Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mnie cukinia ananasowa i maliny ...a do tego polane pysznym syropem klonowym z Anielskich Przysmaków...no i użyłam drożdży suszonych wypiekacz . Przepis podpatrzyłam u Dorotki . Składniki na ciasto, na 4 nieduże pizze (każda o średnicy około 16 cm): 250 g mąki pszennej chlebowej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki drobnego cukru 3/4 łyżeczki suchych drożdży(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii dowolne miękkie owoce, pokrojone (np. śliwki, mandarynki, banany, morele, brzoskwinie, nektarynki, maliny, porzeczki, figi, truskawki ...) syrop klonowy , do polania Mąkę, sól, cukier i suche drożdże wymieszać w naczyniu (ze świeżymi zrobić wcześniej rozczyn). Powoli dolewać oliwę i ciepłą wodę, wyrabiając ciasto. Wyrabiać przez około 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Pozostawić przykryte, w ciepłym
Moje domowe kucharzenieŻelka brzoskwiniowa to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z brzoskwiń do tortu sprawdzi się w połączeniu z kremem
Słodki PomysłMasa śmietanowa (biała) 800 ml śmietany 18 % 1/2 - 1 szklanka cukru pudru w zależności jak słodkie chcemy ciasto 20 g żelatyny 200 ml gorącej wody Dodatkowo okrągłe biszkopty (ok 200 gr) 3 galaretki w różnych kolorach mała puszka brzoskwiń w syropie (bądź inne owoce) wrzątek do rozpuszczenia galaretek Wykonanie : Każdą galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody i wylewamy
W Moim Magicznym DomuPiecz w temp. 160-170 C przez 25-30 minut. Po wystudzeniu „kukurydziankę” można kroić jak ciasto i tak zaczynać dzień. Nade mną sterczała Miśka, więc kroiłam jeszcze ciepłe Smacznego! Artykuł Polenta na słodko, czyli kukurydzianka z brzoskwiniami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSkładniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki jak owoce). Trzecia galaretkę rozpuścić w 1 ¼ gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna(...)dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać na herbatniki z owocami . Schłodzić w lodówce. Gdy ciasto zastygnie,zgęstnieje w lodówce ,posypać ,owocami dowolnymi i zalać trzecia tężejącą galaretką. pycha
w mojej kuchniSkładniki: 700g serków homogenizowanych ( ja miałam różne smaki: banan, truskawka, brzoskwinia), 250g serka mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru, 4 galaretki ( ja miałam 3 cytrynowe i
W kuchni u MonikiKolejny przepis sezonowy. Tym razem deser. Łączy słodycz kokosa i świeżość brzoskwini. Składniki: 3 brzoskwinie ½ szklanki śmietany 18% ( słodkiej ) ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki wiórków kokosowych Wykonanie
Smaki EwyW lecie bardzo często przygotowuję takie śmietanowce Przepis mam od znajomej :) Śmietanowiec z brzoskwiniami Składniki: biszkopty - 1 opak śmietana - 18% - 1 l żelatyna -8 łyżeczek woda
Kuchnia DanusiSłynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno
Mania WypiekaniaTo taki deser, który powstał trochę przez przypadek. Niedawno robiłam uproszczoną kremówkę, czyli ciasto francuskie, bita śmietana, truskawki. Okazało się, że zjedzenie jej za pomocą widelczyka
bistro mamakaczka lub tort bezowy). I chociaż wszystkie są raczej proste to na pewno nie banalne w smaku. Czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi, placuszki z twarogiem, miodem i skórką z cytryny, krem ze świeżego groszku cukrowego czy też kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym. Kto nie miałby na to wszystko ochoty? Ja mam! :) Przepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały
Mienta blogszklanki oleju szczypta soli drobne owoce, u mnie borówki i jedna brzoskwinia drobno pokrojona Przygotowanie : Cukier utrzeć z całymi jajkami na puszystą masę Dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem na przemian z maślanką- ucierać Wlać olej cienką strużką - ucierać do idealnego połączenia składników Wysmarować foremkę tłuszczem i przelać ciasto, ułożyć na wierzchu owoce, lekko wciskając je w ciasto Posypać
Proste PotrawyUwielbiam ciasto drożdżowe a na słodko mogłabym jeść codziennie :) z podanej porcji wychodzi 10 sztuk średnich bułeczek ,oczywiście można użyć różnych owoców takich jak truskawki czy brzoskwinie ja wykorzystałam smażone jabłka z tego sezonu :) Składniki na 10sztuk : - 280 g mąki pszennej typ 550 - 80 ml letniego mleka - 25 g świeżych drożdży - 25 g roztopionego masła - 110 g cukru - 1 jajko(...)minut do wyrośnięcia . Mąkę ,resztę składników i rozczyn wyrobić ok 8 minut ręcznie lub robotem ,przykryć i odstawić na 1.5 godziny do wyrośnięcia . Po tym czasie krótko wyrobić ciasto i podzielić na 10 części ok 65 g ,uformować kulki i rozwałkować, na każdą nałożyć łyżkę jabłek i złożyć jak kopertę . Posmarować rozmąconą połową jajka i posypać pokruszoną kruszonką
Wypieki Renesię w ustach! Składniki na ok. 45 babeczek Ciasto: 400 g mąki tortowej 200 g margaryny 150 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli tłuszcz do posmarowania foremek Masa: 0,5 l mleka 200 g masła 2 opakowania gotowego kremu waniliowego (opcjonalnie) masa kajmakowa krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również
Mojewlasne.pl