ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:130/245)

Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 92

będzie problemu potem z zakalcem lub niewyrośnięciem ciasta. Ciasto mimo niewielkiej ilości składników jest wilgotne i sycące. Owoce, jakie dodacie do ciasta są waszym wyborem, nie muszą to być wiśnie jak u mnie. Świetnie sprawdzą się również śliwki, brzoskwinia, jabłka, truskawki czy maliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie

zdrowo i aktywnie
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 125

będzie problemu potem z zakalcem lub niewyrośnięciem ciasta. Ciasto mimo niewielkiej ilości składników jest wilgotne i sycące. Owoce, jakie dodacie do ciasta są waszym wyborem, nie muszą to być wiśnie jak u mnie. Świetnie sprawdzą się również śliwki, brzoskwinia, jabłka, truskawki czy maliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Najlepszy sernik na świecie !!! 62842

mojej Mamy. Przepis ten Mama dostała od swojej Mamy, czyli naszej najukochańszej Babci i Prababci. Jedyna modyfikacja to zastępowanie czasem rodzynek brzoskwiniami, gdyż funkcjonuje w rodzinie pewien mały Fusyt, który rodzynek nie jada i skutecznie je wygrzebuje z ciasta ;)  Sernik jest jednak pyszny w obu wersjach i dosłownie rozpływa się w ustach !!! SKŁADNIKI 1 kg tłustego sera

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto biszkopt z musem brzoskwiniowym 137

pysznym obiadem i deserem. Ciasto z musem brzoskwiniowym to debiut. Bardzo nam on smakował. Serdecznie polecamy! Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru Masa  -  0,75 ml mleka - 3 budynie waniliowe lub śmietankowe - 125g masła w kostce - masę można zastąpić gotowa masą karpatkową Mus brzoskwiniowy - puszka brzoskwiń - 3 galaretki brzoskwiniowe Sposób(...)kostkę i blendujemy na jednolity mus. Galaretki przyrządzamy w 1 litrze wody. Kiedy galaretka zaczyna tężeć mieszamy je z zmiksowanymi brzoskwiniami i odstawiamy do stężenia.  Na biszkopt wykładamy masę budyniową  i tężejący mus brzoskwiniowy. Odstawiamy ciasto do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 98

wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

przepisy- Milki
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 149

wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

Camilla w kuchni
Duopak czyli seromakowiec z owcami 204

jajek 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 3 duże jabłka masa serowa: 1 kg  zmielonego białego sera 6 łyżek cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki /u mnie agrestowa/ kiść białych winogron Masa makowa: rozbić jajka, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno.    Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i utrzeć(...)stopniach. Masa serowa: galaretki  rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę. Na wystudzone ciasto makowe wyłożyć 1/3 tężejącej masy serowej, na niej ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie i zalać pozostałym serem.  Na wierzch wyłożyć przekrojone na pół winogrona.  Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Naleśniki budyniowe z serem i brzoskwiniami 67

pokrojone na kawałki brzoskwinie. Wierzch dodatkowo można udekorować słodką śmietanką i kilkoma plasterkami pozostałych brzoskwiń. Naleśniki budyniowe najlepiej smakują, odsmażone na masełku. Składniki: 4 jajka, 500 ml mleka, 80 g mąki, 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g każdy), 2 płaskie łyżki cukru, szczypta soli. Nadzienie: ½ kg serka waniliowego z wiaderka, 1 puszka brzoskwiń. Dodatkowo: 200 g śmietany(...)Składniki na naleśniki muszą być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto będzie dosyć rzadkie, ale takie ma właśnie być :) Naleśniki smażyć pojedynczo na bardzo lekko natłuszczonej patelni. Brzoskwinie dobrze odsączyć i pokroić na grubą kostkę. Kilka połówek odłożyć na później do dekoracji. Na połowie każdego naleśnika rozsmarować

Świat Domowej Kuchni
Jak uzyskać na bezglutenowym pieczywie delikatną, rumianą skórkę? 137

przed wstawieniem do piekarnika spryskaj powierzchnię chleba wodą; do piekarnika wstaw puszkę z wodą -  ja wstawiam dwie duże (jak po brzoskwiniach), po jednej w każdym rogu na dole. Przy okazji wyeliminowało mi to problem przypalania tylnych narożników ciast, bo te miejsca nagrzewały się najsilniej. piecz bez włączania termoobiegu; po wyjęciu z pieca posmaruj skórkę oliwą. Jeśli zależy

głodny alergik
Sernik gotowany na kawowych biszkoptach 1528

sprawdzonych przepisów ( po kliknięciu w tytuł ukaże się przepis ) Zapraszam :) Sernik zebra czekoladowo waniliowy. klik Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. klik   Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. klik Sernik waniliowy na herbatnikach. klik   Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura.klik Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) klik   Sernik gotowany na herbatnikach klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Tort makowy z brzoskwiniami 147

dekoracji. Jedno z ulubionych ciast mojej mamy, stąd taka częstotliwość robienia. Idealne na urodziny, święta lub do weekendowej kawy. Zachęcam do spróbowania. Składniki na biszkopt (średnica 26cm): 5 jaj 200g maku 150g cukru pudru 125g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy Składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki(...)makiem. Białka ubić, dodać cukier puder. Ubijając dodać aromat migdałowy i żółtka. Wsypać suche składniki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy. Piec 45 minut w 180st C (do suchego patyczka). Biszkopt po wystudzeniu kroimy na 3 placki. Warstwa brzoskwiniowa : Sok z brzoskwiń przelać do garnka. Brzoskwinie pokroić w  kostkę (odłożyć 3 brzoskwinie do dekoracji). Obie galaretki rozpuścić

Słodki Zakątek
Tort owocowy na zimno 134

Tort owocowy na zimno, to lekki deser z dużą ilością świeżych owoców przygotowany na bazie naturalnych składników. Idealnie orzeźwiająca przekąska na upały, która wspaniale zachwyca swym

Lamarida.pl
Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką 84

wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Fitsweet.me
Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką 101

wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Fitsweet.me