korzystacie z moich przepisów i dzielicie się ze mną różnymi informacjami :) Składniki: ciasto - 100 g posiekanych orzechów włoskich - 100 g zmielonych orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki cukru - 8 jajek - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 puszka brzoskwiń - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru kryształu(...)Miękkie masło miksujemy z przestudzoną masą budyniową a na koniec dodajemy do niej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Galaretki rozpuszczamy w litrze wody i odstawiamy do wystudzenia. Jeden blat bakaliowy smarujemy połową masy, na to kładziemy drugi blat bakaliowy i drugą połowę masy. Wierzch ciasta polewamy tężejącą galaretką i schładzamy go w lodówce
Zainspirowana w kuchniSkładniki: CIASTO: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier puder 5 dag, żółtka 1 sztuka "L", woda zimna 2 łyżki, sól - szczypta NADZIENIE: budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, masło 1/2 łyżeczki dżem wiśniowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii(...)owocowych w różnych smakach i 15 ulotek dzisiaj wypróbowałam dwa smaki: wiśnia, brzoskwinia z marakują, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista mąka przesiana, cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto, ciasto schłodzić 30 minut w lodówce foremki do tartaletek o średnicy
W Mojej Kuchni Lubięudźca i dokładnie natrzeć marynatą z każdej strony, skórę również. Mięso odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Brzoskwinie obrać ze skórki parząc we wrzątku i pokroić na ósemki. Powkładać w zagłębienia mięsa i zwinąć ciasno jak roladę. Obwiązać ciasto nicią bawełnianą i włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik ustawić na temperaturę 180*C i piec udziec przez
https:KKuchniaMniamczyli gotowany, jednak nie chciało mi się piec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki
PychotkaaaBanana rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami Dodać mąki oraz sodę, wymieszać dokładnie, jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodać trochę wody Smażyć omleta na małej patelni bez tłuszczu z dwóch stron Gotowego omleta włożyć do foremki (u mnie mała tortownica 16 cm) Warstwa serowa Banany i brzoskwinię zblendować z serem twarogowym Żelatynę rozpuścić w wodzie, wymieszać z masą serową Masę
HealthyCreationsroztopione masło, mieszamy. Dodajemy zaczyn i mąkę. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy na godzinę, aby wyrosło. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto dzielimy na 19-12 części. Z każdej formujemy kulkę, spłaszczamy dłonią, a następnie w środku dnem szklanki robimy wgłębienie na owoc. Morele lub brzoskwinie przekrawamy na połówki, usuwamy pestkę. Układamy pół owocu na każdej bułeczce
KucharzycaSkładniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka brzoskwiń 4 jabłka 100 g rodzynek hetmańskich 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka żelatyny do deserów cukier do smaku Masa kokosowa: 2 opakowania budyni kokosowych 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra(...)smarujemy masłem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Mus owocowy - jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w średnią kostkę. Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w średnią kostkę. Jabłka i brzoskwinie przełożyć do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu gdy owoce puszczą trochę soku. Następnie wsypujemy 2 opakowania galaretek cytrynowych i 1 łyżkę
Ciastka - domowe słodkościbabeczki z kremem Makowa pokusa Eufroia czekoladowo makowa Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Sernik z kokosową bezą Sernik z musem mango Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący
Cynamonowe szczęścieumyj i osusz, a następnie użyj do odmierzenia składników Dodatkowo: jabłka (ok. 2 sztuki) lub inne owoce np. brzoskwinie z puszki lub porzeczki Wykonanie: Kruszonka: Wszystkie składniki umieść w plastikowej misce i rozcieraj palcami do uzyskania kruszonki. Wstaw do zamrażalnika. Ciasto: Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu umieść wszystkie pozostałe składniki i mieszaj trzepaczką do uzyskania jednolitej
Słodki BlogSernik z białą czekoladą i malinami Aromatyczna herbata i pyszne ciasto bez pieczenia z dużą ilością owoców, to moja dzisiejsza propozycja na dobry dzień Ten pyszny sernik z białą czekoladą i malinami znika u nas zawsze w mgnieniu oka Przygotowuję go w różnych wersjach. Dziś jednak dzielę się z Wami najłatwiejszym przepisem. Jak zawsze w przygotowaniach pomagała mi córeczka, więc(...)śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej!) 3 łyżeczki żelatyny 400-500 g malin (lub innych owoców np. truskawek, pokrojonych brzoskwiń, wiśni itd) 1-2 galaretki (u mnie dwie malinowe) *tu użyłam kremowy serek (taki mi został z innego ciasta), dlatego masa wyszła bardziej zbita. Z typowym serem na sernik konsystencja jest o wiele lepsza Przygotowanie: Tortownicę o średnicy
Słodkie okruszkiteż podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest biała... *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto murzynkowe: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 250 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianajwięcej na blogu…. Możecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest
UgotujmyTo.plpieczenia 1 łyżeczka (niepełna) sody oczyszczonej szczypta soli + do podania: brzoskwinie z puszki, prażone migdały, syrop klonowy 1. Mąkę przesiewamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy, aż cukier się rozpuści (można najpierw połączyć wszystkie mokre składniki i zmiksować z cukrem, a potem dosypać resztę składników). Ciasto powinno być gęste. 2. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu (musi być(...)naprawdę dobrze rozgrzana!) i wlewamy porcjami nasze ciasto np małą chochelką, formując placuszki (nie rozlewamy ciasta po patelni jak naszych naleśników). Smażymy ok. 2 minuty z każdej strony, aż pancakes się zarumienią. 3. Pancakes układamy jeden na drugim, polewamy syropem klonowym i dodajemy brzoskwinię i prażone migdały. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz
My Culinary Artgładką i jednolitą masę na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, po chwili wlewamy na rozgrzany olej ciasto naleśnikowe w niewielkiej ilości, tak aby pokryło cała powierzchnię patelni smażymy naleśniki z dwóch stron, obracając przy pomocy drewnianej łopatki do lekkiego zarumienienia brzoskwinie i banany kroimy w talarki mieszamy owoce w misce razem z niewielką ilością soku z brzoskwiń ubijamy śmietankę
zobacz ich smakteż?) i galaretka! To wszystko w jednym cieście 💓😍 Składniki na blaszkę ok 24x36cm Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 150g drobnego cukru kryształu 200g zmielonych orzechów włoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody ⅓ szklanki cukru kryształu 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki(...)połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem do pieczenia (najlepiej tylko spód) lub najpierw pieczemy jeden biszkopt, a później drugi jeśli nie mamy dwóch takich samych blaszek. Wstawiamy pojedynczo do piekarnika nagrzanego do 170 °C na ok 25-30 minut (grzałka góra- dół, do suchego patyczka). Krem: Brzoskwinie odsączamy. Do syropu dolewamy 200ml
Kuchnia w czekoladzie