ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:139/245)

Ciasto z galaretką 511

upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki), 3 saszetki galaretki, podłużne biszkopty do dekoracji, sok z cytryny na poncz Biszkopt pieczemy według przepisu . Można zrobić

Ciastkozercy
ciasto usta Adama z owocami i galaretką 533

masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. 1/2 przekładamy do foremki wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Układamy posklejane powidłem śliwkowym biszkopciki i przykrywamy je pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 40 min. w 170st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 płaska(...)brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml gorącej wody ok. 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1/2 słoiczka powideł śliwkowych wykonanie: Biszkopciki sklejmy powidłem. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy kosteczkę. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy równomiernie masę. Układamy pokrojone owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Całość odstawiamy w chłodne miejsce

Domowy Smak Jedzenia
Pieczemy pierwszy tort, czyli rady, by wypiek się udał. Poradnik dla mniejszych talentów kulinarnych 73

kakao. Warto pamiętać, aby czytać składy, a więc skład czekolady nie może zaczynać się od słowa cukier. Im krótszy skład tym oczywiście lepiej. Czas przygotować ciasto Teraz czeka nas pozornie najtrudniejsza część, czyli przygotowanie ciasta, choć w sumie nie jest to takie trudne, pod warunkiem, że będziecie postępować zgodnie z naszymi radami. Potrzebować będziemy 5 jajek, oczywiście oddzielcie żółtka(...)także postawić na proste dekorowanie owocami. W misce mieszamy różne owoce pokrojone w kostkę. Można wykorzystać truskawki, winogrona, ananasa czy brzoskwinie, ale także maliny (oczywiście ich nie przekrawamy). Pozostaje już tylko umieścić je na górnej części ciasta. Efekt wow gwarantujemy Własnoręcznie przygotowany tort zachwyci wasza rodzinę i przyjaciół. Jest to także świetny pomysł na prezent również ten bez okazji. Gwarantujemy

jakszef.pl
Słoneczna tarta brzoskwiniowa Mistrza Małeckiego 115

tortowej szczypta soli niewielka ilość cukru pudru Dodatkowo puszka brzoskwiń u mnie  VOG cukier puder, bita śmietana i dekoracja czekoladowa z  Lidl Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, mieszamy z mąką i dodajemy resztę składników. Mieszamy i zagniatamy elastyczną kulę. Nie wyrabiamy zbyt długo, gdyż ciasto zacznie się kleić. Zawijamy w folię i wkładamy(...)minut, po czym ściągamy obciążenie i pieczemy 5 minut. Wyciągamy ciasto, które ma być niedopieczone gdyż, za chwilkę włożymy je ponownie do piekarnika. Na razie odstawiamy na bok i zaczynamy robić masę waniliową. Składniki na masę miksujemy i połowę masy wylewamy na spód od tarty, układamy brzoskwinie. I ponownie wylewamy masę. Pieczemy w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik pszczółka z nasionami chia 119

śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mleko (1 szkl.) nasiona chia (40 g) żelatyna sypka (3 łyżki) cukier puder (6 łyżek kopiastych) Mus owocowy: brzoskwinie (300g) mango (300 g) galaretka pomarańczowa (200g) woda (pół szklanki) Dekoracja: połówki brzoskwiń z puszki (7 połówek) płatki migdałowe (14 szt.) czekolada mleczna (30 g) czekolada biała (10 g) Potrzebne gadżety:  mikser szpatułka tortownica(...)całą noc. 4.) Dekoracja . Połówki brzoskwiń wycieramy ręcznikiem papierowym. Za pomocą małego rękawa cukierniczego wypełnionego roztopioną czekoladą deserową rysujemy na nich paseczki.  Nożem robimy nacięcia w brzoskwiniach do których wsadzamy płatki migdałowe. Za pomocą wykałaczki z uciętym czubkiem robimy oczka najpierw białą i później brązową czekoladą. ( patrz film ) Ściągamy folię bąbelkową z ciasta i układamy pszczółki. TUTAJ znajdziesz więcej

RITA food channel
Ciasto w 5 minut z mikrofali 262

zrobiłam. Na pewno smakiem nie przebije pieczonego w piekarniku, jednak podane do kawy zachwyci niespodziewanych gości. Największą jego zaletą jest szybkie przygotowanie. W smaku przypomina murzynek, a może bardziej ciasto z mlecznej kanapki dostępnej w sklepach.   Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu(...)rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) 1 jajko Wykonanie: z olejem rzepakowym z dżemem z wiśni i brzoskwiń z olejem kokosowym  Jajko roztrzepać widelcem, dodać mleko i olej, wymieszać. Następnie dodać sypkie składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do kokilek lub miseczek przystosowanych do mikrofali (bez złotych i srebrnych dodatków). Wykorzystałam 2 bulionówki z hartowanego

Kuchcik gotuje
ciasto tygrysek 262

przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy(...)miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo ziny budyń i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 2-3 połówki brzoskwiń z puszki wykonanie: Owoce kroimy w kostkę. Galaretko rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na Upieczone ciasto z pierożkami wykładamy równomiernie masę budyniową. Na masie układamy plastry rolady, pomiędzy nimi układamy pokrojone owoce. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe

Domowy Smak Jedzenia
Tort tęczowy z masą twarożkową 146

niebiesko-fioletowym. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 25 minut (do suchego patyczka) Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić w formie z wysokości ok. 0,5 meta na podłogę. Wystudzić w temperaturze pokojowej, najlepiej odwrócone do góry dnem. Poncz: 400 ml syropu z brzoskwiń w puszce sok z 2 cytryn Do miseczki wlewamy syrop z brzoskwiń i dodajemy wyciśnięty(...)brzoskwiniami i układamy kolejny blat.   Nakłuwamy widelcem, ponczujemy i wykładamy masę z brzoskwiniami. Następnie wykładamy ostatni blat, nakłuwamy, nasączamy i całość zakrywamy pozostałą masą twarożkową - górę i boki. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przygotowujemy masę śmietankową, którą dekorujemy ciasto. :)   Masa śmietankowa: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki (30-36%) 1 laska

Cooking Monster
Sernik na wafelkach z musem brzoskwiniowym. 422

kilka przepisów na ciasta i dania na tę okazję. W gazetce "101 przepisów" ze Świata Kobiety wypróbowałam sernik na wafelkach. Spodobał mi się przepis i wzięłam się za to ciasto. Sporo pozmieniałam, ale efekt końcowy wyszedł w pełni zadowalający.  Sernik smakuje pysznie. Spód jest sztywny i kruchy, masa serowa delikatna i do tego pyszny mus brzoskwiniowy. Palce lizać! Zapraszam(...)galaretka pomarańczowa lub cytrynowa 90 g cukru pudru Mus: puszka brzoskwiń w syropie 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa           Sposób przyrządzania:             W rondelku rozpuścić masło. Wafelki włożyć do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta na miazgę. Wymieszać z masłem i dokładnie rozprowadzić na dnie tortownicy o średnicy

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 193

marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem   Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane  Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy Dżem wiśniowy z kardamonem Pojawiły się także inspiracje i podsumowanie miesiąca: #Inspiracje - Nigella Lawson Podsumowanie miesiąca - czerwiec(...)jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami   Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń   Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe   Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe masło kokosowe

Cooking Monster
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. 164

Sezon truskawkowy w pełni :) Zapraszam na błyskawiczne w wykonaniu ciasto na zimno. Lekko słodkie, orzeźwiające, doskonałe na upały.  Równie dobre poza sezonem z wykorzystaniem innych owoców np. brzoskwiń z syropu, czy gruszek. Polecam :) Składniki ( na tortownicę 26 cm ) - 350 gram okrągłych biszkoptów - 500 gram śmietany 12% lub 18 % - 3-5 łyżek cukru pudru ( w/g smaku ) - 2 galaretki truskawkowe(...)cukrem pudrem, maczam w niej biszkopty i układam cegiełkowo na dnie tortownicy ( dwie warstwy) Resztę śmietany wylewam na biszkopty. Na wierzch układam truskawki i całość zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam do lodówki i zostawiam na kilkanaście godzin, do całkowitego stężenia. Smacznego :) Przepis podpatrzyłam na tej stronie odrobinę zmodyfikowałam

Kuchnia z widokiem na ogród
Przepisy na Sylwestra 114

ZIMNO Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Roladki z ogórka SAŁATKI Kolorowa sałatka Sałatka z awokado i brzoskwinią Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z kurczakiem Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Pralinki Sernik z dynią

Z notatnika dietetyka
Ciasta na święta 2799

mgotuje.pl/sernik-z- musem-malinowym/ https://mgotuje.pl/sernik-z- suszonymi-sliwkami/ https://mgotuje.pl/sernik- krolewski/ https://mgotuje.pl/sernik-z- brzoskwiniami/ https://mgotuje.pl/sernik-z- ciasteczkami-oreo/ https://mgotuje.pl/sernik-z- maslem-orzechowym-masa- kajmakowa-i-orzechami- ziemnymi/ https://mgotuje.pl/sernik- wiedenski/ https://mgotuje.pl/sernik- gotowany-na-herbatnikach/ Post Ciasta na święta pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje