ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:144/245)

Złoto, które nie jest złotem, i lekki deser 282

domu raczyliśmy się czymś zupełnie innym, choć też z owocowym aromatem. Zaczęło się od tego, że miałam brzoskwinie do wykorzystania. Te śmieszne, płaskie, cudownie pachnące. Sporo zjedliśmy, reszta czekała na lepsze jutro . Nie chcąc, aby się zmarnowały, postanowiłam przygotować jakiś deser (na ciasto by nie wystarczyło). W domu akurat nie miałam kremówki, powstała więc mleczna galaretka o pysznym, karmelowym smaku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 218

serku mascarpone, śmietance i wiórkach kokosowych. Radzę więc użyć dobrego serka mascarpone. Zamiast jeżyn można użyć malin, brzoskwiń. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 25g kakao

Mała Cukierenka
Piwne kruche ciastka z owocami 107

było ciemne to cukier też) 150 ml oleju roślinnego pół łyżeczki soli około 300 g owoców : 2-3 jabłka, nektarynki, brzoskwinie, śliwki itp. kilka suszonych śliwek lub rodzynek/można oczywiście pominąć Przygotowanie: z podanych składników poza owocami szybko zagnieść ciasto, zawinąć w filię spożywczą i włożyć na godzinkę do lodówki. Użyłam cukru Dark Muscovado (wilgotny cukier) dlatego wyszedł taki marmurek

greenscarf
AL'A SERNIK WYSOKOBIAŁKOWY Z BRZOSKWINIAMI 83

masy dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać masę. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 45-55min. w temp. 180 stopni w piekarniku elektrycznym. W piekarniku gazowym 1 h.    Gdy sernik upiecze się zostawić go jeszcze w piekarniku, po   około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku(...)około   1 h.  Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, schłodzone. całość: 1680,8 kcal B: 206 g W: 139 g T:33,4 g 1 porcja: 166 kcal B: 20 g W: 14 g T:3,3 g A co takiego, korzystnego dają brzoskwinie?   - Pobudzają produkcję czerwonych krwinek - chronią przed anemią

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Zdrowe naleśniki z serem. 175

wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek i brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiam  na kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało.  Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiej

Poranek na słodko
Kulicz cruffin 194

zaczyn i żółtka, wyrobić ciasto. Ciasto będzie delikatnie klejące. Odstawić na 10 minut, następnie dodać łyżkę masła i ponownie wyrobić ciasto. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia w misce, przykryte ściereczką na godzinę (powinno co najmniej podwoić objętość). Bakalie osączyć z rumu, oprószyć mąką. Wyrośnięte ciasto przenieść na stolnicę, podzielić na 2-3 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na prostokąt ok 20x30cm(...)Zawinięte "ślimaki" ułożyć jeden na drugim i włożyć do wysokich forem (na wykorzystuję puszki po brzoskwiniach, do środka wkładam wycięty krążek papieru na dno, boki też wykładam papierem, można boki posmarować masłem i posypać mąką). Formy przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania - ciasto powinno wyrosnąć co prawie trzykrotnie (u mnie rosło 1,5 godziny). Nagrzać piekarnik do 170stC

Obiad gotowy
Sernik na zimno z serkiem mascarpone i wiśniami 83

Bardzo szybki i prosty sernik na zimno z serkiem mascarpone na biszkoptach, zatopiony w galaretce z wiśniami. Pyszne ciasto bez pieczenia, które uda się każdemu. Sernik możesz oczywiście wykonać z ulubionymi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, jagodami, brzoskwiniami, ananasem … Zobaczcie sami! Składniki na sernik z mascarpone i wiśniami. Podane składniki na tortownicę o średnicy około 24 -26 cm. Sernik w 100g(...)litrowy kubek z miarką) wsypuję opakowanie czerwonej galaretki i zalewam wrzątkiem. Proporcje wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z tym że dodaję około pół szklanki mniej. Warstwa galaretki na cieście musi być sztywna i umożliwiająca krojenie. Całość mieszam łyżką i odstawiam do ostygnięcia. Rozpuszcza galaretkę W tym czasie przygotowuję owoce wiśni. Najlepiej jak będą duże, wówczas łatwiej drylować i ładniej

Ania gotuje
Ciasto kubuś 218

Ciasto bardzo proste do przygotowania i w smaku bardzo dobre. Można zrobić masę kubusiową z ulubionego smaku Kubusia, ja zrobiłam Kubusia o smaku banan, jabłko, brzoskwinia. Składniki: biszkopt: 3 jajka, 100 g cukru, 80 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia

Aga w kuchni
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 198

text_color="#000000" body_text_align="center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Pyszne ciasto z masą budyniową na herbatnikach. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami" url="/2017/07/sernik-zimno-brzoskwiniami/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/07/sernik_nazimno.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon(...)center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju serników. Tym razem polecam przepis na pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Kolorowe Ptasie Mleczko" url="/2017/11/kolorowe-ptasie-mleczko/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/11/ptasie_mleczko.jpg

e-PrzepisyKulinarne
Kruchy placek morelowo budyniowy 148

latem, kiedy jest sezon na truskawki, wiśnie, jagody… Morele uchodzą za gorszą wersję brzoskwiń, ale jest to ocena bardzo subiektywna. Moim zdaniem nic nie jest w stanie zastąpić tej barwy, smaku i zapachu, a kruchy placek morelowo budyniowy niech będzie tego namacalnym przykładem. Składniki na ciasto kruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka

mojewypiekiinietylko
Niezawodny jabłecznik z papierówkami 135

został już sprawdzony prawie z każdymi letnimi i jesiennymi owocami. Jabłka, śliwki czy brzoskwinie szczególnie dobrze się tutaj komponują gdyż owoce puszczają naturalne soki. Co do jabłek najlepiej użyć takich, które szybko miękną (tak jak papierówki) i są lekko kwaskowate - dodatkowo podbiją smak ciasta. Ciasto po upieczeniu można posypać tylko cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać np. wiórkami kokosowymi

My simple kitchen
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 172

śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) 1/2 puszki brzoskwiń w syropie 1 kiwi     Przygotować nadzienie z bitej śmietany. Kremówkę z cukrem (opcjonalnie można dodać śmietan-fix) ubić na sztywno i wymieszać z pokrojonymi w kostkę owocami. Ciasto pociąć na paski o grubości 1,5-2 cm. Foremki do rurek dokładnie wysmarować masłem

Di gotuje
Makowiec – 15 przepisów 42

Makowiec ucierany Makowiec bezglutenowy Makowiec Makowiec japoński (makowiec bez ciasta) Strucla z makiem Drożdżowy makowiec zawijany Makowiec w kształcie choinki Najprostszy makowiec dla leniwych Wielkanocny wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem

Dorota Smakuje