ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:141/245)

Zdrowe naleśniki z serem. 203

wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek i brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiam  na kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało.  Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiej

Poranek na słodko
Kulicz cruffin 231

zaczyn i żółtka, wyrobić ciasto. Ciasto będzie delikatnie klejące. Odstawić na 10 minut, następnie dodać łyżkę masła i ponownie wyrobić ciasto. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia w misce, przykryte ściereczką na godzinę (powinno co najmniej podwoić objętość). Bakalie osączyć z rumu, oprószyć mąką. Wyrośnięte ciasto przenieść na stolnicę, podzielić na 2-3 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na prostokąt ok 20x30cm(...)Zawinięte "ślimaki" ułożyć jeden na drugim i włożyć do wysokich forem (na wykorzystuję puszki po brzoskwiniach, do środka wkładam wycięty krążek papieru na dno, boki też wykładam papierem, można boki posmarować masłem i posypać mąką). Formy przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania - ciasto powinno wyrosnąć co prawie trzykrotnie (u mnie rosło 1,5 godziny). Nagrzać piekarnik do 170stC

Obiad gotowy
Sernik na zimno z serkiem mascarpone i wiśniami 113

Bardzo szybki i prosty sernik na zimno z serkiem mascarpone na biszkoptach, zatopiony w galaretce z wiśniami. Pyszne ciasto bez pieczenia, które uda się każdemu. Sernik możesz oczywiście wykonać z ulubionymi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, jagodami, brzoskwiniami, ananasem … Zobaczcie sami! Składniki na sernik z mascarpone i wiśniami. Podane składniki na tortownicę o średnicy około 24 -26 cm. Sernik w 100g(...)litrowy kubek z miarką) wsypuję opakowanie czerwonej galaretki i zalewam wrzątkiem. Proporcje wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z tym że dodaję około pół szklanki mniej. Warstwa galaretki na cieście musi być sztywna i umożliwiająca krojenie. Całość mieszam łyżką i odstawiam do ostygnięcia. Rozpuszcza galaretkę W tym czasie przygotowuję owoce wiśni. Najlepiej jak będą duże, wówczas łatwiej drylować i ładniej

Ania gotuje
Ciasto kubuś 250

Ciasto bardzo proste do przygotowania i w smaku bardzo dobre. Można zrobić masę kubusiową z ulubionego smaku Kubusia, ja zrobiłam Kubusia o smaku banan, jabłko, brzoskwinia. Składniki: biszkopt: 3 jajka, 100 g cukru, 80 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia

Aga w kuchni
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 238

text_color="#000000" body_text_align="center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Pyszne ciasto z masą budyniową na herbatnikach. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami" url="/2017/07/sernik-zimno-brzoskwiniami/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/07/sernik_nazimno.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon(...)center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju serników. Tym razem polecam przepis na pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Kolorowe Ptasie Mleczko" url="/2017/11/kolorowe-ptasie-mleczko/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/11/ptasie_mleczko.jpg

e-PrzepisyKulinarne
Kruchy placek morelowo budyniowy 177

latem, kiedy jest sezon na truskawki, wiśnie, jagody… Morele uchodzą za gorszą wersję brzoskwiń, ale jest to ocena bardzo subiektywna. Moim zdaniem nic nie jest w stanie zastąpić tej barwy, smaku i zapachu, a kruchy placek morelowo budyniowy niech będzie tego namacalnym przykładem. Składniki na ciasto kruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka

mojewypiekiinietylko
Niezawodny jabłecznik z papierówkami 173

został już sprawdzony prawie z każdymi letnimi i jesiennymi owocami. Jabłka, śliwki czy brzoskwinie szczególnie dobrze się tutaj komponują gdyż owoce puszczają naturalne soki. Co do jabłek najlepiej użyć takich, które szybko miękną (tak jak papierówki) i są lekko kwaskowate - dodatkowo podbiją smak ciasta. Ciasto po upieczeniu można posypać tylko cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać np. wiórkami kokosowymi

My simple kitchen
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 202

śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) 1/2 puszki brzoskwiń w syropie 1 kiwi     Przygotować nadzienie z bitej śmietany. Kremówkę z cukrem (opcjonalnie można dodać śmietan-fix) ubić na sztywno i wymieszać z pokrojonymi w kostkę owocami. Ciasto pociąć na paski o grubości 1,5-2 cm. Foremki do rurek dokładnie wysmarować masłem

Di gotuje
Makowiec – 15 przepisów 88

Makowiec ucierany Makowiec bezglutenowy Makowiec Makowiec japoński (makowiec bez ciasta) Strucla z makiem Drożdżowy makowiec zawijany Makowiec w kształcie choinki Najprostszy makowiec dla leniwych Wielkanocny wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem

Dorota Smakuje
Przepis #73 Kruche ciasto z owocami (na mące kukurydzianej) 203

się ciepłymi kocykami z kubkiem gorącej herbaty w ręku. Jesień to także czas na pyszne sezonowe owoce: jabłka, śliwki, gruszki czy brzoskwinie - teraz smakują najlepiej, dlatego warto je wykorzystać. Stąd właśnie przyszedł mi do głowy pomysł na kruche ciasto z owocami. Tradycyjna wersja jest pewnie wszystkim znana, moje ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej czyli jest bezglutenowe. Idealne nie tylko

Health-Fit-Life
Szybkie ciasto olejowe z owocami... 166

jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy po trochu olej. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (proponuję tortownicę), na wierzch układamy dowolne owoce np. jabłka, brzoskwinie, truskawki. Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem

Pelusiowa Kuchnia
Brak tytułu 223

Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem

kolorowotorcikowo
Chałwowiec z brzoskwiniami 153

biszkopty. Pokrojone brzoskwinie układamy na jednym blacie biszkoptu, jak galaretka już stężeje (nie tak do końca) wykładamy ją na brzoskwinie, na galaretkę wykładamy ok. 2/3 masy chałwowej, przykrywamy drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wykładamy pozostałą masę, posypujemy ją startą czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki

kruche babeczki
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 411

ulubiony sernik w wersji na zimno niewątpliwie przywołuje ciepłe dni. Na majówkę sprawdzi się rewelacyjnie i cóż z tego, że ma padać, dobre ciacho nie potrzebuje przecież pięknej pogody. Ciasto jest na tyle ciekawe, że używa sie do niego mleka skondensowanego niesłodzonego. Sernik jest na pewno lekki, kremowy, i orzeźwiający. Zapraszam... Skala smaku  10/10 - zamiast delicji można użyć zwykłych(...)szklanki  cukru  250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego  Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce  Sposób przygotowania Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm lub blaszka 25x29 (może być większa wtedy ciasto wyjdzie niższe) i wykładamy dno oraz boki podwójną warstwą folii aluminiowej. Żelatynę mieszamy w wodzie, a następnie podgrzewamy

Kubki smaku
CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ 115

będzie to trudne. Przełóż masę na oprószony mąką blat. Dodawaj pozostałą mąkę do momentu, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleić. Gotowe ciasto przełóż do miski wysmarowanej oliwą, olejem, zakryj ściereczką i odstaw na minimum godzinę do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części. Każdą z części rozwałkuj na placki, na każdym z placków połóż przekrojony(...)kiedy będzie to trudne. Przełóż masę na oprószony mąką blat. Dodawaj pozostałą mąkę do momentu, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleić. Gotowe ciasto przełóż do miski wysmarowanej oliwą, olejem, zakryj ściereczką i odstaw na minimum godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części. Każdą z części rozwałkuj na placki, na każdym z placków połóż przekrojony

globuskulinarny