sernik - 18520 przepisów (strona:138/1235)

Sernik z brzoskwiniami 71

Zapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera śmietankowego, 2 – krotnie mielonego lub z wiaderka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (65 g) 65 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 200 g ½ szklanki oleju (100 g) ¾ szklanki mleka 4 żółtka 2 całe jajka Na wierzch: 4 białka ½ szklanki cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik biało-czerwony na zimno 82

Patriotycznie dzisiaj. Proponuję sernik biało-czerwony idealny na 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości. Sernik w barwach narodowych. W wielu krajach z okazji świąt państwowych piecze się ciasta w ich narodowych barwach. U nas ta tradycja dopiero pączkuje, ja chciałabym Was zaprosić dzisiaj po mój autorski przepis na pyszny biało-czerwony sernik na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Drukuj Sernik biało-czerwony na zimno Składniki Składniki na masę czerwoną (truskawkową): 600 g truskawek mrożonych (w sezonie świeże) 3 galaretki o smaku truskawkowym 50 ml śmietanki kremówki 30 lub 36 % 250 g sera białego (3-krotnie mielonego lub z wiaderka) Składniki ma masę białą (serową): 750 g sera białego 3-krotnie mielonego lub z wiaderka 100 ml śmietanki

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi 129

Jeśli lubicie smak i konsystencję tradycyjnych serników to zapraszam po przepis na taki właśnie sernik. Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi lub jeśli lubicie pomarańczowej skórki czy żurawiny z pewnością Wam posmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi Składniki 1 kg sera półtłustego 6 jajek + 1 do posmarowania wierzchu 250 g drobnego cukru(...)osobnej misce na sztywno ubijamy białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier (pozostałe 50 g). Ubitą pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wierzch sernika smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Forma okrągła 25 cm, lub blaszka 26×30 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik 79

Moja 12 letnia córka Sara po raz czwarty samodzielnie zrobiła świąteczny sernik Tysiąca Smaków z przepisu należącego do serwisu kulinarnego przepisy.pl   Sernik ma królewski smak, rozpływa się w ustach, a w upały zachęca do zjedzenia tym bardziej, gdyż smakuje niebiańsko podany prosto z lodówki!   Składniki: Spód: herbatniki 200 g 100 g masła dwie łyżki wody Masa(...)kajmak) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja : Słomka ptysiowa cynamonowa  Brześć   Sposób przygotowania: Przygotuj tortownicę o średnicy 24 cm .Moja miała 28 cm dlatego też sernik wyszedł o wiele niższy. Wysmaruj tortownicę masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Całe masło rozpuść w rondelku. Będzie potrzebne na spód i na masę serową. Nagrzej piekarnik

Z Kuchni Do Kuchni
Seromakowiec zebra. 94

Przepis na przepyszny sernik z makiem. Serniki to zdecydowanie moje ulubione ciasta. Uwielbiam je w każdym wariancie, na zimno, pieczone, z owocami….. Te klasyczne i i te w nowych odsłonach. na moim kanale You Tube znajdziecie kilkanaście przepisów na serniki, ten z makiem zalicza się do moich ulubieńców. SKŁADNIKI: CIASTO: 220 G MAKI(...)CIASTEM WYKLEIĆ TORTOWNICE, BRZEGI I DNO ( TORTOWNICA O ŚREDNICY 22 CM). TAK PRZYGOTOWANA TORTOWNICE WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. ZROBIĆ MASĘ SEROWA: SER ZMIELIĆ I DODAĆ DO NIEGO WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA SERNIK. ZBLENDOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ. MAK ZALAĆ WRZĄTKIEM I ZOSTAWIĆ NA 30 MINUT. PO TYM CZASIE MAK ODSĄCZYĆ Z WODY I ZMIELIĆ. 1/3 MASY SEROWEJ PRZEŁOŻYĆ DO INNEJ MISKI

Pani M - kuchnia smakowita
sernik pieczony bez spodu z chałwą i lukrem... 92

manną, budyń i połączyć mikserem składniki. Do masy serowej dodać pianę ubitą i łyżką delikatnie wmieszać w sernik. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć sernik, wierzch sernika posypać pokruszoną chałwą, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie sernik wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem(...)cytryny i gorącą wodą na nie za gęsty lukier, polać lukrem sernik i do lodówki do zastygnięcia. Bardzo smaczny, lekki sernik pieczony bez tłuszczu i ciasta z chałwą i lukrem, jest bardzo łatwy i prosty do upieczenia, warto taki sernik przygotować na różne okazje..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na zimno z owocami 79

każdym razem jest genialnie pyszny i trochę inny. Jeśli mamy truskawki/borówki możemy wybrać poniższą wersję. Jeśli dostaniemy czereśnie wystarczy kupić galaretkę wiśniową i już mamy zupełnie inny sernik 😀 w zimie genialnie sprawdzają się brzoskwinie w syropie i galaretka brzoskwiniowa. Sernik na zimno z owocami Składniki: 200 g ciastek maślanych 50 g masła 500 g zmielonego twarogu(...)dodajemy do nich roztopione masło. Dokładnie mieszamy – w konsystencji powinny one przypominać wilgotny piasek 🙂 Tak przygotowanymi ciastkami wykładamy równo dno tortownicy. Kiedy galaretki będą zimne rozpoczynamy przygotowania sernika. Do miski wlewamy śmietankę i ubijamy ją na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy twaróg i wszystko dokładnie mieszamy. Do jednolitej masy sernikowej dolewamy zimną galaretkę, dokładnie mieszamy

PatiGotuje
Sernik - lekki, puszysty i niesłodki 83

przepisu mojej babci i cioci - jest puszysty, mokry i rozpływa się w ustach. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy w ubiegłą Wielkanoc nie udało mi się upiec nic innego - sernik był ciągłym i jedynym życzeniem mojego Męża lub odwiedzających nas przyjaciół ;) Przygotowanie zajmuje chwilę, a jest pyszny. Polecam! Puszysty sernik Składniki na ok. 10 porcji: 200 g miękkiego(...)sernikowego) 2 małe ugotowane ziemniaki 1/2 szklanki cukru (ja używam drobnego) 6-8 kropel ekstraktu waniliowego (ewentualnie można podmienić część cukru na cukier waniliowy) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Sernik - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewam do 180°C w ustawieniu "góra-dół". Okrągłą blaszkę o średnicy ok. 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam

Gary Bez dna
Ekspresowy sernik na zimno 85

Przepis na ten sernik znalazłam w „ słodko-sentymentowym ” zeszycie i myślę, że jest doskonały dla wszystkich zabieganych . Ekspresowy sernik na zimno robi się po prostu w mgnieniu oka i ma bardzo krótką listę składników Składniki: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2 galaretki w ulubionych smakach (u mnie to przeźroczysta winogronowa i malinowa) 200 ml śmietanki(...)wlewam pierwszą porcję twarogu z galaretką, wciskam w masę połowę porcji owoców, układam połowę ciasteczek i wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Następnie tak samo postępuję z drugą warstwą. Sernik wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Żeby sprawnie wyciągnąć ciasto z foremki do babki, zanurzam foremkę na kilka sekund w gorącej wodzie, a po chwili sernik powinien wyjść. Wykonując sernik

Słodki sentyment
FIT kokosowy sernik na zimno z owocami (skyrnik bez cukru) 80

Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na lekki sernik na zimno, który wymyśliłam z okazji dnia dziecka dla naszej Rodzinki :) Sernik, a w zasadzie skyrnik - bo zrobiony z islandzkich jogurtów skyr, które są bogate w białko, dzięki dodatkowi mleka kokosowego pachnie i smakuje kokosem, jest w sam raz słodki - ale bez użycia cukru. Czyli ciacho pyszne(...)spód: 300 g ciasteczek owsianych (najlepiej bez cukru) 100 g masła Masa: 600 g jogurtu naturalnego skyr (możecie zrobić też np. z borówkowego,  będzie sernik jagodowo-kokosowy :))  400 ml mleczka kokosowego (1 puszka)  7-8 łyżek erytrolu (może być inne słodzidło) 2 łyżki żelatyny  Na wierzch: 4 łyżki wiórków kokosowych  ulubione owoce :)  PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik nowojorski 78

mikserze i zmiksować tylko do gładkości składników, krótko by niepotrzebnie napowietrzać masy (później po upieczeniu sernik opadnie) Masę wylać na schłodzony spód i pieczemy w kąpieli wodnej. "Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Zagotować wodę w czajniku. Owinąć formę podwójnie złożoną folią, co uchroni sernik od wody w trakcie pieczenia. Formę z sernikiem umieścić w większej formie(...)piec dodatkowe 30 min. (lub dłużej, dopóki cała powierzchnia sernika nie będzie ścięta i sprężysta; sprawdzamy dotykając delikatnie patyczkiem powierzchni sernika na środku). Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić w nim do przestudzenia na 1 godz, lekko uchylając drzwiczki. Wyjąć z piekarnika, ostudzić w formie. Posmarować polewą z kwaśnej śmietany, równo na całej powierzchni. Schłodzić w lodówce przez minimum 12 godz

Proste Potrawy
SERNIK ZŁOTA ROSA 110

Sernik złota rosa, czyli tzw. sernik z rosą, to przepyszny sernik z pianą z białek, na której, po wystudzeniu tworzą się złote kropelki, tzw. złota rosa. Sernik z rosą był moim pierwszym sernikiem, który upiekłam jakieś 16 lat temu. Do dziś pamiętam jak z mamą kupowałam odpowiedni twaróg. A po wyciągnięciu sernika z piekarnika obie wyczekiwałyśmy(...)wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie rozwałkowujemy, najlepiej za pomocą szklanki. Formę z ciastem wkładamy na 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu nakłuwamy ciasto […] Artykuł SERNIK ZŁOTA ROSA pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Sernik Wiedeński 75

mieszając łyżką, powoli łączysz pianę z masą serową i nie zwlekając, zgarniasz do przygotowanej wcześniej tortownicy, wygładzasz wierzch. 4. Upiecz sernik Jeżeli piekarnik osiągnął już właściwą temperaturę, wkładasz sernik na środkowy poziom. Nie otwierasz drzwiczek, nie zaglądasz do wnętrza co 5 min. Po 40 min zerkasz przez szybkę, czy aby sernik z wierzchu nie za bardzo zbrązowiał(...)piekarnik, wyciągasz delikatnie tortownicę (nie zapomnij o włożeniu rękawicy) i przykrywasz ciasto płatem folii aluminiowej. Szybko wsuwasz ciasto z powrotem i zamykasz drzwiczki piekarnika, uważając, by nie klapnęły, bo sernik może „się przestraszyć” i opaść. Gdy minie dalsze 10-20 min, wyłączasz dopływ ciepła i uchylasz drzwiczki, żeby trochę zahartować sernik i uchronić przed opadnięciem przy

Kocham Czekoladę
Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami 68

powiem Wam szczerze, że wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami to BOMBA! Pyszny jest zarówno na kanapce, jak i samodzielne danie z dodatkiem świeżej sałaty. Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: Ciasto: 100 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko 200 g mąki sól Sernik: 500 g sera trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka(...)koniec całość doprawiamy mielonym zielem angielskim, pieprzem i solą. Masę serową wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180°C z termoobiegiem, następnie wyciągamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 100°C z termoobiegiem. Kiedy piekarnik będzie miał odpowiednią temperaturę ponownie wstawiamy sernik i pieczemy jeszcze przez 1 godzinę 20 minut. Gotowy pozostawiamy

PatiGotuje