sprawia, że jestem "happy" może spokojnie się tu pojawić. A nic chyba nie jest tak kreatywne i jednocześnie radujące jak upichcenie czegoś pysznego. Bardzo lubię piec ciasta i inne słodkości. Jeszcze bardziej lubię je pałaszować. Lubię też eksperymentować. Nie lubię za to sztywno trzymać się przepisów. Zawsze coś zmienię albo dodam od siebie. Stąd co jakiś czas(...)dodatkowo pół szklanki cukru do masy śmietaknowej) 2 łyżki kakao 200 ml kremówki 1 opakowanie serka mascarpone jezyny, brzoskwinie lub inne świeże owoce listki mięty do dekoracji Z mąki, margaryny, jaja, cukru pudru i kakaa zagnieść szybko półkruche ciasto. Włożyć do lodówki na ok 30 min. Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem i wylepić warstwą schłodzonego ciasta. Piec
happycreatiff.blogspot.comszklanka zimniej gazowanej wody jajo szczypta soli olej z pestek winogron do smażenia Połączyć składniki na ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Naleśniki podawać z gorącymi brzoskwiniami z prażonymi płatkami migdałowymi
AZgotuj!tego wirusowego wariactwa. Dzwoni mój telefon. M: Hej co ty na to, żebyśmy Cię jutro odwiedzili? J: Ja nie ma problemu, zapraszam :) I nagle żarówka nad głową jakie ciasto zrobić by zadowolić podniebienie 6 latka :D Padło na sernik na zimno, nigdy nie robiła, ale chyba to nie jest trudne. Szybkie zakupy twarożku i śmietany, resztę tego co chcę użyć(...)cukru. Łączymy całość delikatnie mieszając łopatką. Wykładamy masę serową na wystudzony bakaliowy spód. Na masę twarogową wykładamy pokrojone na paski brzoskwinie. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia uważając, żeby nie zaczęła się ścinać. Zalewamy wierzch ciasta chłodną galaretką. Całość wkładamy do lodówki na godzinę. A potem tylko czekać na ocenę gości. PS. Sześciolatek powiedział, że dobre
Emskie Smakimąkę, proszek, sodę, sól. 3 Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do całości, delikatnie mieszamy je z ciastem. 4 Mocno rozgrzewamy patelnie i smażymy naleśniki z obu stron do uzyskania ciemnozłotego koloru. 5 Na upieczone placuszki nakładamy serek waniliowy oraz połówki brzoskwiń. Artykuł Jajka sadzone na słodko pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliiprzepis miałam wstawić dopiero jutro ale tak prosicie, że nie miałam wyjścia i wstawiam od razu. Melba to przepyszne ciasto na które przepis mam od mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak(...)Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżka brązowego cukru 1 łyżka masła olej co i jak po kolei Brzoskwinie kroimy na pół, wyciągamy pestki a następnie dzielimy na mniejsze cząstki Kaszę manną i mleko mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dosypujemy cukier, proszek do pieczenia i całość ponownie mieszamy. Jeżeli ciasto jest za gęste, dodajemy trochę mleka. Rozgrzewamy na patelni kilka kropli oleju(...)ręcznikiem papierowym, tak aby patelnia była tyko pobrudzona olejem. Na patelnię przelewamy łyżką ciasto i smażymy placki krótko z obu stron na złoty kolor. Po każdym usmażonym placku, przecieramy patelnię, ręcznikiem papierowym z olejem. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na niej cząstki brzoskwiń przez 2-3 minuty. Placki wykładamy na talerze, układając na każdej porcji przesmażone brzoskwinie
Kuchnia Babci Basipieczenia 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka masła olej Sposób przygotowania Brzoskwinie kroimy na pół, wyciągamy pestki a następnie dzielimy na mniejsze cząstki Kaszę manną i mleko mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dosypujemy cukier, proszek do pieczenia i całość ponownie mieszamy. Jeżeli ciasto jest za gęste, dodajemy trochę mleka. Rozgrzewamy na patelni kilka kropli oleju. Po nagrzaniu(...)ręcznikiem papierowym, tak aby patelnia była tyko "pobrudzona" olejem. Na patelnię przelewamy łyżką ciasto i smażymy placki krótko z obu stron na złoty kolor. Po każdym usmażonym placku, przecieramy patelnię, ręcznikiem papierowym z olejem. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na niej cząstki brzoskwiń przez 2-3 minuty. Placki wykładamy na talerze, układając na każdej porcji przesmażone brzoskwinie
Miód i pieprzcynamonu 1 dojrzała brzoskwinia ufo lub mały banan 1,5 szklanki napoju owsianego (polecam Sante bez cukru, tłuszczu i soli) Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę, następnie mieszamy z sodą i cynamonem. Napój owsiany miksujemy z pokrojoną brzoskwinią. Składniki suche łączymy z mokrymi i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie sprawdzamy gęstość ciasta - jeśli jest za gęste
Domowa Cookierenka AgiBrzoskwiniowa Nutka Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa. Tortownica 24 cm x 24 cm Składniki: · 2 żółte galaretki · 2 brzoskwiniowe galaretki · 3 śmietany
Kulinarna Chwilasłoiku, czekoladowe, cytrynowe, waniliowe lub z owocami- w szklanym słoiku każde wygląda bardzo efektownie. Piekłam już różne ciasta i karmelowe ciasto w słoiku z dodatkiem owoców jest chyba najsmaczniejsze. Mięciutkie, pachnące i lekko karmelowe. Jeśli macie brzoskwinie, bardzo tutaj pasują, nawet takie z puszki. Ja musiałam zadowolić się zimowymi jabłkami, są mniej aromatyczne
dolcevitainmykitchensól, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i serek mascarpone. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzaną, suchą patelnię łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Placki podałam z konfiturą Stovit o smaku brzoskwini z marakują
Zrób to smacznieCiasto jest doskonałym przykładem na to jak idealne jest połączenie słodkiego kokosa z orzeźwiającym smakiem owocu brzoskwini. Składniki: Biszkopt: 125g cukru 125g masła extra 1 cukier wanilinowy 4 jajka 100g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 50g wiórek kokosowych Masa kokosowa: 600ml śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 7 łyżek mleka 15 sztuk pralinek kokosowych Masa
Szalona Kuchnia Ewelinypatelni. Następnie za pomocą trzepaczki lub miksera mieszamy do czasu połączenia składników. Patelnię z odrobiną oleju rozgrzewamy, gdy będzie gorąca wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Naleśniki bezglutenowe podajemy z ulubionymi owocami, doskonałe są również z brzoskwiniami, miodem lub prażonymi migdałami. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji
NaleśnikiOstatnio proponowaliśmy Wam przepisy z ciasta francuskiego na wytrawnie więc dziś coś na słodko. Ten rodzaj słodkości robiliśmy już ale z brzoskwiniami jednak
Kuchenne Wariacjepatelni. Następnie za pomocą trzepaczki lub miksera mieszamy do czasu połączenia składników. Patelnię z odrobiną oleju rozgrzewamy, gdy będzie gorąca wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Naleśniki bezglutenowe podajemy z ulubionymi owocami, doskonałe są również z brzoskwiniami, miodem lub prażonymi migdałami. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji
Naleśniki