pierniczki - 3630 przepisów (strona:141/242)

Jak udekorować tort? Top 3 szybkich pomysłów! 104

się świetnie do dekoracji boków tortów, będą tam wyglądały bardzo efektownie. Możecie również wykorzystać je do dekoracji wierzchu toru. Wystarczy, że wykorzystacie do tego również formę do ciasteczek albo pierniczków i dzięki temu otrzymacie wymarzone kształty na górze ciasta. Do najpopularnieszych posypek należą: wiórki czekoladowe płatki czekoladowe wiórki kokosowe płatki migdałów koraliki i posypki ze sklepu (zawierają najczęściej barwnik spożywczy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierniczki 73

image gallery at smartbake.pl ] [ See image gallery at smartbake.pl ] [ See image gallery at smartbake.pl ] [ See image gallery at smartbake.pl ] Artykuł Pierniczki pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 106

będą się trzymać całości, proponuję przymocować je za pomocą kawałków wykałaczki. 10) Przed wycięciem literek masę rozwałkowałam na grubość około 3 mm. Literki wycinałam za pomocą foremek do pierniczków, mam taki zestaw 100 elementów, ale można kupić sobie specjalne foremki do masy cukrowej z literkami ewentualnie można literki ulepić, lub wyciąć nożem. Moja rada przed przyklejeniem literek warto najpierw rozmieścić

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 107

galaretki). Odstawić do ostudzenia, następnie stężenia, ale ma pozostać płynna, lejąca, wystarczy jak będziecie ją trzymać na blacie w kuchni. Spód: 200 gr ciastek kakaowych/czekoladowych (u mnie domowe pierniczki) 50 gr rozpuszczonego masła Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (sam spód), kilka razy zawijając ją w folię (później łatwiej będzie nam zdjąć sernik). Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać masło, zmiksować. Ma powstać

moj przepis na
Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek 94

gładką masę, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcję wielkości dużego orzecha włoskiego, następnie lekko spłaszczyć np. tłuczkiem do mięsa. Ja ciasto przekładałam do wysokiej wykrawaczki/formeki do pierniczków, ugniatałam trzonkiem od drewnianej łyżki, następnie formę delikatnie zdejmowałam. Piec 30-35 min. Wyjąć ostudzić na kratce. Smacznego! Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka

moj przepis na
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 120

łyżki kakao i mąki ziemniaczanej) 2 gruszki obrane, wydrążone lub 2 dojrzałe banany 150 gr orzechów prażonych i solonych 300 gr ciastek kakaowych lub cynamonowych lub imbirowych lub pierniczków 100 gr śliwek suszonych (ja użyłam, ale nie ma takiej konieczności) garść orzechów włoskich Piekarnik nagrzać do 180 st., grzałka góra-dół. Formę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia, samo

moj przepis na
Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona 92

lekko wgnieść w formę, wyłożyć orzechy (ja nie dawałam). Resztę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub rozwałkować na lekko posypanej mąką ziemniaczaną stolnicy, wykrajać kształty foremką do pierniczków. Piec 1 godzinę w 160 stopniach bez termoobiegu. Ja ostatnie 20 min piekłam z folią aluminiową od góry, bo ciasto zbytnio się rumieniło. * Ja robiłam z 2 kg jabłek

moj przepis na
Kokosowe kulki z czekoladą 102

Święta właściwie już za rogiem… 🌲🌲🌲 I tak – wiem, że najlepiej w tym czasie smakują pierniczki 😁, ale na przepis, który akurat mam jest już nieco za późno, dlatego będą słodkości w wersji fit, a mianowicie Kulki kokosowe z czekoladą 😉 Potrzebujemy… 2 banany 1.5 szklanki wiórków kokosowych pół tabliczki czekolady aromat kokosowy

Fit Wyspa
Długo dojrzewający piernik staropolski 72

świętami, ale można to zrobić jeszcze teraz, ponieważ nawet dwa tygodnie wystarczą, aby ciasto wystarczająco dojrzało. Sięgając po ten przepis zauważyliśmy, że jest on identyczny do naszego przepisu na pierniczki, różnica polega jedynie na dodaniu przyprawy do pierników, a nie samodzielnym przygotowaniu aromatycznej mieszanki. Składniki na długo dojrzewający piernik staropolski Piernik: 500 g miodu 1 1 / 2 szklanki cukru

niecodziennikpary
Przepis na ciasteczka konopne 116

składniki do uzyskania gęstej masy. Gotową masę na ciasteczka wyłożyć na przygotowaną wcześniej stolnicę lub czysty blat. Rozwałkować na grubość około 1cm i wycinać kształty za pomocą foremek do pierniczków lub szklanki. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (góra-dół) i pieczemy około 20 minut. Po wystudzeniu są gotowe do jedzenia! Artykuł Przepis na ciasteczka konopne pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
WALENTYNKOWE CIASTO (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 145

minut minut ponieważ musi dobrze zastygnąć by można było wykrawać z niej serca. By przygotować walentynkowe ciasto, po całkowitym stężeniu z galaretki za pomocą foremek do ciastek czy pierniczków wyciąć serduszka (mogą być też inne kształty i wzorki w przypadku innych okazji np. gwiazdki, kwiatki, księżyce i co tam jeszcze macie w domu). Galaretki wyłożyć na piankę i wstawić ponownie

Ola la LCHF
Nietypowe pierniczki dla każdego łasucha 124

nich na kolejny rok. Okazuje się jednak, że wcale tak być nie musi i niektóre z nich warto wprowadzić do naszych regularnych wypieków. Świetnym tego przykładem mogą być pyszne pierniczki. Choć mocno zrosły się z tradycją dekorowania świątecznego drzewka

Kulinarne pyszności Molki
Czekoladowe ciasteczka z cynamonem “Glamour” 65

Czekoladowe ciasteczka z cynamonem Dodatek cynamonu sprawia, że przepis na ciastka czekoladowe to dobra alternatywa dla pierniczków, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki 175g masła ½ szklanki brązowego cukru 2 jajka ½ opakowania cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250g maki pszennej 120g mąki ziemniaczanej szczypta soli ½ łyżeczki cynamonu 150 gr gorzkiej czekolady Polewa ciemna 100g czekolady gorzkiej 1 łyżka

Tajemnice Smaku
Sernik krówka na pierniczkach 88

sygnał, że idą święta Skoro atmosfera już taka świąteczna, to może sernik na piernikowym spodzie? To był nasz pierwszy raz, ale już wiemy, że nie ostatni Składniki SPÓD 300g pierniczków lukrowanych 50g masła   MASA SEROWA 1kg zmielonego twarogu (zmielonego minimum dwukrotnie) 500g mascarpone 250g kajmaku – masa krówkowa 2 budynie waniliowe (bez cukru) 3 jaja sok z 1/2 cytryny

Tajemnice Smaku