Serniki to chyba najczęstsze ciasta, które pojawiają się na naszym stole. To troszkę paradoksalne, ponieważ jako dziecko nienawidziłam tego ciasta, a jego zjedzenie stanowiło dla mnie niebywale przykry obowiązek. Nadal nie pojmuję, jak mogłam tak sądzić! Tym bardziej, kiedy przede mną stoi taki cudowny sernik dyniowy bez spodu . Zwykle też jadamy serniki(...)spodzie - kruchym bądź z herbatników. Tym razem postawiłam na łatwość, choć także kierowała mną ciekawość, jak taki sernik bez spodu, na dodatek w dyniowej odsłonie mógłby smakować? Otóż sernik dyniowy bez spodu smakuje wybornie! Jest kremowy, ale i zarazem gęsty, ciężkawy. Na swój sposób puszysty. Łączy w sobie wszystko to, co najbardziej lubię w serniku. A do tego
W kuchni Karmel-itkiTrójkolorowy sernik z czekoladą i malinami. Idealnie kremowy, a jednocześnie lekki. Maliny idealnie pasują do czekolady, zarówno do białej, jak i ciemnej czekolady. Sernik wygląda jak torcik, a w dodatku nie wymaga pieczenia Pyszności, polecam! SPÓD: 170 g ciastek oreo 50 g masła SERNIK NA ZIMNO: 1 kg Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président 1/2 szklanka cukru(...)łyżki wody 200 g czekolady białej 100 g czekolady gorzkiej 500 g malin POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremowej 30% Przygotować spód pod sernik. Zmielić ciasteczka w rozdrabniaczu i wymieszać z miękkim masłem. Wyłożyć na spód tortownicy lub rantu o średnicy 22 cm. Docisnąć do dna i odstawić. Żelatynę wymieszać z zimną wodą
https:KKuchniaMniamzimno, który zaspokoi Waszą chęć na słodycze na długi czas. Jako absolutna fanka karmelu szczerze polecam. Puszysta i kremowa rozpusta na ciepłe, letnie wieczory czy popołudniową kawkę – ten sernik karmelowy nada się idealnie! Sprawdźcie jak prosto się go robi! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników czekoladowych 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President(...)masy serowej i miksujemy. Gotową masę przelewamy na spód z herbatników przez drobne sitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków tworzymy wzorki i wkładamy sernik do lodówki na przynajmniej
Mostek w kuchnimożemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe(...)ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką ciasto drożdżowe z owocami lata Jogurtowy sernik na zimno z czerwonej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Czas przygotowania : 60 minut - czas chłodzenia
Kulinarne przygody Gatityrazem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1/3 szkl wody łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 tabliczki(...)wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce. Sernik: Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić na chwilę do napęcznienia. Podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić. Zimną śmietanę ubić na sztywno. W misce miksera umieścić ser, mleko w proszku, cukier puder
Smakołyki Asizrobienia sernika na biszkopcie. Bałam się, bo myślałam, że biszkopt jest za delikatny, że będzie przypalany, zanim sernik się upiecze. Okazało się, że moje obawy, były nie potrzebne. Sernik jest przepyszny. Biszkopt mięciutki i wilgotny. Będę robić częściej, bo jest szybszy i wygodniejszy w wykonaniu, niż na cieście kruchym, a smakuje rewelacyjnie. Spróbujcie koniecznie i przekonajcie się sami(...)Składniki Biszkopt: : 2 jajka (jeśli małe to 3) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( miałam w wiaderku) 6 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 pełne łyżki kaszy manny 1 kostka masła (200 g.) Wykonanie: Przygotować biszkopt. Jajka ubić z cukrem, na puszystą masę. Wsypać mąkę
Agusiowe smakołykipociechami. Nie ważne czy mają kilka czy kilkadziesiąt lat. Cudownego świętowania :) Spód: 200 g ciasteczek zbożowych 4 łyżki zmielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg sera z wiadereczka 1,25 szkl cukru 2 łyżki cukru migdałowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jaj + 2 żółtka łyżka ekstraktu waniliowego łyżka(...)kokosowych Spód: Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Dodać migdały, wiórki kokosowe i masło. Wymieszać do konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać ciasteczka i uklepać. Spód sernika schłodzić w lodówce. Sernik: Wszystkie składniki zmiksować do połączenia. Tortownicę owinąć z zewnątrz podwójną warstwą folii aluminiowej. Wylać na spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Smakołyki Asiciasta: Rolada z bitą śmietaną Kruche ciasto z owocami Jabłecznik bez pieczenia Ciasto drożdżowe Keks z bakaliami Sernik gotowany to "masa" do przełożenia mojego ciasta. Jasne brownie przełożone sernikiem gotowanym to sztos! Często, kiedy mam ochotę na sernik, a nie mam ochoty na jego pieczenie - stawiam na sernik gotowany. Zazwyczaj wykonuję waniliowy sernik, ale tym razem(...)cukru 280 g mąki pszennej tortowej 75 g białej czekolady 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Sernik gotowany z truskawkami: 100 g masła extra 82% tłuszczu MU! 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 500 g twarogu śmietankowego MU! 2 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego
MamaOskarkajakiegoś czasu marzył mi się sernik intensywnie pachnący cytrynami. I tak oto powstał cytrynowy sernik na zimno, delikatny i aksamitny w smaku, orzeźwiający, jeden z lepszych jakie jadłam. S ł odycz ciasteczek i masy serowej doskonale współgra z kwaśnym smakiem cytryny, tworząc harmonię smaku i aromatu. Serdecznie zapraszam :) SKŁADNIKI(...)gelatina in fogli scorza grattugiata di 1 limone Decorazione 100 g di panna acida 1/2 baccello di vaniglia 1 limone zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sernika rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą wykładamy do okrągłej formy o średnicy 24 cm, wyrównując wierzch i wciskając
La grande e la piccola cuocaSernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym. SKŁADNIKI: tortownica 22 cm Ciasteczkowy spód: 3/4 szkl. zmielonych ciasteczek 8 łyżek roztopionego masła łyżka kakao Masa serowa: 1kg sera białego z wiaderka 2,5 szkl malin 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl. gorącej wody Dodatkowo bita śmietana do dekoracji 2 galaretki malinowe rozpuszczone(...)Żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie dodać do malinowo-serowej masy, i miksować przez kilka sekund. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawić na około 30 minut do lodówki aby sernik stężała, następnie wylać na sernik tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Śmietanę ubić na sztywno i udekorować nią sernik. Do środka sernika
RAROSSAokreślanego "czarnym złotem". Nie trudno się dziwić, gdyż korzystnie wpływa na nasz organizm- obniża zły cholesterol, zapobiega anemii, oczyszcza organizm z toksyn, ma działanie przeciwbólowe i antyalergiczne. Ten sernik b ezwarunkowo podbił moje kubki smakowe! Początkowo miałam mieszane uczucia, jednak z każdym kolejnym kęsem lubiliśmy się coraz bardziej, aż do momentu, gdy z żalem zjadłam ostatni kawałek. Sernik(...)dwukrotnie. Banany obrać, zblendować na gładko. Wszystkie składniki masy serowej krótko zmiksować do połączenia dodając pod koniec pokrojoną w drobną kostkę gorzką czekoladę. Masę wylać na owsiany spód. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 160 st.C przez około 45 minut do momentu, aż będzie ścięty z wierzchu. Po tym czasie pozostawić w zamkniętym i wyłączonym piekarniku
Nastoletnie WypiekanieProsty Sernik z Wiśniami i Kruszonką – Dzisiaj zapraszam na kolejny pyszny sernik w Małej Cukierence. Tym razem z wiśniami i chrupiącą kruszonką. Jest bardzo wilgotny(...)kremowy, aromatyczny, na spodzie z herbatników w czekoladzie. Wygląda fantastycznie i goście byli nim zachwyceni, prosili o przepis. W przygotowaniu jest prosty i szybki, bardzo polecam… Więcej pysznych serników znajdziecie tutaj: „Serniki w Małej Cukierence”(klik) . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty
Mała Cukierenkajajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej Sernik: 1 kg twarogu na sernik (zmielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 7 żółtek 100 g masła (w temperaturze pokojowej) szklanka cukru 1 opakowanie fix’u do serników (można zastąpić opakowaniem budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)białka na sztywno z połową szklanki cukru. Tymczasem w drugiej misce ucieramy masło z drugą połową szklanki cukru na białą, puszystą masę. Do masła dodajemy żółtka, ser, fix do serników i pianę. Całość delikatnie i krótko ucieramy na najniższych obrotach. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C z termoobiegiem
PatiGotujeskórkę pomarańczową i mieszamy. Masa będzie dość luźna. Nie obawiajcie się, bo po upieczeniu i spędzeniu nocy w lodówce sernik pięknie stężeje. Masę wylewamy na przygotowany spód. Mój sernik piekłam przez 80 min. W przepisie było 50 min, ale dla mojego piekarnika to za krótko. Boki mojego sernika pod koniec pieczenia ładnie się podniosły, oczywiście później opadły(...)sernik nie opadł wcale. Upieczony sernik pozostawimy w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach jeszcze przez godzinę. Po całkowitym ostudzeniu polewamy go pomarańczową polewą. Dżem lub konfiturę wkładamy do rondelka i podgrzewamy chwilkę do rozpuszczenia. Chwile studzimy i polewamy sernik równomiernie na wierzchu. Gotowy sernik schładzamy całą noc w lodówce (konieczne!). Jest przepyszny, delikatny i niezwykle kremowy
Proste Potrawy