, a czasem lukruję. Tym razem wykorzystałam do ciastek odsączone dokładnie brzoskwinie z puszki. A pomysł wykorzystania brzoskwiń wraz z przepisem na te idealne ciasteczka znalazałam na stronie ...  Idealneciasta.com  😍 (istna skarbnica super przepisów na słodkości). Przepis trochę zmodyfikowałam zamieniając "Kasię" na masło(...)następnie zagnieść rękoma, uformować kulę i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć na 1-2h do lodówki (lub dłużej). Następnie, po wyjęciu rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty 6×6 cm. Na każdy nakładać plasterek brzoskwini, i sklejać ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułozyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Walijskie Pichcenie
Jabłkowe ciasto z kaszą manną czyli wegański sernik bez sera 159

łyżek) 70 g cukru (około 4 łyżek z czego 1 łyżka to waniliowy) 150 ml naturalnego jogurtu wegańskiego owoce: 4 średnie jabłka lub brzoskwinie, gruszki Przygotowanie: Rozgnieć banana i razem z pozostałymi składnikami na ciasto zagnieć w miarę na jednolitą masę i jeżeli śpieszy Ci się zawsze tak jak mi to wylep od razu blachę (wysmarują ją olejem, albo wyłóż

greenscarf
Kruche babeczki z brzoskwiniami 159

pudełku. A krem i glazurę możemy kupić i mieć na tzw. "czarną godzinę" do nadziewania. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego brzoskwinie z puszki nadzienie czekoladowe  Lauretta glazura  Mirror Przygotowanie: Mąki przesiać na stolnicę zrobić kopczyk dodać żółtka(...)zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić nadzieniem czekoladowym posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i polać bezbarwną glazurą

Ala piecze i gotuje
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 71

mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców” na nalewki. Były już pigwy, jarzębiny, tarniny, wiśnie a nawet orzechy laskowe :) Czasem nalewki robimy na prawdziwym bimbrze Bełchatowskim, mają moc ale są bardzo, bardzo smaczne, polecam. Składniki na około 2 litry(...)miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 65

mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców” na nalewki. Były już pigwy, jarzębiny, tarniny, wiśnie a nawet orzechy laskowe :) Czasem nalewki robimy na prawdziwym bimbrze Bełchatowskim, mają moc ale są bardzo, bardzo smaczne, polecam. Składniki na około 2 litry(...)miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 93

miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 183

miejsce na 2-3 dni, od czasu do czasu wstrząsnąć słojem, żeby cukier się rozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia

moj przepis na
3 przepisy na zdrowe desery z owocami na drugie śniadanie lub podwieczorek 138

piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, aż stanie się miękki (trwa to ok. 45-60 minut). Do przepisu nadają się także gotowane buraki pakowane próżniowo sprzedawane w supermarketach.  Ciasto orkiszowe z jogurtem greckim i truskawkami Składniki / na blachę o wymiarach 20 x 20 cm: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 180 g jogurtu greckiego 2 jajka 0,5 szklanki(...)ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej szczypta soli 16 truskawek (możesz zamienić na maliny, morele, brzoskwinie) 2 łyżki wiórków kokosowych lub płatków migdałowych do posypania Przygotowanie ciasta orkiszowego z truskawkami: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ksylitol, proszek do pieczenia, skórkę

Chilli Czosnek i Oliwa